Здравейте, разбрах, че там има ресторант (който май не работел в момента, но все пак да опитам), в който може да се нощува (става дума за 1 човек). Търся телефон на мястото или някаква алтернатива за спане и храна на самия проход?
Ето актуално инфо за няколко места за нощувка в източната част:
нощувка в Дъскотна - Ральовата вила - 0887 795 896. Едноетажна постройка с няколко стаи с по 3-4 легла, кухня, баня и голям двор с барбекю. 10 лв цена на легло, човекът е гостоприемен. Достига се по асфалта от Планиница, на около 100 м след жп прелеза има чешма вдясно и малко след нея започва стръмна пътечка, която след 5-6 минути излиза точно на вилата. Оттам до Дъскотна (магазина) са около 15 мин.
нощувка на Върбишки проход в ресторант Бабой, 10 лв - телефоните им са 0893 943 388 и 0876 638 589
хижа Народен юмрук до село Топчийско (1 км) - 6 лв, телефон 0884 473 735, Ахмед
Преди ден бях на Агл.поляна и вратник/. Заведението е затворено, както и вилата (а тя и частна собственост). На заведението няма и веранда на която да се подслоните. За вилата отзивите са че не пускат даже и в буря, но изглеждажда собствениците не ходят, тази година . На самата Агл.поляна има параклис, които е достъпен, сух и може да подслони 2-3 човека. На Вратник (изворите на камчия) заслона е станал обор, но покрива стои и в буря човек може да се подслони. Аз съм от Сливен, ако мога да бъда полезен пиши, ще ти дам телефон.
Преди ден бях на Агл.поляна и вратник/. Заведението е затворено, както и вилата (а тя и частна собственост). На заведението няма и веранда на която да се подслоните. За вилата отзивите са че не пускат даже и в буря, но изглеждажда собствениците не ходят, тази година . На самата Агл.поляна има параклис, които е достъпен, сух и може да подслони 2-3 човека. На Вратник (изворите на камчия) заслона е станал обор, но покрива стои и в буря човек може да се подслони. Аз съм от Сливен, ако мога да бъда полезен пиши, ще ти дам телефон.
Миналото лято имаше табела "охранява се с видео камера" или вече се охранява с "зло куче"?
Пеньо, трябва да ти призная, че в това заведение почивах два часа през 2011 година и 12 - 13 годишното момиче и братчето и бяха много любезни. Там обядвах и си заредих телефона и GPSa.
Всичко е затворено на Вратник. Параклисът на Агликина е 1,90х1,90 и без проблеми събира 4 шалтета, а раниците отвън под дъждобрани под навеса на параклиса.
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети