ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ
всичко за планината
Регистрирайте сеТърсенеВъпроси/ОтговориПотребителиПотребителски групиВход
От ЦПШ през Зелени рид до х. И. Вазов. Да ама не.
Иди на страница 1, 2  Следваща

Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Рила Предишната тема
Следващата тема
От ЦПШ през Зелени рид до х. И. Вазов. Да ама не.
Автор Съобщение
Йосарян

Местожителство: Димитровград

Мнение От ЦПШ през Зелени рид до х. И. Вазов. Да ама не. Отговорете с цитат
Тръгнахме около 8 часа от ЦПШ. Времето беше хубаво, но по прогноза се очакваше да се развали след обяд. Затова бързахме бавно първо надолу към Яворова поляна после нагоре, нагоре ...

Паметната плоча я няма. Чудно какво ли е станало с нея.

В гората няма сняг.

В клековият пояс започва да има.

И мъгла започна да има. Отпред е заслона на Киро Чогуна.

Коловете не се виждаха, добре че са поставени като по конец.
Тази снимка е от един от коловете.

Георги беше без снегоходки, а аз си тествах моите.

По нагоре вятъра се засили, сложихме маските.

Това беше последната снимка, която направих преди да тръгнем обратно. Снимал съм някъде напред.

По надолу намерихме завет до едни скали, където похапнахме.

Разбира се като напреднахме със слизането облака започна да се разкъсва.

Бяхме се поуморили, а и обувките на Георги бяха пропуснали - така е като 5 години само ги носиш без да ги импрегнираш нито веднъж. Затова не се върнахме, не че не ни мина през ума.

Добре поотъпкахме. Пътеката е с леки криволичения, че левият ми крак е по къс.
Мисля че бяхме стигнали до около час под Раздела. А се отказахме, защото предстоеше преминаване през тесен участък на билото без почти никаква видимост. Когато се отказахме времето изглеждаше така сякаш ще се развали съвсем.
Ето останалите снимки.

Това са два клипа. На единият се изкачваме, а на другият слизаме.
https://plus.google.com/107282661563501826521/videos

Последната промяна е направена от Йосарян на Вто Май 13, 2014 7:04 am; мнението е било променяно общо 1 път
Пон Май 12, 2014 3:48 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
peca

Местожителство: Пловдив

Мнение Отговорете с цитат
И на мен ми се ходи вече по високото ама още ми е рано като за без зимна екипировка.
А дали някой скоро е ходил до Страшното да каже какво е положението там, ако условията позволяват може да врътнем един кръгов като се качим от ЦПШ-то през Йончево и слезнем през хижата пак на ЦПШ.
Направо съм си се затъжил вече за Рила не, че Родопите и Стара са ми омръзнали ама..... Laughing

Пон Май 12, 2014 4:21 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Kent

ние се върнахме от малко преди дюз чал, посока левски-ботев. април 2009. имаше снежни езици, горе блестяща кора, долу снежен компот.... четери минахме, преди последните два се отказахме. естествено бяхме без котки и чукачки. жена ми каза че не и се оставят двама сирака на дъртите и след кратък размисъл се съгласих.
Пон Май 12, 2014 5:39 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Йосарян

Местожителство: Димитровград

Правилно беше, но горчиво като лекарство.

Бяхме по - близо до х. Вазов отколкото изходната позиция, но нямаше никаква видимост. А не можеше да чакаме, беше студено, а на Георги краката му бяха мокри.

Голям майтап е това, че ако бяхме тръгнали по - късно сме щели да вървим след облака. Макар че като слезнахме на ЦПШ Мальивица до половината беше в гъст сив облак.
Пон Май 12, 2014 9:42 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
peca

Няма да пускам нова тема и ще питам направо тука, колко отнема от ЦПШ по Зелени рид до Раздела,
Знам за философската страна на въпроса и как при всеки е различно, но ме ориентирайте според вас колко е норналното време за тази отсечка.
По принцип на мен времената от сайта на "Българските планини" ми отговарят (за Рила)

Сря Юли 02, 2014 7:13 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
tortomanin

Местожителство: Хасково

С пълната яснота колко е разтегливо всичко и при твоите уговорки...... ъ..... 6-7 часа. Това при условие, че е лято, че времето без зор до Мальовица е към 4 часа, но умората се трупа и т. н. След Мальовица двата Мрамореца са китка, Додов и Дамга са по-серт, но нищо особено. Много е обгледно и си заслужава. За по-лесно можете да го минете в обратна посока, от Езерния лифт към Мальовица. Разликата е над 300 метра качване.

О, извинявай, искаш през Зелени. Съвсем изключих, сякаш няма друг вариант. Но защо с това връщане на север?

Последната промяна е направена от tortomanin на Сря Юли 02, 2014 9:36 pm; мнението е било променяно общо 1 път
Сря Юли 02, 2014 9:26 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
peca

tortomanin написа:
С пълната яснота колко е разтегливо всичко и при твоите уговорки...... ъ..... 6-7 часа. Това при условие, че е лято, че времето без зор до Мальовица е към 4 часа, но умората се трупа и т. н. След Мальовица двата Мрамореца са китка, Додов и Дамга са по-серт, но нищо особено. Много е обгледно и си заслужава. За по-лесно можете да го минете в обратна посока, от Езерния лифт към Мальовица. Разликата е над 300 метра качване.

Този маршрут ми е ясен, питам за времето от Яворова поляна по Зелени рид покрай Урдиния циркус.

Сря Юли 02, 2014 9:33 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
tortomanin

Да, докато променях си видял. Може би Урдините си заслужават.
Сря Юли 02, 2014 9:37 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
peca

tortomanin написа:
Да, докато променях си видял. Може би Урдините си заслужават.

Не знам не съм минавал от там до сега, и за това решихме да го направим така.
Имаче другия вариянт по билото през Додов сме го минавали и в двете посоки и така като гледам на картата той ми се вижда по- дългия.
За това искам да се ориентирам колко е времето през Зелени рид.

Сря Юли 02, 2014 9:42 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
tortomanin

Дължината рядко е важна. Теренът и разликата във височините са трудностите, а гледането е изкушението. Иначе щях да копая бахча, ако е само за умората.
Сря Юли 02, 2014 9:47 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Todor

Според мен 6-7 часа до Вазов. Бавно ходене със спиране за гледки. Разбира се, че Урдиния циркус си заслужава! Езерата са много по-красиви от 7-те. Ние се стараем така да го направим, че да нощуваме там като минаваме. Уникална гледка към Мальовица и Ушите.
Според мен през Мальовица е досадно главно заради тълпите туристи с изчакване за разминаване по пътеката. По Зелени рид може да не срещнеш никой до разклона за езерата.
Сря Юли 02, 2014 10:09 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
peca

Аз мисля да вървим по марката, а не по реката в самия циркус.
Сигурно реката е пълноводна, а гледам се пресича на няколко места.

Чет Юли 03, 2014 8:06 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Todor

peca написа:
Аз мисля да вървим по марката, а не по реката в самия циркус.
Сигурно реката е пълноводна, а гледам се пресича на няколко места.

Аз това имах предвид - по реката не съм ходил. Просто се отбиваме на някоя от терсите източно от рида за нощувка. А един път слязохме долу и ги обходихме всичките.
Чет Юли 03, 2014 9:05 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
Antoon

Както правилно отбелязват колегите времената са относителни, но - как беше при мен. Миналата есен ЦПШ - Яворова поляна - Зелени рид - разклона с коловете към х. 7-те езера, откъдето в обратна посока слязох в Урдиния циркус - слизане по Урдина река - ЦПШ за 7,30ч. Нагоре не съм се мотал, но в циркуса качих едно обгледно връхче и правих снимки, надолу покрай реката също не съм бързал. По това време съм бил към 115-120 кг. при 1,85м. ръст, т.е. далеч от всякаква спортна форма. С други думи, ако бях продължил до Раздела, щяха да са 4,00ч., максимум 4,30ч.
Чет Юли 03, 2014 10:00 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
peca

Това ми беше идеята, да се ориентирам, че ще водя и едни новоизлюпени планинари и да не ги откажа от живота.
Laughing Laughing Laughing

Чет Юли 03, 2014 10:56 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Покажи мнения от преди:    
Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Рила Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Иди на страница 1, 2  Следваща
Страница 1 от 2

Идете на: 
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети

ВРЕМЕТО:

вр.Ботев

вр.Мургаш

вр.Мусала

гр.Сандански

Черни връх

Вземи рекламен банер   

Никаква част от материалите и снимките на този форум
не може да бъде копирана и използвана
без изричното съгласие на автора, който ги е публикувал.