Става въпрос за този, който минава през езерата под вр. Вихрен, миналото лято не е бил маркиран, май и на картите го няма. Идеята ми е за едно кръгче Вихрен - Тевно - Каменица - Синаница - Загаза - Вихрен, като последната част ми е абсолютно непозната, така че и други варианти от х. Загаза до х. Вихрен приемам
От Загаза през Камен клет до Черната вода пътеката е маркирана. От Черната вода през Влахински езера до седловината Кабата няма маркировка. От Кабата до х. "Вихрен" има маркировка.
На Черната вода Влахинската река се губи под земята. На това място трябва да я "пресечеш" (реката) - да минеш по левия бряг, при най-горния овчарник. Оттам има кратко изкачване през оголен участък, след което пътеката влиза в клек и рядка мура като води нагоре към езерата. Широка е и много добре очертана, тъй като през нея ежедневно минава добитък. Когато достигнеш езерата, още преди голямото, пътеката се отклонява на изток, а след това на югоизток. Ако се качваш към Кабата трябва я оставиш и да следваш каменните купчинки. Ако продължиш по нея ще отидеш на Влахински превал. Оттам може да минеш през Овинатия (Хвойнати) връх за Кабата или пък да се спуснеш към Овинатото (Муратово) езеро, откъдето по синята и жълта боя да слезеш към х. "Вихрен".
Speedy, благодаря за подробното описание! Маршрутът, за който говориш не е ли отбелязан с черен пунктир на тази карта?
http://pirin.bg/hcss/pdf/MAP%20-%20BG&EN.pdf
И още един въпрос. Знам, че е много относително и индивидуално, но все пак - колко е времетраенето?
Да. От Черната вода до Влахински превал и Кабата точно така минава пътеката. Макар, горе го казах вече, това към Кабата е силно казано пътека. Ако от х. "Загаза" минеш през Пещерата и Буката, а след това през Кабата около 7:30 ч. ще ти е чистото ходене - без почивките.
Има пряка маркирана пътека от х. "Загаза" до Камен клет, която ще ти спести 40-50 мин. - обикалянето през Пещерата и Буката. Виж последния пост на тази тема -> http://planina.e-psylon.net/viewtopic.php?p=78108#78108
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети