Чудесен преход и страхотни снимки.
За летния сезон (пък и за зимата) бих предложил и трети вариант:от Сапарево,през манастира "Свети Архангел"и след това през Средни рид (с вековна букова и иглолистна гора в най-високата част)се излиза малко преди Ръжана.Хубавото е че се върви постоянно в гора,лошото е че няма панорамни гледки преди да се излезе на открито.
Вто Апр 15, 2014 5:25 pm
Rincewind
GSA написа:
Чудесен преход и страхотни снимки.
За летния сезон (пък и за зимата) бих предложил и трети вариант:от Сапарево,през манастира "Свети Архангел"и след това през Средни рид (с вековна букова и иглолистна гора в най-високата част)се излиза малко преди Ръжана.Хубавото е че се върви постоянно в гора,лошото е че няма панорамни гледки преди да се излезе на открито.
Благодаря за хубавите думи.
Да, пътят през "Свети Архангел" всъщност е и най-краткият от трите възможни, но го няма нанесен на GPS-картата и не ни се експериментираше на връщане, още повече, че не ни се влизаше отново в гората, а искахме да походим по широкото и високото възможно най-дълго. Иначе отбивката за него е между Цвичила и Петруана. Някой ден ще го хванем отдолу през манастира и по рида, тъкмо да го документираме за BGMountains.
Този вариант на пътеписите с взаимно допълващи се снимки и текс е значително по-приятен за разглеждане и лесен за възприемане от предходния, когато текста плътно преобладаваше.
На мен визията на сайта и подредеността му ми харесва. Успех и дано устискаш да го развиваш и занапред!
Вто Апр 15, 2014 7:55 pm
Rincewind
igurbev написа:
Този вариант на пътеписите с взаимно допълващи се снимки и текс е значително по-приятен за разглеждане и лесен за възприемане от предходния, когато текста плътно преобладаваше.
На мен визията на сайта и подредеността му ми харесва. Успех и дано устискаш да го развиваш и занапред!
Благодаря, Иване!
Именно това бе и целта на задачата, радвам се, че се е получило въпреки скромните ми възможности на уеб-дизайнер. Новата (за мен) платформа е перфектна за лаици от моя калибър, действа на принципа What You See Is What You Get и ми костваше не повече от половин ден за (само)обучение. Освен това ми дава възможност да кажа и покажа по сравнително прегледен начин всичко, което искам да кажа и покажа.
Що се отнася до устискването - бърза работа нямаме, "капка по капка - вир става!". Често, обаче, се получава така, че е по-лесно да изходиш един маршрут, отколкото да го опишеш.
iozkan написа:
Чудесен разказ, много хубави снимки из хубави места.
Мерси за оценката, но аз самият не съм твърде доволен от качеството на снимките. Причината за това, разбира се, е както самият апарат, така и задапаратното устройство.
При всички положения съм пълна боза като "художествен фотограф" и целта ми е по-скоро да документирам маршрута, отколкото да запечатам някакви "магически моменти", които така или иначе ще опропастя. Ако чат-пат се получи и по някоя и друга читава снимка, заслугата е на последно място моя.
Осъзнавайки тоталната си липса на усет към художествената фотография, вече се отказах да мъкна DSLR с мен, а разчитам на една сапунерка - Olympus VR-340. Старае се хайванчето, дава всичко от себе си.
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети