ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ
всичко за планината
Регистрирайте сеТърсенеВъпроси/ОтговориПотребителиПотребителски групиВход
х.Отовица- х.И.Вазов- вр.Отовица- ез.Окото- река Отовица

Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Рила Предишната тема
Следващата тема
х.Отовица- х.И.Вазов- вр.Отовица- ез.Окото- река Отовица
Автор Съобщение
andimit

Местожителство: София

Мнение х.Отовица- х.И.Вазов- вр.Отовица- ез.Окото- река Отовица Отговорете с цитат
Здравейте!
Ето нещо от прекрасен район на Северозападна Рила/ 01-02.10/, за когото тук почти няма писано, а определено си заслужава!
С колата до х. Отовица- за пръв път отивам там, но съм очарован както от условията, така и от кухнята!
После дълго драпане нагоре до седловината между Черни и Птичи връх и продължително трамбоване почти по хоризонтала до х. Вазов.
На сутринта след качване на вр. Отовица/ ах, какви гледки от него!/, реших да отида до Окото/ и много добре направихSmile/, после спускане към ез. Отовица и надолу по реката до хижата.
Чудесна разходка, особено втория ден- само какви върхове, водопади и езера!
http://andimit.snimka.bg/mountain/h-otovica-h-i-vazov-vr-otovica-ez-okoto-ez-otovica-h-otovica.539573.20935342
Всичко най!

Последната промяна е направена от andimit на Чет Окт 07, 2010 6:21 pm; мнението е било променяно общо 1 път
Чет Окт 07, 2010 11:52 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Ристо Туристо

Местожителство: на 950 м.н.в.

Мнение Отговорете с цитат
Поздравления за убавата расодка.
Как с колата?
Опиши какъв е пътя до хижата, от къде се хваща.
Croc

Чет Окт 07, 2010 1:19 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
hvanigorata

risto_turisto написа:
Поздравления за убавата расодка.
Как с колата?
Опиши какъв е пътя до хижата, от къде се хваща.
Croc

Дупница->Самораново само по главната: 8км асфалт и 4км черен път и си на хижата. Аз пеша ходих до там в началото на септември и беше страхотно:
http://planina.e-psylon.net/viewtopic.php?t=2032
Чет Окт 07, 2010 1:35 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя AIM Адрес
andimit

Първо за езерата- не ги пояснявах защото си мисля, че са супер известни/ особено първото- Окото, второто е Отовишкото/, но за напред ще го имам в предвидSmile
А пътя си е супер- даже и за моята доста ниска Тойота и е точно по цитирания по- горе маршрут.
Поздрави!
Чет Окт 07, 2010 6:20 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
isi

Местожителство: гр.София

Здравейте, дали някой има актуална информация за пътят до х.Отовица с кола от с. Самораново. И потребителят от предните постове дали може да сподели с каква кола се е качвал, нещо кофти по пътя ?

Също прочетох, че черния път е 4км. Това за час се качва, но дали е голям наклона?
Пет Авг 15, 2014 12:15 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
vandu

Миналата година ходих до Отовица, може да се качи с лек автомобил, но не е препоръчително.
До колкото си спомням имат булдозер с които всяка година поизравняват малко черния път, но тази година покрай дъждовете не се знае как е. Може да се обадите на хижата и да питате. Ние винаги оставяме колата на бившата лудница и на горе пеш за около час.
Пет Авг 15, 2014 12:23 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
fena73

Местожителство: Ст.Загора

Привет!
Някой скоро минавал ли е натам??Докъде може да се стигне с кола и безопасно ли е да се остави там?Каква е тая бивша лудница-май там е най-добре да я зарежем,а?
И после-четох че пътеката за Вазов може да се прихване без да се ходи към х.Отовица, а още от дясната страна на отовишкото дере-има ли пътека?
Вто Юни 30, 2015 8:21 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
stefan_iliev38

Местожителство: Кюстендил; София, кв. „Овча купел"

fena73 написа:
Привет!
Някой скоро минавал ли е натам??Докъде може да се стигне с кола и безопасно ли е да се остави там?Каква е тая бивша лудница-май там е най-добре да я зарежем,а?
И после-четох че пътеката за Вазов може да се прихване без да се ходи към х.Отовица, а още от дясната страна на отовишкото дере-има ли пътека?

01.09.2014 г. бях на хижа "Отовица" - по-ниската кола паркира на края на асфалта (има уширение в началото на земния път), а аз продължих с моята по-висока кола до хижата. Земният път се заравнява редовно и не беше лош, но не е за ниска кола, макар че всеки си преценява дали да спести няколко километра за сметка на железа и ламарини. Има няколко остри завоя с изкачване, на които предната част на колата се повдига и не се вижда къде караш, особено през нощта. Smile

По-важното е, че като слязохме от хижата след 2 дни и от колата, паркирана в края на асфалта, липсваха предните чистачки, някой ги беше взел (откраднал). Sad

Друго опасно препятствие по асфалтовия път над село Самораново са вкусните къпини. Smile
Вто Юни 30, 2015 8:55 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Ристо Туристо

Местожителство: на 950 м.н.в.

fena73 написа:
...
Може, но не е маркирано, а почвен път с една отбивка от него /шорткът/ към маркираната в синьо пътека над хижата /маркиран разклон на картата с Х/- http://www.kade.si/#map=17/2584086.2/5196166.23/0
Слизал съм от там зимно.

Вто Юни 30, 2015 11:10 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
fena73

Аха..мерси и на двамата!Значи трябва да забуча поглед в гпс-а(хем да следя за отбивката, хем да избегна къпиновите препятствия) и да махна чистачките Confused
Вто Юни 30, 2015 11:30 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
igurbev

Аз съм се качвал до хижата със зафирата, при това с 5 човека вътре, но това беше преди 2-3 години.
Вто Юни 30, 2015 12:47 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
fena73

igurbev написа:
Аз съм се качвал до хижата със зафирата, при това с 5 човека вътре, но това беше преди 2-3 години.

Абе явно зависи кога е минало греблото...ще видим намясто...
е ся да имаше ена налична Витара... Wink
Вто Юни 30, 2015 8:08 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
igurbev

fena73 написа:

Бойното кръщение ще е към Яворов, както изглежда. Вие няма ли да дойдете на срещата?
Сря Юли 01, 2015 1:31 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
fena73

igurbev написа:
fena73 написа:

Бойното кръщение ще е към Яворов, както изглежда. Вие няма ли да дойдете на срещата?

Два дена след това трябва да пътувам за братския Съветски Съюз...може би ще ми дойде повече разхвърлянето на багажите и наново събирането им...ще видим пак
Сря Юли 01, 2015 9:21 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Покажи мнения от преди:    
Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Рила Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Страница 1 от 1

Идете на: 
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети

ВРЕМЕТО:

вр.Ботев

вр.Мургаш

вр.Мусала

гр.Сандански

Черни връх

Вземи рекламен банер   

Никаква част от материалите и снимките на този форум
не може да бъде копирана и използвана
без изричното съгласие на автора, който ги е публикувал.