Автор |
Съобщение |
polly
|
Къде да си разходя снегоходките? |
|
Здравейте, окончателно се навих да изкарам Н.Г. в Пирин, та сега да си питам - някой може ли да ми препоръча сайт или въобще информация къде може да се отиде от изходна точка х.Безбог? Не познавам зимните маркировки, чувам даже че на места липсват... Мерака ми е за Тевно, за Поповото, за вр.Безбог, въобще в този район. Много ще съм благодарна ако ми препоръчате някое маршрутче и споделите опит, ако споделите и нещо като карта за зимните пътеки, направо супер.
|
|
|
Сря Ное 19, 2008 12:38 pm |
|
|
Ристо Туристо
Регистриран на: 02 Окт 2008 Мнения: 4314 Местожителство: на 950 м.н.в. |
|
Re: Къде да си разходя снегоходките? |
|
|
|
Здравейте, окончателно се навих да изкарам Н.Г. в Пирин, та сега да си питам - някой може ли да ми препоръча сайт или въобще информация къде може да се отиде от изходна точка х.Безбог? Не познавам зимните маркировки, чувам даже че на места липсват... Мерака ми е за Тевно, за Поповото, за вр.Безбог, въобще в този район. Много ще съм благодарна ако ми препоръчате някое маршрутче и споделите опит, ако споделите и нещо като карта за зимните пътеки, направо супер. |
ЦЪКАЙ СМЕЛО ТУКА!
Помисли хубаво обаче за зимен Пирин... не е шега работа тва...Съберете се повечко хора изходно - не се знае какво време ще е тогава горе при боговете...
_________________ Енциклопедия за ЕКИПИРОВКАТА за туризъм.
Палатки *** Туристически обувки |
|
|
Сря Ное 19, 2008 1:02 pm |
|
|
polly
|
|
|
Взимам си страха с мене да ме пази от глупави постъпки, и при лошо време - в хижата. За повече хора - освен там ако намерим някой за дружка, иначе сме само двама. Благодарско за сайта! Ще гледам да не подскачам от радост, че да не се изсипя някъде
|
|
|
Сря Ное 19, 2008 1:15 pm |
|
|
dido
|
|
|
|
Съветът ми е да не ходиш в Пирин преди да си се поразходила по по-полегати планински райони в зимни условия. Ходенето през зимата е специфично и иска повече практика - за да придобиеш познания за сняг, атмосферни условия, терен и прочее.
_________________ Бутам след осмата бира |
|
|
Сря Ное 19, 2008 3:53 pm |
|
|
pepino_bg
|
|
Re: Къде да си разходя снегоходките? |
|
|
|
. . . къде може да се отиде от изходна точка х.Безбог? |
Като за първо зимно ходене - Добринище.
|
|
|
Сря Ное 19, 2008 3:55 pm |
|
|
polly
|
|
|
|
|
Съветът ми е да не ходиш в Пирин преди да си се поразходила по по-полегати планински райони в зимни условия. Ходенето през зимата е специфично и иска повече практика... |
Dido, какво имаш предвид под "разходка" - колко време ще е нужно според теб? Имам възможност за разходки във Врачанския балкан, става ли там?
|
|
|
Сря Ное 19, 2008 4:02 pm |
|
|
dido
|
|
|
|
Не знам колко време, зависи от тебе по-скоро. Не съм ходил на Врачанския балкан и не мога да ти кажа как изглежда при зимни условия. Но примерно - пробвай някакви кратки зимни машрурути в Стара планина и по-полегатите части на Рила за да влезеш в час ...
|
|
Сря Ное 19, 2008 4:46 pm |
|
|
polly
|
|
|
Много ти благодаря Брех че се наплаших с тоз зимен Пирин...
|
|
|
Сря Ное 19, 2008 4:51 pm |
|
|
Ристо Туристо
|
|
|
|
|
Много ти благодаря Брех че се наплаших с тоз зимен Пирин... |
Значи вече със сигурност ще прочетеме и ще гледаме снимки за това как си прекарала НГ!
Айде безаварийни тренировки!
|
|
Сря Ное 19, 2008 4:53 pm |
|
|
dido
|
|
|
|
|
|
Много ти благодаря Брех че се наплаших с тоз зимен Пирин... |
Не иде реч за наплашване. Просто в Пирин местата, в които липсата на практика може да ти погоди лош номер, са много повече. Не че не можеш да направиш беля и на Витоша (има и доста такива случаи), но алпийските части на планините най-често не прощават грешки ...
|
|
Сря Ное 19, 2008 5:02 pm |
|
|
polly
|
|
|
|
|
Значи вече със сигурност ще прочетеме и ще гледаме снимки за това как си прекарала НГ! |
От предишни ходения по Пирин си знам какво го чака фотоапарата, та сега съм запасена с общо към 10 GB памет , дано да стигнат
Мерси за пожеланията, ами вие къде ще карате посрещането бе хора?
|
|
|
Сря Ное 19, 2008 5:06 pm |
|
|
Ристо Туристо
|
|
|
|
|
алпийските части на планините най-често не прощават грешки ... |
Дидо ми фана тънкия намек
|
|
ами вие къде ще карате посрещането бе хора? |
дето ни свари - сигурно в планината...
|
|
Сря Ное 19, 2008 5:21 pm |
|
|
Kat
|
|
|
|
Врачанският баир не е много подходящ... разбира се, подходящ си е за ходене, но не и много за тренировки. Планината дори не е много висока - няма и 2000 м. Отгоре е равно и без големи колебания. Сега с тоя спад на валежите според мен сняг много не се задържа. Със същия успех може да ходиш в Средна гора, Любаш, Вискяр.. такива ниски. Поразрових се малко и намерих зимни снимки от Врачанския балкан цък тука
А колко време ще е нужно - зависи си само от теб и твоя организъм.
Чет Ное 20, 2008 10:23 am |
|
|
Valio
Регистриран на: 28 Окт 2008 Мнения: 304 Местожителство: София, Враца |
|
|
|
|
|
|
|
Съветът ми е да не ходиш в Пирин преди да си се поразходила по по-полегати планински райони в зимни условия. Ходенето през зимата е специфично и иска повече практика... |
Dido, какво имаш предвид под "разходка" - колко време ще е нужно според теб? Имам възможност за разходки във Врачанския балкан, става ли там? |
Изобщо няма място за сравнение на Врачански балкан с Пирин. Най-високия връх е Бегличка могила, висок 1482 метра. Хижа Пършевица е на 1280 м.н.в. Почти 200 метра денивелация. В съседство са връх Кръстанова могила и връх Пършевица. Но тук пада много по-малко сняг, отколкото в Пирин. Хижа Демяница и хижа Вихрен в Пирин са на около 1900 м.н.в. А заслон Тевно езеро е на 2500 м.н.в.
|
|
|
Чет Ное 20, 2008 11:22 am |
|
|
polly
|
|
|
|
|
Изобщо няма място за сравнение на Врачански балкан с Пирин. |
|
|
Врачанският баир не е много подходящ... Отгоре е равно и без големи колебания. |
Така де, нали идеята беше да НЕ Е като в Пирин, ами да е по-лесно, та да видя как се ходи по сняг Понеже dido ме посъветва да не ходя в Пирин "преди да съм се поразходила по по-полегати планински райони", та аз си мислех че Врачанския става... Ама явно не... Няма тука емотикон дето да се почесва замислено по главата, тип "Ъъъ?". Щеше да ми свърши работа
А, и много мерси на Kat за линкчето
|
|
|
Чет Ное 20, 2008 2:47 pm |
|
|
|