Опасен мост на Драгалевска река!/03.03
Здравейте и честит празник!
Днес напук на лошата прогноза времето на Витоша беше супер за разходка.
Традиционно оставих колата до информационния пункт под долната лифтова станция и през бай Кръстьо, Кикиш и Драгалевския манастир затворих кръга.
И точно долу малко над долната лифтова станция, на най- оживеното място се същисах от състоянието на моста над реката- аз дето съм що годе планинар го минах доста внимателно, стъпвайки на носещите метални греди, а какво да кажем за обикновенните посетители, ами за децата???
Трябва ли да стане беля, че да се вземат мерки?
Просто не знам къде да се обърна и пускам темата тук
И малко снимки:
http://andimit.snimka.bg/mountain/opasniya-most.806856.32707592
Всичко най!
Пон Мар 03, 2014 5:04 pm
Svetlio70
Ами нали знаеш как става по нашите географски ширини.Чакат някой да се пребие и тогава да се вземат мерки.........естествено след 1000 интервюта по всички телевизии.А преди време когато се надигна вой за взривените морени,писти,лифтове и тем подобни не си спомням къде но пишеха че нещо се били поизгубили едни 20 милиона някъде по Парк Витоша.Все парички за ремонти,алеи,беседки и въобще облагородяване ако това е точната дума.
Пон Мар 03, 2014 11:05 pm
Sineva
Би трябвало да се сигнализира в дирекцията на Природен парк "Витоша" и при липса на реакция в медиите. Опасни мостове има и на други места, например при водохващането на Янчевска река над Бистрица. Там цялата конструкция се люлее и зеят дупки, а така е вече втора година. Има и глупаво направени, да речем между финала на "Витошко лале" и паметника на Романски, където през зимата при много сняг е въпрос на късмет да уцелиш и да не паднеш в реката при спускане по стръмния склон отгоре. За съжаление практиката от последните години е показала, че и при предишното, и при сегашното ръководство на природния парк мостовете се поправят едва когато рухнат, и то понякога чак след като започнат оплаквания на граждани.
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети