Еднодневен маршрут за неопитни.
Здравейте, имаме идея с компанията да се качим тази събота или неделя на Витоша. Трябва ни сенчест, прохладен маршрут. Идеята е следната: да тръгнем от Хладилника с автобус до Драгалевци и оттам със седалковия лифт до Голи Връх. От голи връх до Алеко пеша и оттам се сещам эа два леки маршрута:
1. от Алеко надолу през една "скрита пътечка" (която не знам в какво състояние е и дали въобще още е проходима)
2. от Алеко към хижа Академик, пак пеша (толкова съм информиран за настоящето състояние на тази пътечка, колкото и за горната)
Та въпроса ми е следния: проходими ли са тези пътечки, в какво състояние са и можете ли да ми препоръчате някакви други маршрути от хижа Алеко, отговарящи на горните условия. Друга МНОГО важно нещо е да има поточета с чиста вода, защото не сме от тия дето пестят водата. Ние сме на възраст от 14 до 17 години. Екипировката ни е раници с храна, вода/енергийни напитки и сухи чорапи и евентуално суичър ако реши да вали (съмнявам се, обаче планината е непредсказуема). Аз имам някакъв опит с ходенията на Витоша, обаче от една година не съм се качвал, поради нулево свободно време и здравословни проблеми, и не знам в какво състояние са пътеките. Не знам какъв е опита на другите. Благодаря предварително за информацията.
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети