1. Както е тръгнало нека традицията продължи и сбирката да е на хижа в Централна Стара планина - условно между проходите Кашана и Предела.
2. Имайки в предвид броя на участниците в предните две сбирки (около и над 50 човека) хижата трябва да е голяма. В такъв случай автоматично отпадат хижите Стражата, Планински извори (за жалост), Ехо, Хайдушка песен, заслон Орлово гнездо, Добрила, Незабравка, Хубавец, Балкански рози, Яворова лъка, Равнец, заслон Ботев, Мандрата, Русалка, Триглав (Равна), Соколна, Партизанска песен, Бузлуджа, Кръстец, Българка, Извора, Грамадлива, Химик и Предела (дано не изпуснах някоя).
3. Според мен е добре хижите да се редуват и следователно Амбарица и Васил Левски би трябвало също да отпаднат.
4. И така останаха : Свищиплаз, Паскал, Момина поляна, Вежен, Козя стена, Дерменка, Тъжа, Мазалат и Узана.
5. Зимата иде и за да е все пак нормално достигането до хижата както от север, така и от юг би трябвало да отпаднат хижите Бенковски, Плевен и Рай.
6. От останалите 9 хижи е добре да се избере тази с най-много и разумни подходи в зимни условия (поне по един от север и юг). Според мен вариантите за изкачване към тези хижи са горе долу еднакви и като брой и като трудност, като много лек превест имат Козя стена, Тъжа и Узана.
7. Като се вземе в предвид, че Узана е много ниско, а на Тъжа е Чочо (I love Chocho very mach) то предлагам Козя стена, само не знам как са с водата тази зима.
Толкоз от мен и дано мога да се присъединя този път към сбиркатам, че нещо датите предните пъти бяха зле за мен.
Желая много хубаво време в таз годишните преходи на всички планинари и много весели моменти по хижите. И ако е рекъл господ много скоро ще се появи едно ново "пътеводителче" на Централна Стара планина, съдържащо подробно описание на почти всички маркирани и немаркирани маршрути и пътеки, гарнирани с подробна карта в мащаб 1:25000. Вече предпечата на първата част от Кашана до Беклемето е готова и ако всичко е наред до месец трябва да излезе от печат.
Последната промяна е направена от Dimo Kolev на Пет Яну 03, 2014 8:43 pm; мнението е било променяно общо 1 път
Традициите е хубаво да се спазват и аз съм за х.Васил Левски през Март
Нямам нищо против х.Козя стена ала нейната столова не може да побере всички участници.
Да не забравяме, че при втората форумна среща се бяха събрала 80 човека.
Узана е супер хижа, с голяма столова и много стаи, логистиката е на ниво все пак през зимата всички рейсове минават през Шипка която е най добре подържаният проход през зимата, а от там е 3 часа по маршрут който в никакъв случай не е по труден от Карлово- Левски.
На 30мин. е и Исполин със своята прекрасна панорама към цяла южна България, до който поради близоста му до хижата може да се отиде и без зимна екипировка (снегоходки, котки) с която не всички разполагат. Да не говорим за гостоприемната хижарката Милена която определено ще се постарае да не ни липсва нищо.
Аз съм на мнение, че е по- добре да редуваме хижите за срещи. Все пак тези срещи са някакво признание и за хижата и хижаря при които сме избрали да си организираме този малък празник за нас и, че по този начин им показваме, че това как те си вършат работата не остава незабелязано от нас планинарите.
Ако всяка година по едно и също време се прави среща на една и съща хижа то тогава това трябва да си е среща на любителите на определената хижа, а не на цялата планина.
П.П. Това е лично мнение с което не задължавам никого.
_________________ "АКО ЖИВЕЕШ ВСЕКИ ДЕН КАТО ДА Е ПОСЛЕДЕН, ПОЧТИ СИГУРНО Е, ЧЕ НЯКОЙ ДЕН ЩЕ СЕ ОКАЖЕШ ПРАВ" Стив Джобс
Нямам нищо против х.Козя стена ала нейната столова не може да побере всички участници.
Не винаги повторението е майка на знанията. Понякога е много вредно.
Не винаги повторението е майка на знанията. Понякога е много вредно.
Баща на затъпяването
А относно организацията мисля, че резервацията е нещо не много сложно.
От там в темата както за Срещата на Амбарица всеки ще си избира от къде с коя група да тръгне това става от самосебеси.
_________________ "АКО ЖИВЕЕШ ВСЕКИ ДЕН КАТО ДА Е ПОСЛЕДЕН, ПОЧТИ СИГУРНО Е, ЧЕ НЯКОЙ ДЕН ЩЕ СЕ ОКАЖЕШ ПРАВ" Стив Джобс
На ли знаете че организацията е наше дело.Щом сме казали А.... ще кажем и Я.Много е важна и логистиката имам предвид и връзки влак ,рейс и пр.За сега от участници в двете срещи имам предложение да е пак х.Левски защото Карлово е по- достъпен от към транспорт.Но имайки предвид че масово хората са подготвени и екипирани и могат да пристигнат от всяка точка на централен Балкан оставям темата да се развие.Но среща №3 предлагам да е през февруари за да има малко по-зимен привкус.
Пет Яну 03, 2014 9:40 pm
igurbev
+1 за Козя Стена. Хижата е достатъчно голяма, предлага интересни варианти за маршрути.
Също имайте предвид, че дискриминационната дефиниция "форумна среща на ЛЮБИТЕЛИТЕ НА СТАРА ПЛАНИНА"(с доуточнението Централен балкан) не е нищо повече от толеранс към живеещите в централната част на страната, с който не бива да се прекалява. Още повече, че форумното общество е доста рехаво, за да го делим допълнително.
Козя стена е също хубава хижа, както и Свищиплаз и Вежен въпроса е да не е на Левски или Амбарица.
Пет Яну 03, 2014 10:12 pm
todor__x
Двете бяха юг, север.Третата билото?
Или Рай,Плевен?Добрила е тясно!
Дерменка,Узана,Козя стена,Тъжа?
Може и по краищата Кашана,Грамадлива,Химик?
Зависи от организатора-домакин!
Пет Яну 03, 2014 10:13 pm
Mariana1000
+1 за Узана
(и за вр. Исполин )
_________________ Искате ли да изживеете едно приключение!?!...
Пет Яну 03, 2014 10:17 pm
Живота
Алеко Константинов е казал така.
Опознай Родината,за да я обикнеш.
Аз също съм на мнение че срещите трябва се сменят,така с течение на времето ще опозная повече хижи които сега гледам само по снимки.
За сега ми грабва окото Свищиплаз,хижа на която не съм бил а ми се иска да посетя.
Часовете са според зоната GMT + 3 Часа Иди на страница 1, 2, 3 ... 9, 10, 11Следваща
Страница 1 от 11
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети