Автор |
Съобщение |
cinderella
|
от вр.Газей до х.Безбог |
|
Здравейте! Планираме преход по маршрута вр.Безбог-вр.Полежан-Горно Газейско езеро-вр.Газей.Какъв е най-лесният път за връщане до х.Безбог и с възможно най-малки изкачвания?
|
|
|
Пет Авг 22, 2014 12:30 pm |
|
|
Gamina
|
|
|
|
От Горно Газейско ще трябва да се изкачите, няма как - поне до премката между него и Малък Полежан.
От там, ако не ви се връща на Полежан, има 2 варианта - слизате направо към Горно Полежанско и от него по пирамидки, или по усет (мяркала съм там пирамиди, но не съм ги следила) е възможно да се слезе направо на пътеката за х. Безбог. Иска се все пак внимание и опит в ходене по такъв терен - камъни и клек с голям наклон.
2 - качвате се на Малък Полежан и от него по слизате на Джангалска порта, теренът отново е крив, но може би една идея по-малко. От Джангалска порта си хващате пътеката Демяница - Безбог.
Безбожкия превал също може да не го качвате като се спуснете до Овчарника. От него има добре утъпкана пътека към х. Безбог почти без изкачване.
_________________ www.summitsweb.com |
|
|
Пет Авг 22, 2014 12:40 pm |
|
|
cinderella
|
|
|
Благодаря ти, Gamina! А от Малък Полежан надолу към Дженгалката порта някакви пирамидки има ли или се върви по усет?
|
|
|
Пет Авг 22, 2014 12:50 pm |
|
|
Gamina
|
|
|
|
Само зимата съм го минавала и не мога да бъда полезна по този въпрос, почти съм сигурна че има обаче Но и няма как да се сбърка - то е ръбче.
|
|
Пет Авг 22, 2014 1:00 pm |
|
|
cinderella
|
|
|
Благодаря ти за полезните съвети
|
|
|
Пет Авг 22, 2014 1:02 pm |
|
|
dido
|
|
|
|
|
|
Благодаря ти, Gamina! А от Малък Полежан надолу към Дженгалката порта някакви пирамидки има ли или се върви по усет? |
Има пирамидки.
_________________ Бутам след осмата бира |
|
|
Пет Авг 22, 2014 1:05 pm |
|
|
cinderella
|
|
Пет Авг 22, 2014 1:11 pm |
|
|
peca
|
|
|
|
|
|
|
Благодаря ти, Gamina! А от Малък Полежан надолу към Дженгалката порта някакви пирамидки има ли или се върви по усет? |
Има пирамидки. |
Даже 2 пътеки са се оформили едната следи ръба а другата е 10м. по в ниското
_________________ "АКО ЖИВЕЕШ ВСЕКИ ДЕН КАТО ДА Е ПОСЛЕДЕН, ПОЧТИ СИГУРНО Е, ЧЕ НЯКОЙ ДЕН ЩЕ СЕ ОКАЖЕШ ПРАВ" Стив Джобс |
|
|
Пет Авг 22, 2014 9:19 pm |
|
|
cinderella
|
|
Пет Авг 22, 2014 9:27 pm |
|
|
lubitel
|
Re: от вр.Газей до х.Безбог |
|
|
|
Здравейте! Планираме преход по маршрута вр.Безбог-вр.Полежан-Горно Газейско езеро-вр.Газей.Какъв е най-лесният път за връщане до х.Безбог и с възможно най-малки изкачвания? |
Обратно до вр. Полежан и надолу към официалната пътека. През Горно Полежанско езеро е доста по дълго като време и разстояние....
|
|
|
Нед Авг 24, 2014 9:09 pm |
|
|
outfaced
|
|
|
|
Тоя склон, който е от дясно на билото слизайки от Малък Полежан към портата не го препоръчвам на никой. Това е едно от ония подсичания, заради които вече съм на мнение, че с подсичанията в Пирин трябва да се внимава особено. ... яко туфи и скрити в тревата камъни и ужасно стръмно - много тегават работа. Излъгахме се тогава уж за по кратко от езерото да цепим към портата, че да си спестим +100метра до Малък Полежан.
|
|
|
Сря Авг 27, 2014 10:36 am |
|
|
Митак
|
|
|
|
Защо трябва да се обикаля толкова?
Като са на премката м-у големия и малкия Полежан, не е ли по-лесно да си качат големия Полежан? Нито е толкоз стръмно, нито е голяма денивелацията и оттам право надолу към Безбог.
|
|
|
Сря Авг 27, 2014 12:45 pm |
|
|
Gamina
|
|
|
|
Ми хората питат за вариант с възможно най-малко качване, ние им отговаряме, пък те сами си решават дали искат да слизат от там, или не.
А и винаги е по-готино да направиш нещо ново, вместо да се връщаш по същата пътека, какво като се обикаля, нали за това си отишъл в планината
|
|
Сря Авг 27, 2014 1:03 pm |
|
|
|