Здравейте, имам трудности в намирането на маршрут Мусала-Рилските езера с преспиване в някоя хижа. Искам да добавя ,че съм без кола. Ще бъда благодарен ако ми помогнете.
Сря Авг 17, 2016 2:59 pm
pavkata
Уха, това е почти цяла Рила! С преспиване само в една хижа няма да стане. Сигурен ли сте за маршрута?
Аз съм го минавал с палатка преди 15-тина години - Боровец с лифта до Ястребец - х.Мусала - в.Мусала - х.Грънчар - х.Рибни езера - Рилски манастир. От манастира се качихме към Топилата по река Друшлявица(пътека тогава почти нямаше), после от Топилата - през Раздела и до 7-те езера. Много път! Мисля, че за 5-6 нощувки го направихме. Слизането и качването до и от Рилския манастир е доста изморително.
Сря Авг 17, 2016 6:01 pm
Hristo.Kralev
Много ти благодаря за изчерпателния отговор. Особено за времевото ориентиране. Имам 3-4 дена. Така че сигурно ще се спра на другия вариант, ще слезна от Боровец до Сепарева баня и от там към езерата.
Сря Авг 17, 2016 6:20 pm
pl27
Класическият маршрут за подобно намерение е:
1 ден: Боровец - Мусала - х. Грънчар
2 ден: х. Грънчар - х. Рибни езера
3 ден: х. Рибни езера - Кобилино бранище - Страшното езеро - х. Мальовица
4 ден: х. Мальовица - в. Мальовица - Додов връх - Раздела - Седемте езера
Миналата година правихме описания маршрут до Мальовица, но в обратна посока тръгвайки от ЦПШ.
Сря Авг 17, 2016 6:31 pm
Пчелата Жужа
Re: Маршрут Мусала-Рилските езера
Hristo.Kralev написа:
Здравейте, имам трудности в намирането на маршрут Мусала-Рилските езера с преспиване в някоя хижа. Искам да добавя ,че съм без кола. Ще бъда благодарен ако ми помогнете.
Не можете за два дни да посетите и едното и другото. Очертава се да отидете на Мусала, защото до Боровец има автобус, а до х.Пионерска няма.
Сря Авг 17, 2016 6:43 pm
Пчелата Жужа
Hristo.Kralev написа:
Много ти благодаря за изчерпателния отговор. Особено за времевото ориентиране. Имам 3-4 дена. Така че сигурно ще се спра на другия вариант, ще слезна от Боровец до Сепарева баня и от там към езерата.
Щом имате 3-4 дни, посветете ги или само на Мусаленския дял, или само на Мальовишкия. До ЦПШ "Мальовица" също има автобус.
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети