Искам да помоля за съвети и повече индормация за евентуалните маршрути, които сме набелязали с приятели. 3ма сме, предимно средно темпо. Ходили сме по Пирин, но за тази година ще ни е първият преход там.
В периода 13-17 август искаме да направим 4 нощувки, като основно искаме да посетим х.Безбог с вр.Джано и гледка към Кременски езера (евентуално и вр.Безбог и Полежан, ако успеем да вмъкнем в дните), Тевно езеро и вр. Каменица, х.Пирин.
Има идея да се отправим от Тевно през вр.Каменица към х.Пирин, но маршрута не е минаван от нас и ме притеснява как стои въпроса с терена и времетраенето, тъй като ми се струва доста отдалечена х.Пирин, нощувка там и връщане към Безбог (евентуално).
Моля за съвети и идеи от вас за ориентировъчни времена, как да разпределим нощувките, за да успеем да видим всичко. Иска ни се да не минаваме по едни и същи маршрути в двете посоки.
Гледайки картата на Пирин, виждам и вариант х.Пирин - х.Беговица и от там към Сандански.
Не сме ангажирани с връщане на същото място. Спане по хижи, не на палатка.
Първия ден се качвате с лифта от Добринище до Безбог(за да имате време)
И ако се качите рано спокойно можете за един ден Полежан и после Безбог общо 5 часа без да бързате, нощувка на Безбог.
Втория ден през Кременски езера и на Джано от там може да слезете към Демиркапия и през дясна Кралевдворска порта на Тевно
тук денят ще е дълъг тръгвайте ранко и до края на деня ще сте на Тевно.
Третия ден от Тевно на вр.Каменица и от там на х. Беговица(Каменица)
На другия ден може да слезете в Сандански но незнам там как е с автобуса иначе е 30 км. Хаслфалта или може айляшката до х. Пирин и на другия ден около 6ч. до Мелник, но и там незнам как ще е с логистиката.
Може и на обратно за Събота и Неделя съм сигурен, че има транспорт от Сандански до Беговица- там първа.
Втора на Тевно като минете през вр.Каменица.
Трета на Безбог като минете през Джано, Кременските пак прездясна Кралевдворска и Демиркапия и спите на Безбог.
Четвърта нощувка на х. Демяница като минете по билото през вр.Безбог, Полежан, Газей и Газейските езера.
На другия ден до Банско е 2 часа и на рейса, аз бих избрал този вариант четвъртия ден определено си заслужава повече от това да ходиш към х. Пирин, а и от Тевно към Джано е по добрия вариант защото няма да качваш толкова колкото от х.Безбог
_________________ "АКО ЖИВЕЕШ ВСЕКИ ДЕН КАТО ДА Е ПОСЛЕДЕН, ПОЧТИ СИГУРНО Е, ЧЕ НЯКОЙ ДЕН ЩЕ СЕ ОКАЖЕШ ПРАВ" Стив Джобс
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети