Здравейте,
На 2 март в доста гадно време стигнахме до заслон Ботев и предвид лошото време решихме да останем там. Хижарят го нямаше, беше оставил бележка, че на 1 март е слязъл към Калофер.
По едно време под стрехата от западна страна, между преспата и стрехата се показа един котарак. Естествено, котакът беше надлежно нахранен, напоен, погален и почесан.
Обаче вчера, 3 март, като да си тръгваме възникна проблем: какво да правим котака? Очевидно, когато дойдохме е бил някъде навън, но сега заслонът беше затрупан, само югозападния ъгъл с вратата и прозорците на трапезарията бяха открити. Не разбрахме откъде е изпълзял и къде може да се скрие. Да го оставим в трапезарията не бива – може да направи бели. Отвън да го оставим ни дожаля – къде ще се скрие, всичко е затрупано. След много мислене решихме да го оставим в коридорчето между трапезарията и спалните помещения. Постлахме му на един стол, оставихме му храна (която сигурно веднага е излапал) и вода, която се надявам да му стигне за няколко дена.
Когато слязохме надолу и влязохме в обхват се обадихме на хижаря и му обяснихме ситуацията. От думите му, обаче, останах с впечатление, че не смята скоро да се качва горе.
Молба:
Моля ако някой има път към заслон Ботев да се погрижи за котарака. Ако знае къде е този пусти дърварник, който бил неговото обиталище в такива случаи, да го пусне там.
Или пък ако познавате някой от спасителите или метеоролозите, да го помолите да нагледа котарака.
Цяла нощ съм съм се въртял и не съм спал да го мисля този котак, дали не сбъркахме, как бе най-добре да се постъпи и как ще устиска, докато дойде някой да го нахрани и напои.
Поздрави,
Митко
Вто Мар 04, 2014 9:07 am
Kent
дърварника е отляво на входната врата на заслона една барака. като ходихме отдеве също нямаше хижар. котарака беше в дърварника. сутринта го нахранихме и пак го затворихме там.
Вто Мар 04, 2014 11:28 am
Kent
аз не съм го барал по ..., нещо подобно беше. знам ли за пола. предполагам, че щом са го намерили навънка, е излязъл сам от дърварника. а, може би си има и сто скришни места и хода, като всички котки
вероятно е значи, да мутира освен това от скука и да изпие кръвта на следващите туристи
или ракията
Вто Мар 04, 2014 5:05 pm
Митак
Друг е,
Сегашният е мъжки, юноша старша възраст. По гърба сиви и черни раета, коремът е бял.
Ето го:
Разбирам, че, че дърварникът е в преспата, отзад между човешката фигура и стърчащото желязо:
Уфф, то трябвало първо да кача картинките някъде, не можело от моя диск да ги сложа.
Все едно, котакът е както го описах по-горе.
Дърварника го видях на една снимка от пътеписа на Кент, само че сега беше напълно затрупан под снега, откъде да знаем, че е там.
Молба:
Моля ако някой има път към заслон Ботев да се погрижи за котарака. Ако знае къде е този пусти дърварник, който бил неговото обиталище в такива случаи, да го пусне там.
Логиката е проста: щом сте го намерили жив, здрав и в добро състояние, трябвало е да го оставите там, където сте го намерили.
Съб Мар 08, 2014 3:27 pm
Von Blücher
Не бойте се, другари- планинари Котьо е жилаво племе, нищо му няма ще оживее!
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети