Автор |
Съобщение |
Da Luz
|
Туристическа карта за Гармин |
|
... ми почнахме я с Дидо. Възможно най-подробната, най-универсалната, най-точната, най-шарената...с хоризонтали през 10 метра и с цветна маркировка даже. Абе с две думи всичко което е на руските карти, всичко което се вижда от ГугълЪрт и информацията от наличните тракове са върху картата.
Ето едо ъгълче:
Ако някой се чувства потготвен и има желание и свободно време - екипа ни е отворен за нови членове.
Останалите могат много да помогнат като си качат траковете тук:
http://www.gpsenjoy.com/tracks.html
- С подробно описание. Най вече за вида на пътя - черен, асфалт, пътека, - цвят на маркировка ако има.
Добре е и траковете във файла да бъдат нарязани на логически обособени части, именувани с подходящи имена, отклоненията от пътеките поради една или друга причина да бъдат коригирани или изстрити...
Файловете трява да са архивирани преди да бъдат качени на сървъра.
--------
Алю, ве, модература - тва нещо не ми аресва [url]таговете[/url]!?
Последната промяна е направена от Da Luz на Сря Яну 07, 2009 10:10 am; мнението е било променяно общо 1 път |
|
|
Сря Яну 07, 2009 4:28 am |
|
|
redex
|
|
|
Здравейте,
Аз също имам проект на базата на топомапс но силно модифициран и с добавени всички възможни пътеки, пътища по тип черен път пътека точки и.тн Всички известни тракове са качени. Имам желание да се включа в екипа.
Поздрави
redex
|
|
|
Сря Яну 07, 2009 9:25 am |
|
|
Da Luz
|
|
|
Чудесно. Сега почвам да пиша упътване с методите, стила на работа и принципите на картографиране в проекта, който засега е с работно заглавие "BG_Mountains". Като го свърша ще ти дадем най-западната част на западна стара планина - мисля, че за тоя район няма по подходящ човек от теб
_________________ www.bgmountains.org |
|
|
Сря Яну 07, 2009 10:24 am |
|
|
Gamina
|
|
|
|
Da Luz, виж като пускаш ново мнение дали не ти е чекнато: "Изключи BBCode в това мнение" под полето с текста
|
|
|
Сря Яну 07, 2009 11:08 am |
|
|
Da Luz
|
|
|
|
|
HTML е Изключен
BBCode е Включен
Smilies са Включени |
На първия ред е проблема - и не мога да си го пусна.... я, глей ти - а таговете за цитат работят
|
|
Сря Яну 07, 2009 11:12 am |
|
|
redex
|
|
|
|
|
Чудесно. Сега почвам да пиша упътване с методите, стила на работа и принципите на картографиране в проекта, който засега е с работно заглавие "BG_Mountains". Като го свърша ще ти дадем най-западната част на западна стара планина - мисля, че за тоя район няма по подходящ човек от теб |
Няма проблем. Истината че главно в западната част се разхождаме най-много. Но не е проблем и централна Стара планина там също доста ходиме.
|
|
|
Сря Яну 07, 2009 11:18 am |
|
|
dido
|
|
|
|
Стои на дневен ред и тя. Обади се по кюто за подробности ...
_________________ Бутам след осмата бира |
|
|
Сря Яну 07, 2009 11:33 am |
|
|
Speedy
Регистриран на: 29 Ное 2006 Мнения: 2551 Местожителство: Неврокопъ |
|
|
Сря Яну 07, 2009 12:49 pm |
|
|
Da Luz
|
|
|
ами нарежи го на части трака - на малки тракчета -в мапсорс. И ги кръсти по подходящ начин така че да се разбере
|
|
Сря Яну 07, 2009 2:45 pm |
|
|
Da Luz
|
|
|
|
|
Ако някой се чувства потготвен и има желание и свободно време - екипа ни е отворен за нови членове.
Останалите могат много да помогнат като си качат траковете тук:
http://www.gpsenjoy.com/tracks.html |
Аха, както Дидо ме светна току що проблема е в удивителната в пътя на първия линк. Е, ще трябва да се отваря с копи-паст и тва е
|
|
Сря Яну 07, 2009 4:23 pm |
|
|
irina
|
|
|
|
Леле...вие сте страхотни ! Нямам GPS, но много ви се възхищавам. Някой ден ще си купя...
|
|
|
Сря Яну 07, 2009 4:37 pm |
|
|
Ристо Туристо
Регистриран на: 02 Окт 2008 Мнения: 4314 Местожителство: на 950 м.н.в. |
|
|
|
Значи в iskartour.com съм забелязал, че цветовете на маркировката на пътеките от картата и на местността съвпадат на 99%, поне на местата където съм бил. Същото се отнася и за трасетата на пътеките - единствено изключение бяха Седемте Рилски Езера. Там поради градежи, сеч за пожарообезопасителни просеки имаше голямо разминаване в участъка х. Пионерска - х.Рилски езера... Не бях догато катерех там към края на октомври.
Та искъртур може да е полезен също.
_________________ Енциклопедия за ЕКИПИРОВКАТА за туризъм.
Палатки *** Туристически обувки |
|
|
Сря Яну 07, 2009 5:31 pm |
|
|
mislesht
|
|
|
Това , което правите е похвално!
_________________ Две неща движат този свят - инатът и шубето. |