Здравейте, в петък на Никулден се качихме на х.Козя стена от х.Хайдушка песен. Времето беше хубаво и приятно и се качихме за по-малко от 3 часа до хижата. Вечерта си опекохме шаран на скара да почетем традицията. През нощта времето се развали, заваля сняг и издуха вятър. На сутринта поехме за х.Васильов в типична зимна обстановка. Духаше на пориви доста силен вятър през целия път и беше студено. На х.Васильов стигнахме за около 6 часа. Там починахме около час време, обядвахме и 15ч. поехме за х.Коман, където имаше наши познати и искахме да отидем при тях. Пътят ни минаваше през вр.Васильов и там вятъра беше много силен, но след това в гората си беше поносимо. На х.Коман отидохме за 2 часа, по светло и бяхме много доволни от изминатия път и че успяхме да стигнем по светло. Пътят ни никак не беше малко, а и цял ден бяхме изложени на студения и силен вятър и банята ни дойде много добре. Вечерта мина както винаги на ниво, хижата беше много приятна, чиста и топла. Не бях ходил там много години, но ми хареса, а и хижарите също. На другия ден направихме разпускащо около 2 часа ходене до с.Терзийско.
http://bakher.snimka.bg/mountain/h-kozya-stena-vasil-ova-planina-s-terziyisko.792536
Сря Дек 11, 2013 1:43 am
t.hristov
Хубава разходка сте си спретнали
Бъдете здрави и нови срещи!
Сря Дек 11, 2013 6:32 pm
Plamen К
Добре сте походили! Хубави гледки сте имали на студенския празник!
Пет Дек 13, 2013 10:56 am
igurbev
Брр, как успяхте да минето този участък Козя стена - Ушите в това време?!
Пет Дек 13, 2013 11:46 am
BAKHER
igurbev написа:
Брр, как успяхте да минето този участък Козя стена - Ушите в това време?!
Здравей, Ванката
Решихме само да опитаме да стигнем първо до Ушите, а после до Васильов. Ако имахме съмнения относно времето, щяхме да се върнем, не беше и нещо много сложно, само духаше силен вятър, за разлика от миналата година и пак по студентския празник. Вятъра тогава беше ураганен, имаше снеговалеж и мъгла и на всичкото отгоре замръкнахме още в края на горския пояс на път за х.Козя стена от х.Хайушка песен. Бяхме аз и едни дами зад гърба ми. Тогава за малко да подмина хижата в лошото врем, въпреки, че зная, че съм в двора на хижата и ми миришеше на пушек от комин. Много обичам този мирс. Беше си тогава преживяване.
До нови срещи!
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети