Привет на всички и от мен. За много години!
Имам едно въпросче относно изкачването на връх Мургаш. И то е следното: От къде къде най-лесно и бързо мога да се кача до горе /Елешница, Бухово, Желява/? Съответно интересува ме такъв маршрут по който да мога на връщане да се пусна с борда/ските на долу, т.е. нещо по-широко и не толкова стръмно.
Веднъж съм бил по този терен до връх Готен през Бухово, но от там ми се видя много вървенето, а и на места е доста равно и не става за каране със борд/ски.
Благодаря предваритено за отговорите. До скоро.
Пет Яну 09, 2009 12:22 pm
kaleeff
Малко по надолу има доста добре описана тема. Няма ли да ти свърши работа?
Пет Яну 09, 2009 12:37 pm
Demetrii
Ами не е много близо до това което искам да правя, за това пускам нова тема. А и все пак говорим за сняг. Нещата може да стоят по-различно сега.
Пет Яну 09, 2009 1:05 pm
Gamina
Не знам как е снега там, но подозирам, че от Желява или Елешница няма утъпкана пътека в тоя момент
Затова пък пътя от Бухово сигурно е яко експлоатиран от шейни, атв-та и други бръмчалници...
Пет Яну 09, 2009 1:38 pm
Demetrii
Ама и аз забравих да кажа навреме... на мен ми трябва неутъпкан сняг. Снегоходките са моята пътека.
Или евентуално да ползвам пътя прокаран от машините, а надолу - където намеря. За това и питам, да ме ориентирате, защото сте били повече от мен в района
Пет Яну 09, 2009 2:49 pm
Demetrii
Явно сам ще трябва да си набавя информация
Така де, в неделя тръгнах нагоре, като идеяте беше през Желява да пробвам. Греда!
Мъгла, никакви маркировки, сняг без партина... посъветвах се с местните - ще се объркам, ако не знам района.
Добре, тръгнах през Бухово по познатия път. За жалост не става за каране, повечето път е или равен или с обратен наклон. Не ми стигна и времето да стигна до самия връх, малко преди хижата тръгнах на обратно. А и по билата няма достатъчно сняг, само по пътя можеше да стане някакво спускане и то чак от разклона за Готен.
Ако някой може да ми каже дали има смисъл да пробвам през Елешница или Желен ще му бъда много благодарен.
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети