Здравейте , обмисляме да направим този преход за два дни тази седмица. Всичко ни е ясно като изключим момента с това къде да оставим колата , за да ни е лесно да си я вземем на другия ден Така че очаквам да дадете идеи
Благодаря предварително
Съб Авг 16, 2014 4:36 pm
Станислав
къде да оставим колата
Имате два варианта:
1. Оставяте колата в Калофер, някъде около тамошната т.нар. автогара. Около 08:00 сутринта преминава автобус от Пловдив за Казанлък. Хващате го и молите шофьора да спре на отбивката на подбалканския път към Павел баня. Слизате и поемате пеша към с.Скобелево. Около 6 км е. Може да ви излезе късмета и да ви качи някой на автостоп.
2. Оставяте колата на тази отбивка, за която стана въпрос по-горе. Това е кръстовище на което има караулка на КАТ и бензиностанция. Тръгвате пеша към с.Скобелево и си правите запланувания маршрут. Слизате в Калофер, но си правите сметката така, че около 15:45 да бъдете на автогарата. По разписание в 15:50 преминава рейса от Пловдив за Севлиево. Хващате го, пак молите шофьора да ви остави на отбивката за Павел баня, слизате, качвате са на колата и като бели хора се прибирате от където сте.
Третия вариант не го препоръчвам, но може и него да опитате. Отивате и оставяте колата в с. Скобелево, правите си маршрута, след което ползвате вариант 2 за да стигнете до кръстовището за Павел баня и оттам, пеша или на стоп, стигате до Скобелево.
Преди обаче да решите на кой вариант да се спрете, е разумно да позвъните на автогара Пловдив - Север, от където тръгват и двата по-горе цитирани автобуса, за да ви потвърдят дадената от мен информация. Телефона е 032 953 705 (информация) или 032 953 011 (диспечер).
Редовно го правя този номер с оставането на колата когато маршрута не е кръгов, и лично за мен е по-добре колата да чака на крайната точка от маршрута.
За това първия вариянт ми се струва най удачен, още повече, че прехода до Соколна не е дълъг.
Даже може да оставите колата в Карлово и отвр. Ботев да слезнете през х.Левски.
_________________ "АКО ЖИВЕЕШ ВСЕКИ ДЕН КАТО ДА Е ПОСЛЕДЕН, ПОЧТИ СИГУРНО Е, ЧЕ НЯКОЙ ДЕН ЩЕ СЕ ОКАЖЕШ ПРАВ" Стив Джобс
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети