Това е доста отдавна планиран маршрут и вчера на пук на гадната прогноза за времето реших да тръгна. Пазарджик, Мокрище, Ляхово, Паталеница, Баткунски Манастир - до тук добре - нали е асфалт. Но от тук започва адското катерене до Гарванов камък. Преодолява се денивелация от около 1100 м. н. в. само за 12 км. катерене по черен път - има и бутане. Планината беше много подгизнала, даже понякога имах чувството, че току що е спряло да вали. След като изкачих Гарванов камък, пекна едно слънце, откри се невероятната гледка към Костандовската долина, Велинград, яз. Батак, рида Алабак. Благодарен съм на горския на дивечовъдно стопанство Къркария, че ми отвори портата иначе трябваше да прехвърлям байка през оградата. Та зора е до тук. След кратка почивка на Гарванов камък хванах черен път, който излиза при добре изглеждаща вила - пътя не може да се сбърка и тук вече свършва черния път. Започва асфалт и то само спускане до с. Дорково. След това тръгнах към с. Костандово - гара Костандово - Варвара - Ветрен дол - Братаница - Звъничево и се прибрах в Пазарджик. Въпреки обещанията на синоптиците за дъждовно време, никъде по този 94 км. маршрут не ме валя.
Вто Май 06, 2014 10:11 pm
g00
Направо ти завиждам..
Вто Май 06, 2014 10:16 pm
gergoff
Хубаво е да спираш от време на време да снимаш. Току-виж някое място ни харесало и поискаме да го посетим, но от една суха статистика няма как да стане това и да ни ,,грабнеш''. Иначе, браво за ентусиазма, въпреки прогнозата!
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети