Еднодневно до Вежен
Спретнатият маршрут беше следния: Козница - Вежен - Пъпа - Старопланинското конче - Братаница - Булованя - Антонски превал - Антон.
Групата беше сериозна (то не, че самото ходене не беше).
За мен мероприятието беше интересно и с друго - щеше да е сефтето на новата ми сапунерка, предвидена за по-дълги и не толкова насочени към снимане, преходи. Не че имаше кой знае какъв мегдан за снимки, но все пак апаратурата се представи достойно.
Иване, кажи колко време ви отне от Козница до Вежен.
И колко целия преход?
_________________ "АКО ЖИВЕЕШ ВСЕКИ ДЕН КАТО ДА Е ПОСЛЕДЕН, ПОЧТИ СИГУРНО Е, ЧЕ НЯКОЙ ДЕН ЩЕ СЕ ОКАЖЕШ ПРАВ" Стив Джобс
Пет Юни 27, 2014 5:41 pm
igurbev
peca написа:
И колко целия преход?
Според трака сме тръгнали в 9 от Козница.
В 12,40 сме били на Вежен - с две по-дълги почивки, първата за по бира, втората за хапване и бира.
В 18,50 сме били при колата в центъра на Антон.
Пет Юни 27, 2014 5:47 pm
Valio
Регистриран на: 28 Окт 2008 Мнения: 304 Местожителство: София, Враца
igurbev написа:
peca написа:
И колко целия преход?
Според трака сме тръгнали в 9 от Козница.
В 12,40 сме били на Вежен - с две по-дълги почивки, първата за по бира, втората за хапване и бира.
В 18,50 сме били при колата в центъра на Антон.
В началото бе навигацията:
Спирки за бирки:
На Вежен:
Тази чешма беше коментирана из форума, но не бях обърнал внимание. А тя е само на около километър от връх Вежен, в близост до пътеката, в западна посока. Много ми хареса:
Привет.
Бих искал да ви попитам снимката с пряспата за "втората почивка" дали се намира в изворната област на р Камениница, и ако да, на кой приток (десният ю юз от вр Вежен) или левият в местн. Влахбунар. Интересът ми е продиктуван от факта , че южната експозиция , сходната ндм височина с "вечната пряспа" южно от вр Ботев, вероятно ще се окаже некартиран ембрионален ледник в тази част на Балканът.
Поздрави
Чет Юли 03, 2014 9:33 pm
igurbev
feanor написа:
Бих искал да ви попитам снимката с пряспата за "втората почивка" дали се намира в изворната област на р Камениница, и ако да, на кой приток (десният ю юз от вр Вежен)
Да, намира(ше) се югозападно от Вежен.
feanor написа:
Интересът ми е продиктуван от факта , че южната експозиция , сходната ндм височина с "вечната пряспа" южно от вр Ботев, вероятно ще се окаже некартиран ембрионален ледник в тази част на Балканът.
По-скоро се беше жива първоюнска преспа, която отдавна я няма.
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети