Автор |
Съобщение |
El gallo blanco
Регистриран на: 01 Ное 2013 Мнения: 13 Местожителство: Паланки, села и колиби |
|
|
Съб Окт 18, 2014 6:49 pm |
|
|
bradley
|
|
|
Съб Окт 18, 2014 7:02 pm |
|
|
El gallo blanco
|
|
|
Ще разгледам тези на хускварна. Някакви отзиви за тях? Ползвал ли си лично триони на Бахко?
|
|
|
Съб Окт 18, 2014 7:09 pm |
|
|
Ристо Туристо
Регистриран на: 02 Окт 2008 Мнения: 4318 Местожителство: на 950 м.н.в. |
|
|
|
Личи си кой не следи форума. На няколко пъти споменаваме в различни теми трионите на Хускварна. Дори аз си купих един с 23см. сгъваемо острие.
За съжаление не съм го ползвал интензивно все още, но му направих сефтето с розите в двора. Есенно кастрене.
Реже ги се едно топъл нож-масло
Зимай смело - http://www.storum.eu/Sgyvaem-gradinski-trion-220
_________________ Енциклопедия за ЕКИПИРОВКАТА за туризъм.
Палатки *** Туристически обувки |
|
|
Съб Окт 18, 2014 7:13 pm |
|
|
El gallo blanco
|
|
|
|
|
Личи си кой не следи форума. На няколко пъти споменаваме в различни теми трионите на Хускварна. Дори аз си купих един с 23см. сгъваемо острие.
За съжаление не съм го ползвал интензивно все още, но му направих сефтето с розите в двора. Есенно кастрене.
Реже ги се едно топъл нож-масло
Зимай смело - http://www.storum.eu/Sgyvaem-gradinski-trion-220 |
Как да взимам смело като си го ползвал само в градината с розите?
Някой с по-сериозни наблюдения за изброените от мен? В гора и клек по пикници?
|
|
|
Съб Окт 18, 2014 8:48 pm |
|
|
bradley
|
|
|
|
чукни бако лапландер у ютубето и ще видиш клипове от 5 континента 4 сезона мека, твърда, мокра, суха дървеина и предимно позитивни мнения - аз имам сгъваем трион на хускварна, преди ползувах сгъваема джага с лист/лента за сухо рязане на бако и съм нарязал бая матрял с тях - хускварните са си съвсем прилични за парите си...
най доброто на пазара /в бг ги няма обаче/ са трионите силки
според размерите на раницата една малка джага също е разумно решение - http://toolsshop.bg/Darvoobrabotvashti-instrumenti/Dzhaga-BAHCO-3311523 / http://toolsshop.bg/Nozhovki/Dzhaganozhovka - с ей това чудовище си готов за слдващите 20 години барбекюта и цър-пър планински идикии пък и в някой лек домашен ремонт винаги ще се намери място за нея / с регулярна смяна на лентата
|
|
|
Нед Окт 19, 2014 1:03 am |
|
|
Киримов
|
|
сгъваем трион |
|
Здравей приятел, закупих бакото + нож мора комплекта тази година. Триончето реже много добре тестван в горски условия над 20 пъти само надписа по острието се изтри. Засега няма нужда от презаточване или чепраз. Ножката е мора клипер приятно ножче за планина за леки дейности. Съвет не мога да дам защото нямам опит с другите изброени, но този комплект определено си заслужава.
|
|
|
Нед Окт 19, 2014 8:12 am |
|
|
horseman
|
|
|
|
Привет, имам впечатления от 18 см. Хускварна, цял ден рязане на гаден, смолист, дебел / диаметър 12-15см./ клек. Триона минава през него като през масло, уникален е, без никакви усилия реже бързо и лесно. Общо взето препоръчвам го абсолютно. Слабото място на тези триони е върха, ако изпуснеш движението малко повече има голяма вероятност да се счупи връхчето около 5 мм. Аз лично счупих едно и два триона на мой приятел са със счупени връхчета, но пък освен визуалното раздразнение от този факт, други последици няма. Силно препоръчвам Хускварна трионите, 23 см ми идва малко голям за туризъм, ни 18 см. е просто оптимален.
Поздрави и дано съм бил полезен.
_________________ I want that star, I want it now
I want it all and I don't care how
Careful what you wish
Careful what you say
Careful what you wish, you may regret it
Careful what you wish, you just might get it |
|
|
Нед Окт 19, 2014 8:40 am |
|
|
amdimitrov
|
|
|
|
Няма да мародерствате клека ей.... Заради такива като вас сега се организират доброволчески залесявания с клек на Витоша
/извинявай за спама/
|
|
|
Нед Окт 19, 2014 6:59 pm |
|
|
bradley
|
|
|
Нед Окт 19, 2014 7:41 pm |
|
|
El gallo blanco
|
|
|
Мерси на всички за мненията и съветите!
bradley, не искам джага. Обемиста е, а аз търся нещо дребно. Отпадат трионите на Гардена и Щил. Никой не се доверява на тях.
Един сериозен отзив има за Хускварна и много хвалби за триона Бахко.
Ще изчакам още мнения за трионите на Хускварна и Бахко. Дано има за по-продължителна и здрава употреба.
|
|
|
Нед Окт 19, 2014 7:55 pm |
|
|
stflyfisher
|
|
|
|
Аз използвам този трион. За качеството няма да пиша. То се знае.
п.п. в планината за огън се използват сухите клекове. Суровите трудно се запалват и ако това стане димът е направо лисици да ловиш.
|
|
|
Нед Окт 19, 2014 8:23 pm |
|
|
dido
|
|
|
|
Абе... Хускварна - ок, реже страхотно първите стотина метра клек. 2-3 пъти по стотина и острието вече не е същото.
Ако Бакото е като Хускварната ... не са това трионите. А то не виждам как ще е по-различно - пак е шведска марка, пак същия дизайн на зъбите.
Според мене истината е в джага със сменяеми ленти. Ем няма да се гъне острието по време на работа, ем като се износи - в кофата и за десетачка слагаш ново за следващата щафета клек ...
_________________ Бутам след осмата бира |
|
|
Нед Окт 19, 2014 10:57 pm |
|
|
tzezko
|
|
Пон Окт 20, 2014 12:54 pm |
|
|
Ристо Туристо
Регистриран на: 02 Окт 2008 Мнения: 4318 Местожителство: на 950 м.н.в. |
|
|
|
Е това е глупост. И не е сгъваем, какъвто търси човека.
Ше събере сите горски и паркаджии, а и ше претовари системата 112
_________________ Енциклопедия за ЕКИПИРОВКАТА за туризъм.
Палатки *** Туристически обувки |
|
|
Пон Окт 20, 2014 1:00 pm |
|
|
|