|
ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ
всичко за планината
|
|
Автор |
Съобщение |
evenstar
|
Документален филм за К2 |
|
Искам да споделя едно интересно филмче, на което попаднах наскоро. Документално е, от 2012, даже май е с някаква награда от Sundance. Казва се The Summit и разглежда събитията около големия инцидент на К2 през 2008 г., когато загиват 11 души за един ден. Има интервюта с оцелелите алпинисти от експедицията, доста ми хареса лично на мен. Дава много поводи за размисъл относно човешката природа. Мисля, че може да е интересен и на някои от потребителите във форума. Не съм го откривала досега по българските тракери и субтритри няма също. Прилагам линк от един чуждестранен тракер: http://kickass.to/the-summit-2012-hdtv-xvid-spinzes-avi-t8516342.html
Между другото една от героините във филма е норвежката алпинистка Сесилие Ског, личност, която страшно ме вдъхновява. За жалост, съпругът й също загива през онзи злополучен ден. 
|
|
|
Съб Апр 12, 2014 3:57 am |
|
 |
satzata
|
|
|
Страхотен филм! Горещо го препоръчвам на всеки. Книгата, която излезна на български език през 2013-та също е превъзходна.
|
|
|
Съб Апр 12, 2014 10:09 am |
|
 |
Rincewind
|
|
|
Съб Апр 12, 2014 3:29 pm |
|
 |
netman220
|
|
|
|
Понеже K2 ми е слабост, си бях набелязал този филм, но като не отбирам от чужди езици чакам някой да го преведе или да го пуснат в rutracker-а (поне на руски) ....
Поздрави!
|
|
|
Пет Апр 18, 2014 7:32 pm |
|
 |
amdimitrov
|
|
|
|
Книгата е много хубава, макар и на места да има доста дразнещи правописни грешки. Препоръчвам първо да се прочете тя... Филмът е готин, но е някак по-повърностен (както всеки филм), макар с него си доизясних ситуацията 
|
|
|
Пет Апр 18, 2014 10:52 pm |
|
 |
evenstar
|
|
|
О, не знаех, че има и книга. Непременно ще се сдобия с нея в такъв случай. А за субтитри нямам голяма надежда да се появят скоро, за жалост. 
|
|
|
Съб Апр 19, 2014 4:25 pm |
|
 |
satzata
|
|
|
Е, той филмът е на английски. Ако преди това се прочете книгата, няма сериозна драма, не е много хай-левел нивото на английския. И двете си струват обаче. 
|
|
|
Съб Апр 19, 2014 11:13 pm |
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|

Никаква част от материалите и снимките на този форум
не може да бъде копирана и използвана
без изричното съгласие на автора, който ги е публикувал.
|