Три дни из Златишко-Тетевенска и Васильова планина
Привет, отдавна не бях ходил в тази част на Стара планина и понеже бях в отпуск решението го взех много бързо, без да правя някакви предварителни планове. Тръгнах сам, без да си търся спътник, защото зная, че трудно ще си намеря свободен човек по средата на седмицата, а и да се навие за толкова дни и не малко път. И така от прохода Кашана тръгнах към 13ч. за х.Момина поляна в четвъртък. Времето беше много топло и безснежно за януари и се радвах на красотите на Златишкия Балкан. На х.Момина поляна отидох към 19ч. на фенер и хижаря се оказа стар познат, от около преди 20 години. Хижта беше много добре отоплена и приятна. На другия ден плана ми беше х.Ехо, времето пак беше хубаво и топло, но към вр.Братаница се заоблачи и задуха силен западен вятър. Някъде над Розинска мандра ме стъмни и на Ехо отидох около 18:30ч. Разстоянието го взех за 9 часа. На третия ден, в събота, отидох на х.Коман, през Ушите и х.Васильов, за по-малко от 7 часа. За трите дни се получи едно доста здраво ходене, не съм срещал никакви хора по планината и ми беше малко странно да не си говоря с никого по цял ден, само с хижарите вечер в хижата.
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети