Регистриран на: 19 Ное 2013 Мнения: 523 Местожителство: Велико Търново
Неделно из Габровския Балкан
В предвид пролетното време през последните дни и отколешния ми мерак по планинските разходки реших да направя една еднодневна екскурзия, минавайки една къса отсечка по билото на Стара планина и неговите по-малки ридове на север. И така сутринта в неделя, в 8:45ч бях на гара Велико Търново и само след час и половина вървях бодро по пътеката от г. Кръстец към х. Българка. Планираният маршрут беше от г. Кръстец до в. Бедека и от там до гр. Габрово. Това и направих. След три часа ходене, снимане и съзерцание на природата, подминах х. Българка и Бабин Райкин Чучур и се намерих до ВЕИ-тата при в.Бедека. Похапнах за кратко и по пътеката слизаща директно от върха се присъединих към черния път, маркиран със синя и зелена маркировка, водещ към района на гр. Габрово. От там пак - в търсене на красиви гледки, вървейки по синята маркировка, минах по едно късо било успоредно на основното и слязох до с. Априлов. След това по шосето, гр. транспорт и час преди тръгването на влака бях в гр. Габрово. Та това е, ето и малко снимки:
https://plus.google.com/111406724198802896435/posts/7KkHwDRKM5r
Последната промяна е направена от Whitestar на Сря Окт 15, 2014 8:19 pm; мнението е било променяно общо 2 пъти
Пон Яну 20, 2014 11:18 am
Rincewind
Много хубава разходка, браво! И аз съм фен на такива лежерни горско-обгледни 20-километрови маршрутчета, даващи наслада и релакс и на душа и на тяло през уикенда.
Особено ми хареса Golemia Buk Natural Landmark. Изпитвам една такава необяснима топлота и обич към англоговорящата ни администрация...
Пон Яну 20, 2014 1:07 pm
vladofff
Така е, в зависимост към кой "бачо" са се нагъзили към момента. Преди бяха по съветски, сега по хамерикански, накрая ще се върнат оригиналните "табели" само на турски, вече официално, като езика на бъдещата администрация, и нещата ще си дойдат по баш старому...
Пон Яну 20, 2014 1:40 pm
Гунди
Регистриран на: 07 Юни 2012 Мнения: 300 Местожителство: Стара Загора
А на "Виканата скала" до х.Българка ходи ли?Било е любимо място на Иван Вазов.От там както е било слънчево времето се е виждала цяла Северна България.Казват,че и Дунава можел да се види при ясно време!Аз по време на КЕ не успях да отида,въпреки,че минахме оттам!Смятам тази година да поправя този пропуск!
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети