|
ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ
всичко за планината
|
|
Автор |
Съобщение |
Христо Хиков
|
Алпите.Мон-Блан |
|
Здравейте!!!
Имам нужда от съвети и помощ,ако може да съдействате.
Така мисли ме с трима другари,да покорим Мон-Блан.
1)Ходи ме доста по планините,но такава дестинация не сме правили(Ще се справим ли????)
2)Нямаме екипировка,ще си вземем вероятно под наем(От къде?)
БЛАГОДАРЯ предварително за отговорите!!!!!
|
|
|
Сря Авг 28, 2013 5:39 pm |
|
 |
bul_dog
|
|
|
|
Извинете ме, но не се стърпях ме да ви даде ме ей този отговор...
И ние ходи ме доста у наще планини, вий как преценявате, че ПОКОРИ МЕ ли К2?
|
|
|
Сря Авг 28, 2013 5:51 pm |
|
 |
igurbev
|
|
|
Ей тука бях описвал изкачването на Монблан. Дали ще се справите - преценете си сами. Принципно Монблан може да се окаже не толкова труден ако случите на подходящо време, но в противен случай може да стане меко казано неприятно. Аклиматизацията е задължителна.
Също дочух напоследък, че спането в новата хижа Гуте било срещу скромните 90 евра и задължителна предварителна резервация.
Казвали са ми, че екипировка може да се наеме в Шамони и то на не чак ужасни цени, но не знам подробности.
|
|
|
Сря Авг 28, 2013 6:30 pm |
|
 |
bodilov
|
Re: Алпите.Мон-Блан |
|
 |
 |
Здравейте!!!
Имам нужда от съвети и помощ,ако може да съдействате.
Така мисли ме с трима другари,да покорим Мон-Блан.
1)Ходи ме доста по планините,но такава дестинация не сме правили(Ще се справим ли????)
2)Нямаме екипировка,ще си вземем вероятно под наем(От къде?)
БЛАГОДАРЯ предварително за отговорите!!!!! |
Преди месец се качих сам на Мон Блан и изкачването съм описал в "От Мон Блан до Монте Роза". Имах късмет с хубаво време. Екипировката е като за зимна българска планина - зимни обувки, с които си ходя в Русе, когато падне сняг, гети, котки. Не съм използвал въжета и други осигуровки. Ползвах пикел при преминаване на Гран кулоар, вместо него може да се ползват щеки. Нашите планини, особено Пирин /Кончето, Стражите, Каменица, Бъндеришки чукар/ и Рила / Мусала, Малка Мусала, Иречек/, дават добра подготовка, която е необходима за качване на Мон Блан. Ако имате други въпроси, питайте, ще Ви отговоря, ако мога.
|
|
|
Сря Авг 28, 2013 9:31 pm |
|
 |
Криси
|
|
|
Ако не знаете дали ще се справите, по-добре пробвайте първо с някой по-нисък и по-лесен връх. Ще се аклиматизирате, ще си изясните що за екипировка сте взели/наели и върши ли ви работа и разни други неща, които не са ви ясни.
И аз имам един разказ за Монблан. Не е изкачване по класическия маршрут, но може пък да ви свърши работа- http://malakzmei.blogspot.com/2013/01/blog-post.html
|
|
|
Чет Авг 29, 2013 10:47 am |
|
 |
дешева
|
|
|
 |
 |
Ей тука бях описвал изкачването на Монблан. Дали ще се справите - преценете си сами. Принципно Монблан може да се окаже не толкова труден ако случите на подходящо време, но в противен случай може да стане меко казано неприятно. Аклиматизацията е задължителна.
Също дочух напоследък, че спането в новата хижа Гуте било срещу скромните 90 евра и задължителна предварителна резервация.
Казвали са ми, че екипировка може да се наеме в Шамони и то на не чак ужасни цени, но не знам подробности. |
За хижа Гуте...
ето тук можете да направите резервация за период не по-дълъг от един месец, т.е. ако искате да запазите нощувка сега, трябва да бъде не за след 35 или 40 дни, най-много до след един месец...
http://refugedugouter.ffcam.fr/home.html
В случай че се откажете(защото заплащането е в момента на запазването) трябва да се направите отказ, за да ви се възстанови сумата.
Цените са тук...
http://refugedugouter.ffcam.fr/tarifs.html
|
|
|
Вто Сеп 24, 2013 1:54 pm |
|
 |
velko_sz
Регистриран на: 30 Юни 2014 Мнения: 6 Местожителство: Стара Загора |
|
|
|
 |
 |
За хижа Гуте...
ето тук можете да направите резервация за период не по-дълъг от един месец, т.е. ако искате да запазите нощувка сега, трябва да бъде не за след 35 или 40 дни, най-много до след един месец...
http://refugedugouter.ffcam.fr/home.html
В случай че се откажете(защото заплащането е в момента на запазването) трябва да се направите отказ, за да ви се възстанови сумата.
Цените са тук...
http://refugedugouter.ffcam.fr/tarifs.html |
В тази цена която е посочена в сайта влизат ли закуската и вечерята?
|
|
|
Пет Юли 04, 2014 4:59 pm |
|
 |
дешева
|
|
|
Аз също съм намислила тази година да се пробвам. Има промени в запазването на нощувки на хижа Goûter, т.е. може да се запазват за целия сезон. В цената е включена вечеря и закуска, но места няма.Освобождават се в последния момент, но когато времето е лошо.
Мисля да се пробвам от италианската страна. Тръгване от La Visaille (Courmayeur, AO) през хижа Gonella. Ако имаш нужда от повече "пресна" информация, пиши на лична.
|
|
|
Нед Юли 06, 2014 8:51 pm |
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|

Никаква част от материалите и снимките на този форум
не може да бъде копирана и използвана
без изричното съгласие на автора, който ги е публикувал.
|