Регистриран на: 28 Окт 2008 Мнения: 304 Местожителство: София, Враца
Още четири „пролетни” дни през ноември
Това ноемврийско ходене, Валери Гайдаров го прави от доста години. Вече извън „сезона” се събират приятели и познати и правят четири дневен преход, предимно в Пирин. Поне през последните години, за които имам информация, в първата сряда на ноември се пристига в Добринище, като се отсяда в частно хотелче.
Аз нямаше как да стигна до Добринище в сряда, без отпуска, понеже съм в продължителна командировка от понеделник до петък в Свиленград. Така, че трябваше в сряда вечерта да се прибера в София и в четвъртък рано сутринта да пътувам. Така използвах само два дни отпуска.
1 ден: 07.11.13г.:
Тръгнах от София в 05.15 часа с моята кола. Идеята бе да хванем лифта, който е в профилактика, когато извозва персонала /около 08.30 часа/. Аз пристигнах в 08.00 часа, след като останах около 20 минути на ОМВ в Банско да закуся.
Валери бе забравил, че по това време лифта е в профилактика и като му казвах да тръгваме, за да хванем лифта, той каза: Спокойно, ще го хванем…” Тръгнахме чак в 09.10 часа и както и предполагах лифта не работеше... Качихме се с колата на Валери, като Динко я свали в Добринище. Цялата група бяхме четири човека.
Така, че преходът ни започна от хижа Гоце Делчев. За.2.00 часа стигнахме до хижа Безбог. Хижата бе в ремонт, но ни опекоха по няколко кебапчета и пихме бира.
хижа Безбог и едноименното езеро
Попово езеро и връх Сиврия
След Попово езеро, пътищата ни се разделиха. Аз тръгнах към връх Джано, а останалите към Тевно езеро през лява Краледворска порта.
връх Джангал
поглед към Кременските езера от връх Джано
След това минах през Демиркапия и покрай Аргирово, и Митрево езеро.
връх Ченгелчал
Аргирово езеро
Митрево езеро
Минах през дясна Краледворска порта и в 18.15 часа бях на Тевно езеро, като не съм пускал челника. Там бяха Иван, Валя, наследника им Божидар, както и моите спътници. Имаше и един младеж, който бе тръгнал вчера от София и през Мелник, и хижа Пирин бе стигнал на Тевно езеро. Целта му беше в събота да присъства на тройния рожден ден на хижа Яворов.
2 ден: 08.11.13г.:
Събудих се в 06.50 часа и веднага скочих да снимам изгрева... Около заслона се въртеше едно куче и веднага тръгна след мен. Не успях да го изгоня и ми прави компания до връх Момини двори и обратно, даже после продължи с другите трима, като някъде след Башлийска порта са го загубили...
връх Валявишки чукар
вр. Газей, вр. Малък Полежан, вр. Полежан
Вихрен и Кутело
вр. Малка Каменица и вр. Каменица
Тевно езеро и връх Валявишки чукар
Около 09.00 часа тръгнахме заедно от Тевно езеро, но само до Мозговишка порта. От там аз щях да кривна малко по Мозговишки рид.
целта ми бе този Безименен връх, отбелязан в картата на bgmountains с кота 2629 м.
поглед на запад към Мозговишки чукар
слизам към Мозговишка порта
Цялото отклонение до Безименният връх на Мозговишки рид и обратно до портата ми отне 1.20 часа. След това продължих по Типиците.
връх Джангал
вр. Каймакчал, вр. Газей, Ушиците, вр. Малък Полежан
Разстоянието от Мозговишката порта до Башлийската порта го изминах за 3.40 часа.
Бъндеришки циркус
на връх Бъндеришки чукар с Вихрен и Кутело за фон…
Не успях да настигна останалите и към 18.30 часа бях на Спано поле. Отново нямаше бира. Аз предполагах, че ще бъде така и от Банско си бях взел две бири, но едната изпих през деня…
3 ден: 09.11.13г.:
Пак станах първи…
преди изгрева...
Марс
Отново щяхме да бъдем разделени. Никой не искаше да ме последва до връх Синаница.
заслон Спано поле
връх Синаница, едноименното езеро и хижата
връх Синаница
поглед към хижа Синаница и едноименното езеро от връх Синаница
Сега, след като вече има сняг и снимките от новите излети са все снежни, много приятна е тази безснежна пиринска изненада. Прекрасно време, брилянтни снимки, чудесен текст. Избирам си от Синаница езерото и хижата. Благодаря!
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети