В петък заминавам за Рила и Пирин. Част от маршрута ни е х.Демяница-з.Тевно езеро-х.Безбог. Снимат ми се изгреви и залези и затова търсих информация в интернет. Видях няколко снимки направени от Валявишки чукар, което е около Тевно езеро. Търсих информация в интернет, но информацията е различна относно това на какво приблизително разстояние се намира върха от заслона. Някъде пишеше 20 мин., на друго място пишеше, че няма маркировка и че е опасно. Имам карта на Пирин, даже и компас и мисля, че мога да се ориентирам Ходила съм и друг път на заслона, но не съм качвала нищо от там. Може ли, ако някой е ходил на Валявишки чукар да ми каже толкова ли е опасно или няма проблем с изкачването му.
Имам и още един въпрос - т.к. ще пристигнем рано на заслона от хижа Демяница, какво е по-добре да се опитаме да качим - вр.Каменица или вр.Джангал?
Благодаря Ви много!
Нед Юли 27, 2014 10:31 am
katya
Благодаря за изчерпателния отговор
Нед Юли 27, 2014 5:14 pm
vasil111
да се знае само, че оня ден слязох и до самата порта от втората кота - има си обаче въже и колова маркировка, наклона е брутален наистина, но се минава.
Пон Авг 18, 2014 9:27 pm
vasil111
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети