ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ
всичко за планината
Регистрирайте сеТърсенеВъпроси/ОтговориПотребителиПотребителски групиВход
Цветница на Зекирица (из Лакатишка Рила)

Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Рила Предишната тема
Следващата тема
Цветница на Зекирица (из Лакатишка Рила)
Автор Съобщение
Rincewind

Мнение Цветница на Зекирица (из Лакатишка Рила) Отговорете с цитат
Светлия християнски празник прекарахме, скитайки из Лакатишка Рила.
По традиция предлагаме подробен разказ, снимки и тракове.

Пон Апр 14, 2014 3:02 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
iozkan

Местожителство: София

Мнение Отговорете с цитат
Чудесен разказ, много хубави снимки из хубави места. Clap
Пон Апр 14, 2014 9:46 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
GSA

Местожителство: Хасково

Чудесен преход и страхотни снимки.
За летния сезон (пък и за зимата) бих предложил и трети вариант:от Сапарево,през манастира "Свети Архангел"и след това през Средни рид (с вековна букова и иглолистна гора в най-високата част)се излиза малко преди Ръжана.Хубавото е че се върви постоянно в гора,лошото е че няма панорамни гледки преди да се излезе на открито.
Вто Апр 15, 2014 5:25 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Rincewind

GSA написа:
Чудесен преход и страхотни снимки.
За летния сезон (пък и за зимата) бих предложил и трети вариант:от Сапарево,през манастира "Свети Архангел"и след това през Средни рид (с вековна букова и иглолистна гора в най-високата част)се излиза малко преди Ръжана.Хубавото е че се върви постоянно в гора,лошото е че няма панорамни гледки преди да се излезе на открито.

Благодаря за хубавите думи.
Да, пътят през "Свети Архангел" всъщност е и най-краткият от трите възможни, но го няма нанесен на GPS-картата и не ни се експериментираше на връщане, още повече, че не ни се влизаше отново в гората, а искахме да походим по широкото и високото възможно най-дълго. Иначе отбивката за него е между Цвичила и Петруана. Някой ден ще го хванем отдолу през манастира и по рида, тъкмо да го документираме за BGMountains.

Вто Апр 15, 2014 7:14 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
igurbev

Местожителство: София

Този вариант на пътеписите с взаимно допълващи се снимки и текс е значително по-приятен за разглеждане и лесен за възприемане от предходния, когато текста плътно преобладаваше.
На мен визията на сайта и подредеността му ми харесва. Успех и дано устискаш да го развиваш и занапред! Smile
Вто Апр 15, 2014 7:55 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
Rincewind

igurbev написа:
Този вариант на пътеписите с взаимно допълващи се снимки и текс е значително по-приятен за разглеждане и лесен за възприемане от предходния, когато текста плътно преобладаваше.
На мен визията на сайта и подредеността му ми харесва. Успех и дано устискаш да го развиваш и занапред! Smile

Благодаря, Иване!
Именно това бе и целта на задачата, радвам се, че се е получило въпреки скромните ми възможности на уеб-дизайнер. Новата (за мен) платформа е перфектна за лаици от моя калибър, действа на принципа What You See Is What You Get и ми костваше не повече от половин ден за (само)обучение. Освен това ми дава възможност да кажа и покажа по сравнително прегледен начин всичко, което искам да кажа и покажа.

Що се отнася до устискването - бърза работа нямаме, "капка по капка - вир става!". Често, обаче, се получава така, че е по-лесно да изходиш един маршрут, отколкото да го опишеш. Very Happy

iozkan написа:
Чудесен разказ, много хубави снимки из хубави места. Clap

Мерси за оценката, но аз самият не съм твърде доволен от качеството на снимките. Причината за това, разбира се, е както самият апарат, така и задапаратното устройство. Very Happy
При всички положения съм пълна боза като "художествен фотограф" и целта ми е по-скоро да документирам маршрута, отколкото да запечатам някакви "магически моменти", които така или иначе ще опропастя. Ако чат-пат се получи и по някоя и друга читава снимка, заслугата е на последно място моя. Very Happy
Осъзнавайки тоталната си липса на усет към художествената фотография, вече се отказах да мъкна DSLR с мен, а разчитам на една сапунерка - Olympus VR-340. Старае се хайванчето, дава всичко от себе си.

Последната промяна е направена от Rincewind на Сря Апр 16, 2014 6:04 am; мнението е било променяно общо 1 път
Сря Апр 16, 2014 5:50 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
Покажи мнения от преди:    
Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Рила Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Страница 1 от 1

Идете на: 
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети

ВРЕМЕТО:

вр.Ботев

вр.Мургаш

вр.Мусала

гр.Сандански

Черни връх

Вземи рекламен банер   

Никаква част от материалите и снимките на този форум
не може да бъде копирана и използвана
без изричното съгласие на автора, който ги е публикувал.