ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ
всичко за планината
Регистрирайте сеТърсенеВъпроси/ОтговориПотребителиПотребителски групиВход
Едно кръгче от сп.база Белмекен преди Цветница

Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Рила Предишната тема
Следващата тема
Едно кръгче от сп.база Белмекен преди Цветница
Автор Съобщение
iozkan

Местожителство: София

Мнение Едно кръгче от сп.база Белмекен преди Цветница Отговорете с цитат
Отпътувахме сутринта по план за Юндола и спортна база Белмекен. Пътьом минахме и през Момина клисура, по настояване на бай Танас, където леля Галя ни гощава с козунак и чай. У бързането си бях забравил очилата, и това определено беше много голям проблем. Снабдих се обаче от нея с едни очила, модел някъде 1973-75 година, почти набори. Та тези цайси ме спасиха, цял ден ме майтапеха , вече си имам ново име Любен Дилов, да не се смеете много ей. Laughing
Едва успяхме да се измъкнем от Момина Клисура и запрашихме към Юндола. Пътя до базата е о.к.,имаше сняг само на едно място, съвсем малко, около Смирненски. Нагоре тръгнахме към Ортачал 2, отначало беше тихо и малко сняг. Нагоре почнахме да затъваме, ама пусти инат, снегоходките на гръб и така. Горе на кръста, ни емна вятъра и времето се поразвали. На места снегът е фирнован добре, на места се пропада лошо. До Ушите стигнахме, като леко подсичахме Каменити чал, а не ходехме съвсем в ниското по желоните, там снегът е наблъскан и доста по дебел. На Сивричал се качихме при силен вятър и отвреме нещо като сняг и суграшица, на самото било снегът е много малко. Забравих да кажа, че през целият път един мъник ни правеше компания. Стигна почти до хижата с нас, като чу лая на хижарското куче се върна обратно. Миналата година същото кутре отново вървя с нас. Кучето подсече Сивричал ,а ние се спуснахме по въжето. Минава се с внимание, има и сняг по скалите, и на места лед.Не носехме котки, че пусти кг, но рискът е излишен, не си струва. Слязохме на седловината между Сивричал и Равничал и решихме да подсечем Равни чал, без да го катерим и да слезем на Премката. Поизморихме се от газенето,а раниците пълни. Минахме над лятната пътека за Премката, снегът беше стабилен и малко над нас, но при повече сняг, не е добра опция това минаване, може да стане и беля. От Премката надолу към хижата снегът е доста, наблъскан е яко. На хижата Жорето беше напалил печките, сготвил боба, суджука в раницата, беше отлежал добре от ходенето. Няма никой, само ние сме и Джек Laughing, кеф. Вечерта е ясна, няма какво да описвамLaughing. През нощта почна да вали и на сутринта имаше около 10-15 см нов сняг. Валя до 10 сутринта и отведнъж спря, и като грейна едно слънце. Само за снимки и ходене. Към 11.30 най сетне се наканихме да тръгваме, сложихме снегорините, и дето се вика със зор излязохме от циркуса, заради новият сняг. Надолу леви-леви, и почти за 3 часа от хижата се смъкнахме със снегоходките до базата. Дай Боже, всекиму, такова време и такава приятна разходка! Тука е линка за снимките, много са, но не ми се трие нищоLaughing

http://iozkan.snimka.bg/mountain/sp-b-belmeken-ortachal-2-sivrichal-premkata-h-belmeken-premkata-sp-b-belmeken-11-12-04-2014.813874.32996240
Пон Апр 14, 2014 9:35 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Покажи мнения от преди:    
Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Рила Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Страница 1 от 1

Идете на: 
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети

ВРЕМЕТО:

вр.Ботев

вр.Мургаш

вр.Мусала

гр.Сандански

Черни връх

Вземи рекламен банер   

Никаква част от материалите и снимките на този форум
не може да бъде копирана и използвана
без изричното съгласие на автора, който ги е публикувал.