?
Привет!
Бих искал да уточним, от паметника надолу слиза пътеката и при заслона се разделя, на дясно към гарата,на ляво през скалите до извора.По първата съм минавал, въпросът ми е дали второто предположение е вярно и от там ли са снимките.Може и да си споменал, но как се казва четириногия турист?
Пет Апр 11, 2014 12:04 pm
Rincewind
Ако се ориентирам правилно по снимките, маршрутът е този:
Ах, толкова е красиво!
Като пътуваме през пролома и се дивим на скалите, все се питам, какво ли има отгоре върху тях. Сега виждам как изглеждат нещата оттам. Истинско откритие. Големи благодарности! Вие сте основният доставчик тук на нестандартни, любопитни и прелестни излети.
Красавецът много рано решил да се изкъпе.
Пет Апр 11, 2014 6:42 pm
todor__x
радвам се да ви видя,дори и така.
страхотна разходка.
Ах, толкова е красиво!
Като пътуваме през пролома и се дивим на скалите, все се питам, какво ли има отгоре върху тях. Сега виждам как изглеждат нещата оттам. Истинско откритие. Големи благодарности! Вие сте основният доставчик тук на нестандартни, любопитни и прелестни излети.
Красавецът много рано решил да се изкъпе.
Знае той, през лятото може да не иде ред, пак да посети това място.
През това лято ще се опитам и аз да погледна отгоре, с водачи разбира се.
Благодаря за хубавите думи! Със сигурност пак ще се виждаме. Не само на снимка!
Да. Маршрутът е много точно показан от Rincewind.
На въпроса на Петър: Лявото отклонение слиза по скалите отпред до извора и част от снимките са оттам. Други съм снимал по частта от пътеката, която минава точно под паметника - в този район са тунела, халката...Дясното отклонение първо обикаля почти кръгово един дол и после се разклонява - наляво и надолу наистина слиза към гарата, а направо и хоризонтално продължава, излиза от гората на открито и по скалите завива по долината на пътя за Губислав. После слиза плавно и излиза на самия път при един голям вир на реката.
Четириногият турист се казва Дориан. Много обича водата.
Пет Апр 11, 2014 11:18 pm
Rincewind
Цитат:
Четириногият турист се казва Дориан. Много обича водата.
И нашата четиринога туристка - най-красивата кавказка овчарка, раждала се някога - обожаваше планината и водата. Ходенето не е същото без нея
Лакатнишки скали
Благодаря за информацията!
@staria
доколкото си спомням отклоненията в дясно бяха повече от едно,личат и на googleearth,подсичат масива на Осиковско градище, по високо минаващата пътека стига до водослива на реките Пробойница и Петраница , където се съединява с тази към каньона на последната.Минавал съм през кръстовището и сега покрай дискусията му обърнах внимание, като възможен подход/изход/ към каньона.Малко по-дълъг маршрут,но минаваш по панорамна пътека, вместо по асфалтирания път.
@Rincewind
изчертаните маршрути дават интересна идея за рутиращ преход. Означението "Peshtera" на картата не е точно, вероятно става въпрос за Ръжишката пещера, местоположението е посочено с червена стрелка.
В общ план:http://media.snimka.bg/s1/2993/032230045-big.jpg PS. В "Планинарство за всеки",пътепис за "Козница- Чукава" съм пуснал коментар с въпрос?
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети