Автор |
Съобщение |
alexander86
|
|
Преход Кресна - връх Вихрен |
|
Здравейте, колеги. С един приятел мислим да ходим по този маршрут август месец. Интересува ме дали има пряка пътека от Влахините езера до върха или трябва да се излезе на пътеката от хижа Синаница. Не съм ходил в Пирин, а моят човек е бил само до езерата.
|
|
|
Пон Юли 28, 2014 5:21 pm |
|
|
dido
|
|
|
|
Здрасти,
има пряка пътека, по която от Черната вода качват добитък до езерата.
Пътеката е просечена през клека и общо-взето следва левия бряг на потока, който слиза от Влахински езера.
_________________ Бутам след осмата бира |
|
|
Пон Юли 28, 2014 5:56 pm |
|
|
vladofff
|
|
|
|
Пътеката е много добра, утъпкана и няма как да се объркаш...Поне до езерата. После, ако има мъгла е възможно леко да се объркаш до излаза на официалната пътека за Вихрен около Хвойнати.
|
|
|
Вто Юли 29, 2014 2:10 pm |
|
|
dobber
|
|
Re: Преход Кресна - връх Вихрен |
|
|
|
Здравейте, колеги. С един приятел мислим да ходим по този маршрут август месец. Интересува ме дали има пряка пътека от Влахините езера до върха или трябва да се излезе на пътеката от хижа Синаница. Не съм ходил в Пирин, а моят човек е бил само до езерата. |
На коя дата смятате да тръгвате?
|
|
|
Вто Юли 29, 2014 2:20 pm |
|
|
alexander86
|
|
Re: Преход Кресна - връх Вихрен |
|
|
|
|
|
Здравейте, колеги. С един приятел мислим да ходим по този маршрут август месец. Интересува ме дали има пряка пътека от Влахините езера до върха или трябва да се излезе на пътеката от хижа Синаница. Не съм ходил в Пирин, а моят човек е бил само до езерата. |
На коя дата смятате да тръгвате? |
Най-вероятно ще е през втората половина на август. Още не сме решили.
|
|
|
Вто Юли 29, 2014 8:16 pm |
|
|
alexander86
|
|
|
|
Утре тръгваме. Маршрутът е Кресна - Влахини езера - връх Вихрен - заслон Казана - Банско. Ще спим на заслона.
|
|
|
Нед Авг 17, 2014 9:54 pm |
|
|
alexander86
|
|
|
|
Не, не сме се засичали никъде. Направили сме си сметката, но в планината никога не се знае.
|
|
|
Нед Авг 17, 2014 10:43 pm |
|
|
alexander86
|
|
|
|
Не успяхме, основно заради мен. Не ми достигнаха силите. Определено беше най-запомнящият се преход в живота ми, особено с нощното изкачване на билото откъм Влахините езера и спускането към хижа Вихрен. Там нямаше места и спахме на пода в чували. Тия дни ще напиша и подробен пътепис.
|
|
|
Сря Авг 20, 2014 11:19 am |
|
|
vladofff
|
|
|
|
Хора, не е толкова зор, даже е учудващо лесно, предвид дължината на трасето. Просто от Кресна тръгнете към 4 часа през нощта, пустинните пейзажи с жегата да минете по хладно и няма да имате никакви грижи. Пътят е утъпкан, има вода навсякъде, какво повече ви трябва, освен настройката за 12 часово почти непрекъснато ходене.
|
|
|
Пон Сеп 01, 2014 9:45 am |
|
|
|