Здравейте, интересува ме една пътека, която я има на картата, но никъде не мога да намеря информация за нея. Тръгва от Костенецки водопад до хижа Венетица. Та ме интересува горе долу като време и дали има някакви проблеми при сняг-дано да има такъв около осми декември. Благодаря ви предварително
Вто Ное 19, 2013 8:29 pm
iozkan
Чудесна е пътеката, всесезонна е . Има си маркировка, мисля че беше червена, това е най- прекият път между вилите и Венетица. След чешмата с жежката вода и жълтата сграда на горското се продължава отначало по асфалта, после по пътека. Около два и половина до към три часа са достатъчни, ако няма сняг. Даже за зимата при хубав сняг си е екстра маршрута с едно преспиване на Венетица. А за снега си има снегоходки, за там са просто перфектни. За сега няма изгледи в следващите 10 дни по прогноза да натрупа достатъчно, ама знае ли човек.
Сря Ное 20, 2013 9:39 pm
yasenst
Много благодаря. Ще я пробвам около осми и надявам се с преспиване на Венетица.
Вто Ное 26, 2013 8:55 pm
Mariana1000
И на мен ми е интересна тази пътека, защото по-миналата зима бяхме на Венетица и ми се искаше да слезем по нея, за да не се връщаме по същия път. Хижарите обаче ни разубедиха, защото пътеката била много обрасла, с паднали дървета, губеща се маркировка, по думите им почти непроходима. Мислех някой ден с по-подходяща група като съм да минем оттам да проверим, но така и не се случи.
yasenst, можеш ли като се върнеш да пуснеш някоя снимка и да споделиш какво е състоянието на пътеката?
_________________ Искате ли да изживеете едно приключение!?!...
Сря Ное 27, 2013 11:50 am
iozkan
Говорих с хижаря на Венетица току що, снегът в момента е около 10-12 см. По неговите думи, има действително на едно място, където маркировката се губи и липсва. Дотогава за празника трябва да има и пъртина вече, ако спре да вали както го дават. Това е телефона на хижаря, за допълнителна информация: 0878356766.
Сря Ное 27, 2013 12:22 pm
yasenst
Благодаря ви за съдействието. Ако мина по тази пътека, задължително ще споделя как е и ще кача снимки.
Чет Дек 05, 2013 12:39 pm
yasenst
Стигнахме рано в Костенец и вместо директно за Венетица, тръгнахме по пътеката за Белмекен и от там стигнахме до хижата. Но да се надявам, че в най-близко бъдеще ще се озова пак в този район и ще мина по тази пътека. Рила е прекрасна, както и всички други планини в България!
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети