Здравейте. От доста време ми се ще да си купя стабилни обувки. Искам нещо, което е удобно за каране, ходене и т.н., но да топли и да не пропуска вода. Краката ми замръзват в колата, докато загрее, като ходя напред-назад, не искам да се мокря. Някакви идеи към какво да се насоча?
и се родих Няма толкова широка, удобна и глезеща крака обувка. Стабилна подметка за да не се усещат неравностите и студа, дебела кожа за топлина и да държи крака изправен. Казаха ми че макар и ниски са добри за зимата, стига да не тромбовам в 20 см. сняг. Имам извесно изкривяване на свода и затова се насочих към производител на ортопедични обувки, но не мога да отрека че това са може би най-удобните градски обувки които съм носил евър. Имат доста разнообразна гама - спорт, официални, различните сезони и т.н. Единствен недостатък май е цената. Намират се по-тънко в нета, но на място в магазините си правят дигитален анализ на стъпалото (освен диагностиката определя и точния номер).
Пет Окт 24, 2014 10:14 pm
grafa
Здравейте. Търся си хубави обувки за в града. Много държа да топлят (да задържат топлината). Предполагам трябва да имат нещо от сорта на тинсулейт. Също така да не пропускат и евентуално да са дишащи, за да не запарват. Като пари бих дал и 200-250 лева, стига да си струва.
Единственото което ме притеснява относно дишащите мембрани е, че бях чел преди, че може да се прецакат и да започнат да пускат вода. Което не е добър вариант. По принцип ми се ще да не са много масивни, но днес пробвах едни соломон, доста сериозни зимни и не беше проблем размерът им.
В момента в Метро има трекинг боти Head 714, с дишаща мембрана, защитаваща от влага и студ, + вата от вътре и още, и още. цената е 100 и нещо лева, съвсем приемливо. Но тук се търси качество, за това не знам дали да се насоча към тях.[/img]
Пон Ное 24, 2014 8:50 pm
raider
Ами това е малко нелеп въпрос, понеже до 250лв може да си закупиш страшно много обувки отговарящи на критериите ти ! Обувки да искаш, пари да имаш, както се казва. Сега ако питаш коя е най добрата обувка за към 250лв. става пък сложен въпрос с много въпросителни,че и удивителни !?!?! Колегата по горе е посочил добри оферти за една от най добрите марки в този бранш. Ако се зачетете в темите ще откриете много полезна информация която ще ви улесни в избора,а и ще знаете кое,как и защо ! Ако имате конкретно питане за определен модел, питайте, но ако искате някой да ви каже какви обувки ще носите питайте жените си
Пон Ное 24, 2014 10:56 pm
grafa
Аз по-скоро питам за марка. Не съм запознат при кои марки мембраната е качествена и не пропуска, на кои изолацията е хубава и т.н. Не държа да дам 250 лева, но бих го направил, ако се налага. Въпроса ми беше конкретно и за промо обувките в на Head в метро.
Пон Ное 24, 2014 11:15 pm
raider
За метровските не ги знам а и не виждам какво има да им се коментира. Предполагам са маратони обикновени , както и всички други продавани там! За мембраните има цели романи изписани, общо казано няма най добра, всяка си има определени качества. Ако питаш за добри марки обувки, много са стотици. За топлоизолационните свойства на една обувка е е от значение цялостната и конструкция, не само от пълнежа който може да е от дунапрен или пяна с различни дебелини, а може и обувката да е само на мембрана . Изобщо ако трябва да перефразирам въпросът ти би звучал така "имам едни 250лв за обувки, кажете ми какви да си взема" .
Пон Ное 24, 2014 11:50 pm
grafa
Опитвам се да добия представа. Четеното едно на ръка, въпроса беше и хора които са ползвали, да дадат идеи. Другият момент е, че ако мога да получа за 100 лева това което искам, няма смисъл да давам 250, само за да се презастраховам. Реално няма да ходя в планината с тях. По цял ден обикалям, с кола съм, но слизам, качвам се, тя изстива, шляпам напред-назад. За това търся топла и сигурно обувка. Ще прочета, ще разгледам и като харесам нещо, ще постна за мнение.
Обути на краката не приличат толкова на кецове, даже изобщо. Нямат thinsulate, но са с gore-tex insulated comfort, за сравнение - зимните ми обувки за планината са с това.
За съжаление тук все още ги няма.
Аз имам едни Alpina купени от магазин за работно облекло. 120лв
Имам и едни други Panda пак се водят работни и са с твърда подметка с пластина и бомбе Не си личат , че са работни понеже само в града ги нося - 40лв са. Изолират от студ и не текат..ся ако влееш в локва...не съм пробвал.
_________________ Know your Body. Know your Mind. Know your Substance. Know your Source
Мен ми се вижда нормална маратонка тип кецка. Предполагам изкуствена кока и текстил. Ева междинна ще са мекички удобни, типична градска. Моите и градските са леко туристически, хресвам сериите ОЦЖ на Найк и Скарповките леки трекингови, та основно такива ползвам. Като си купя едни и маса време ги търкам в из градовете, доста по бавно се прецакват в сравнение с други типично градски. Аз затова и си мислех,че в темата ще иде реч за нещо по специално, обикновените не виждам какво има да им се коментира.
Съб Ное 29, 2014 8:52 am
grafa
Опитвам се да разбера кои са по-специални и на кое да се спра. Прекалено много модели, прекалено много избор. Тези са с дълбок грайфер и изолация. Предполагам са добри зимни.
Спрях се още и на gri sport mohawk.
Идеята на темата е, да разбера кои обувки си заслужават. А не да купя нещо, което не топли.
Съб Ное 29, 2014 11:11 am
raider
Питай продавача дали топлят, преценявай на място и решавай ! Ти говориш за някакви най обикновени маратонки или обувки! Темата ти е с заглавие "Хубави обувки за градски условия" каза 250лв бюджет, а говориш за някакви за под 100, обикновена обувка какво има да им коментираме ? Топлят ли еди кви си гри спорт или еди кви си рийбок, че де да ги знам топлят ли, върви ги виж ще разбереш. Едва ли някой тук е носил всички модели маратонки и обувки на света. А за наистина качествените продукти като цяло има много писано къде ли не ! От друга страна едва ли някой ще тръгне да прави ревю на гри спорт или някой си евтин рийбок .
Часовете са според зоната GMT + 3 Часа Иди на страница 1, 2, 3, 4Следваща
Страница 1 от 4
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети