ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ
всичко за планината
Регистрирайте сеТърсенеВъпроси/ОтговориПотребителиПотребителски групиВход
Стара- нова тема
Иди на страница 1, 2, 3  Следваща

Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Пирин Предишната тема
Следващата тема
Стара- нова тема
Автор Съобщение
bobitata

Местожителство: София

Мнение Стара- нова тема Отговорете с цитат
Темата е стара- нужда от помощ и съвети за маршрут.
Наближават дългоочакваните три свободни дни. Свободни от работа и запълнени с ПИРИН, надявам се. Идеята ни е да оставим колата на хижа Вихрен и от там да поемем към Тевно езеро. Планът е това да се случи към 10 часа. Тевно езеро е крайната точка на този така добре описан и много използван маршрут, но ние не държим задължително да стигнем до там. При възможност- много ще се радваме отново да посетим това божествено място. Ще ни се да видим Дончови караули, Възела, Башлийски чукар, Типиците, Тодорка, но каква да е последователността, какво да видим на отиване и какво на връщане. Желанието ни е да не вървим по един и същи път в двете посоки. Ще носим чували, така че спането ще е на открито. Моля ви и за съвет къде са най- подходящите места за това. А ако смятате, че ще ни стигне времето и за Тевно- защо не и Момин двор и Джангал. Как ви се струва? Програма максимум или три страхотни дни в Пирин? Удоволствието е да си там, а не препускането по камънака, нали Smile

Пон Юли 21, 2014 4:17 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
bobitata

Мнение Отговорете с цитат
Нямаме GPS и ползваме карта на Домино. Не харесваме мазохистичните преходи дотолкова, доколкото че не трябва да се измине определен участък на всяка цена за време. Ходим от няколко години и то с желание и стръв. 9/10 часов преход е по силите ни. Не ми се иска да орязваме интересни места, стига времето да не го наложи. А за специалните участъци- опасните...да, имам страх от височини, но надявам се той е за самосъхранение. Били сме на Кончето и признавам, че ме плаши, но и привлича.

Пон Юли 21, 2014 9:07 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
bobitata

[=== стигате езеро Рибно Василашко в чиито източен край има ручей[/quote]

Тъй като на картата езерата са описани само като група Василашки, кое е Рибното Василашко- първото или второто, вървейки по зелената маркировка към хижа Демяница. Колко часа са от там до хижата, в случай че времето ни направи номер.
Относно втория ден. Част от първия вариант сме го минавали миналата година-от Полежан към Тевно езеро, но тогава подсякохме Джангал и Момини двори- не сме ги качвали. Ако се качим на Джангал по оранжевите точки, до Момини двори може ли да се върви по билото или връщането по точките е задължително?
А сега питане и за третия ден. За опасните участъци...Ясно ми е, че опасността е променливо понятие/ всичко е в главата/ Smile , но все пак... Какво мислят по- опитните? А като време как изглежда третия ден, имайки предвид и това, че трябва да се приберем в София.

Вто Юли 22, 2014 9:28 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Йосарян

Местожителство: Димитровград

Под Джангал се намират две от Василашките езера, където има подходящи места за лагеруване. Миналата година бяхме там, много е красиво. Наблизо има удобно място откъдето може да се наблюдава залеза над Типиците и останалите върхове.
От Джангал до Момини двори билото се стеснява и там маркирана и немаркирана пътека няма. От там минават козите и лудите глави, но не е невъзможно.

Ако решите да чувалувате под Джангал, на другата сутрин може да закусите на Тевно както направихме ние. Не си спомням точно колко време ни отне, но е някъде между час два до там.
Вто Юли 22, 2014 9:58 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Yan4o

Местожителство: Варна

Нещо се объркахте май с тея езера. Василашките са по пътеката от Тодорини очи към Демяница (Василашкия циркус). Рибното е най-долното, покрай което минава пътеката, мисля, че е и най-голямото.
Под Джангала са Валявишките.
Wink

П.П. Поправям се - Рибното василашко не е най-голямото (Тевното е), но е най-долното. От там до х. Демяница е час-час и половина (само слизане).

Между Джангал и Момини двори има един опасен участък, скалист, който не е за всеки. При качването на Джангал от към Валявишките езера ще се включите в пътеката с оранжевите точки малко преди върха. На връщане пак ще тръгнете по нея и ако я следвате - излизате на Тевно езеро, подсичайки Момини двори от северозапад.
Вто Юли 22, 2014 10:48 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
dido

Да отбележа - щото ред да има - под Джангал са Попово езеро и Джангалските езера Cool

Вто Юли 22, 2014 12:49 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя ICQ Номер
Йосарян

Местожителство: Димитровград

Yan4o написа:
Нещо се объркахте май с тея езера. Василашките са по пътеката от Тодорини очи към Демяница (Василашкия циркус). Рибното е най-долното, покрай което минава пътеката, мисля, че е и най-голямото.
Под Джангала са Валявишките.
Wink

П.П. Поправям се - Рибното василашко не е най-голямото (Тевното е), но е най-долното. От там до х. Демяница е час-час и половина (само слизане).

Между Джангал и Момини двори има един опасен участък, скалист, който не е за всеки. При качването на Джангал от към Валявишките езера ще се включите в пътеката с оранжевите точки малко преди върха. На връщане пак ще тръгнете по нея и ако я следвате - излизате на Тевно езеро, подсичайки Момини двори от северозапад.

Вярно, така е Валявишките езера се намират не далеч от Дженгал.
Вто Юли 22, 2014 2:12 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
bobitata

Стана ми ясно кое е Рибно Василашко езеро, но май забравихте питащия човек Smile Ще си чакам за третия въпрос Sad

Вто Юли 22, 2014 3:06 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Gamina

Ако въпросът е за "опасните участъци" по Типиците - това наскоро беше дискутирано в съседна тема. Няма нищо кой знае колко притеснително - ако ви е страх от високо, просто минавате по-бавно и внимателно. Ето това е въпросния участък:

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10151742732444250&l=bbc409ae02

С други думи - ако сте се зазяпали, може и да го пропуснете Wink

Вто Юли 22, 2014 3:12 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя ICQ Номер
Yan4o

Аз "пропуснах" да ти отговоря на последния въпрос, защото от там точно не съм минавал, но по това , което съм чел и видял из форума - не е кой знае какво, за хора ходили из Пирин.
Виж, ако ме питаш след 10-ина дни, ще мога вече да дам мнение от първо лице Wink .
Вто Юли 22, 2014 3:15 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
bobitata

Благодаря,Gamina. Като има снимка си е друго. Само да няма дъжд!

Yan4o," след 10-ина дни" кога е? Можем да се засечем по пътеките

Вто Юли 22, 2014 3:49 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Yan4o

Другата седмица от понеделник до събота съм по пиринските пътеки (28.07-01.08 ).
Ето в тази тема съм нахвърлял горе долу къде ще ходим: http://planina.e-psylon.net/viewtopic.php?t=7569
Вихрен - Синаница - Тевно - Демяница - Бъндерица (през Типиците) е последно маршрута ни. По хижите ще спим, не носим палатки.
Ако засечете 4-ма (3м + 1ж) изоглавени да ма'ат крачоли по чукарите - може да сме ние. Wink
Ще се радвам, ако засека някой от форума.
Вто Юли 22, 2014 3:54 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Gamina

бобитата, моля.
Не се шашкайте предварително и няма да имате проблем там Smile

п.с. аз от понеделник ще съм из Пирин, но ще въртим към Дебели рид и Яловарника, та ако някой се мота и в онзи край - може да се видим Smile

Вто Юли 22, 2014 4:01 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя ICQ Номер
bobitata

Нашите дни за МААНЕ Very Happy са 27,28 и 29. Двама сме /м+ж/.Обещавам да не се шашкам- Емоцията, която ме завладява в Пирин се нарича ГОЛЯМ КЕФ!

Вто Юли 22, 2014 4:17 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
bobitata

А възможен ли е преход от хижа Вихрен до Тевно езеро за един ден, с тръгване от жижата в 8 часа и качване на Малка и Голяма Тодорка. Следваме зелената маркировка, после синьо-жълта, синя до Мозговишката порта и накрая червена до Тевно езеро

Вто Юли 22, 2014 4:51 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Покажи мнения от преди:    
Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Пирин Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Иди на страница 1, 2, 3  Следваща
Страница 1 от 3

Идете на: 
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети

ВРЕМЕТО:

вр.Ботев

вр.Мургаш

вр.Мусала

гр.Сандански

Черни връх

Вземи рекламен банер   

Никаква част от материалите и снимките на този форум
не може да бъде копирана и използвана
без изричното съгласие на автора, който ги е публикувал.