Последната промяна е направена от Ристо Туристо на Вто Сеп 30, 2014 11:32 am; мнението е било променяно общо 1 път
Вто Сеп 30, 2014 11:20 am
Gamina
Онова е друга работа - има газ под налягане. Тук става дума за соларно зарядно и акумулаторче към него. Посмъртно не бих го оставила в чекирания багаж, чудя се дали ще правят проблем за акумулатора
Това си е зарядно - все едно да ти правят проблем за зарядно за лаптоп или телефон. Според мен не би трябвало да има проблем. То си има списък със забранени предмети, не си спомням да съм виждал каквото и да е зарядно в него
Вто Сеп 30, 2014 5:27 pm
joropc
bobbyfm написа:
Това си е зарядно - все едно да ти правят проблем за зарядно за лаптоп или телефон. Според мен не би трябвало да има проблем. То си има списък със забранени предмети, не си спомням да съм виждал каквото и да е зарядно в него
Зарядни няма описани в забранените багажи, но изисквания за батерии има и то много сериозни . Особено, когато са сравнително големи и се транспортират без устройство.
Батерията само в чекирания!
Всъщност, колко е голяма/капацитет/?
Edit:
Сега я видях колко е голяма. За 2200 няма да има никакъв проблем и в ръчния, и в чекирания.
Люси, тая батерия, няма ли да ти е малка. Все пак снимки ще чакаме..
Последната промяна е направена от joropc на Вто Сеп 30, 2014 6:53 pm; мнението е било променяно общо 1 път
Онова е друга работа - има газ под налягане. Тук става дума за соларно зарядно и акумулаторче към него. Посмъртно не бих го оставила в чекирания багаж, чудя се дали ще правят проблем за акумулатора
Препоръки трудно може да се дават и изпълняват, защото преценката при проверка е и субективна. Пренасял съм забранени неща много пъти, но това работи за мен. От друга страна, на смотано летище и смотан полет (Брюксел за България) ми взеха халвата... от устата, не дадоха да я ям даже.
В някои случаи на някои летища може да се случи да останеш без акумулатор, ако носиш два или повече. Нещо над 50 - 100 W/h. Сложи акумулатора в багажа, ако имаш такъв, зарядното в ръчния. За малки не се притеснявай, и не бъди вещоман.
Вто Сеп 30, 2014 6:53 pm
Todor
Мен са ме викали в Щутгарт при охраната да си извадя запалка от чекирания и казаха, че няма продлем да си я нося в джоба, но не в чекирания багаж.
Вто Сеп 30, 2014 9:13 pm
Gamina
joropc написа:
bobbyfm написа:
Зарядни няма описани в забранените багажи, но изисквания за батерии има и то много сериозни . Особено, когато са сравнително големи и се транспортират без устройство.
Батерията само в чекирания!
Всъщност, колко е голяма/капацитет/?
Edit:
Сега я видях колко е голяма. За 2200 няма да има никакъв проблем и в ръчния, и в чекирания.
Люси, тая батерия, няма ли да ти е малка. Все пак снимки ще чакаме..
Да, 2200 + още 1000 втора за апарата. Това ще са ми "свободните" батерии.
Тръгвам с 2х1000 заредени + 2200 в power stick-a и соларното за тежки случаи Колкото, толкова.
bobbyfm, joropc го написа - има доста сериозни рестрикции за li-ion батерии без устройство. Въпросната 2200mAh е все още в оригиналната си кутия, та едва ли ще е проблем, но исках да си питам
Понеже досега качванията ми на самолет са били само и единствено по работа, ръчния ми багаж се е състоял в лаптоп и дамска чанта, та затова се включвам с тъпите въпроси. Но пък може да е полезно за някой в бъдеще
Ако се притесняваш, винаги можеш да звъннеш на летището и да питаш
Остави тая работа. Ако ще и на арменския поп да звъннеш всичко е строго индивидуално и се решава на място, независимо какво ти е казала някоя девойка по телефона, която 99% не знае за какво я питаш. Повярвай ми
С тази батерия няма да има никакъв проблем, освен докато я държиш в ръце не викаш "Аллах акбар".
Люси, имам доста по-сериозни соларни + акумулатори към тях. Ако ти трябват - свиркай.
Пет Окт 03, 2014 8:47 pm
Todor
joropc написа:
bobbyfm написа:
Ако се притесняваш, винаги можеш да звъннеш на летището и да питаш
Остави тая работа. Ако ще и на арменския поп да звъннеш всичко е строго индивидуално и се решава на място, независимо какво ти е казала някоя девойка по телефона, която 99% не знае за какво я питаш. Повярвай ми
С тази батерия няма да има никакъв проблем, освен докато я държиш в ръце не викаш "Аллах акбар".
Люси, имам доста по-сериозни соларни + акумулатори към тях. Ако ти трябват - свиркай.
Или както един руснак влизайки в дютифри зоната викнал от далеч на жена си : "Ала, я в бар..."
Нед Окт 05, 2014 8:52 pm
Gamina
Със зарядните - никакъв проблем.
Малките проблеми се появиха в Непал, то там летището е няма такъв хаос.
На излитане към Лукла прибираха ножове и ножички (такива миниатюрни, които си вървят с аптечките). Докато за първото има резон, за второто - не знам, остриетата са нищожни и са тъпи - все пак са за рязане на бинт, не на гърла.
На излитане от Лукла към Катманду ми прибраха и запалката, и цигарите (в обратната посока ми ги оставиха). После на международния им терминал ми свиха още една запалка, но цигарите ми оставиха. Абсурдното е, че на цялото летище не продават запалки, но има smoking rooms, пред които се въртяхме бледоликите и дебнехме да влезе някой щастливец, на когото са му оставили запалката
Можех да я навра из джобовете, но не го очаквах никак. Даже послушно си я извадих и им я показах
равносметката - аз се простих с две запалки от по 80 стотинки и половин кутия отвратителни цигари, а девойките с мен загубиха две джобни ножчета и една ножичка от аптечка.
Часовете са според зоната GMT + 3 Часа Иди на страница 1, 2Следваща
Страница 1 от 2
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети