Беклемето, връх Козя стена, връх Кучето, връх Боба, хижа Козя стена, Беклемето
С компания е най-весело, а когато в компанията има оборудвани до зъби алпинисти се предполага, че преходът ще е екстремен и технично труден. Такива мисли ми бушуваха в прегорялата глава, докато тръгвахме по пътеката за хижа Козя стена от паметника на Беклемето. Цветовете в небето ме караха да спирам и да снимам, и да се радвам като малко дете.
Групата на Светльо, аз зад апаратното устройство и алпийското цвете Катя...
Изгревът ни свари рано и на неподходящото място покрай ръбчето, което подсякохме. Това разбира се не попречи да го отснимаме подобаващо.
С хора в кадъра, меките цветове на изгрева завършват красивата природна картина, която трае едва миг. В далечината са всичките красавци от поредицата "двухилядници": Купена, Амбарица, Ботев....... в дъното масивът Триглав също се забелязваше.
Разчитах ръбовете да са обледенени, но южният вятър беше разтопил всичко, така се оказа че ще разходим напразно десетки килограми котки, пикели и друга железария.
И запъплихме по безкраите планински...
Сенки се подаваха мистично от ниската изгревна светлина.
Приказни копринени воали са нарисувани по земята от свирепите ветрове. Във време на мъгла, ураганен вятър и обледенени скали преминаването по ръбовете на Козя стена е сериозно изпитание. Въпреки слаб, през целият ден ни духа неприятен вятър, който предлагат оголените ръбове срещащи севера и юга.
В следаващите картинки в хаотичен ред съм представил преминаването по ръба на връх Козя стена, връх Кучето, връх Боба и израженията на веселата ни група.
По ръба се откриват шеметните пропасти, каращи любопитните погледи да надникнат.
По въжето.
Светльо по ръба.
Част от неговата група.
По Козята стена.
Отново с изглед към ръбчето и обезопасителното въже.
Катя по въжето. Майка и видя тази снимка и ми се скара...
Връх Козя стена вляво и белеещото се в дясно, в далечината алпийско било на Стара планина.
Слизането от Козя стена към връх Кучето и връх Боба.
Алпийско жабче и алпинисти...
Екстремни подходи нямаше, но пък денят предостави "перфектната светлина". Апаратите ни прегряха. Гласовете от смях и весели истории...
И като за финал успях да събера групата за снимка на фон на прекрасната отиваща си и мека залезна светлина.
Желая весели празници, много здраве и късмет на всички приятели! Благодаря ви, че ви има! Наздраве и късмет!
Хубави снимки Марти и хубава разходка,ставаш все по-добър.Жалко само,че не сте случили на време,защото този на пръв поглед елементарен маршрут може да поднесе доста емоции и изненади.
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети