Семково - Вапски езера - долината на Карааланица
Заигравката по долината на Карааланица не беше нова за мен. Преди две години се опитахме да проследим пътеката там, като не се получи нито на качване, нито на слизане. (Писах за това тук)
Този път стана, основно защото пътеката беше утъпкана и си личеше в тревата, там където не се виждаха пирамидки.
Ето една картинка от картата:
Червеното е истинската пътека. Синьото показва нашето лутане, на места из клека, от предния път. Личи си как двете следи се пресичат на места, дори вървят заедно за известно време. Тогава, въпреки усилята, често сме се отклонявали. Сега я следвахме без проблем. Изводът е: "зависи".
Ето я и историята, ако някой иска да прочете повече. Става дума за едно много приятно еднодневно ходене от Семково.
С голямо удоволствие разгледах снимките - това е едно от любимите ми кътчета в Рила...за съжаление, последните две години нямах възможност да посетя Семково . Благодаря!
П.П. Обикновено, кръгчето завъртам обратно - през Карааланица към езерата и от билото през Вапските езера към Семково. Знам, че каменните пирамидки започват вляво от водопада над м.Караалница, на около 50 м. и от там нагоре търся пътеката през клека. За Вапските езера може да се слезе от три места, като едното (по улея) е отровно. Обикновено слизам след вр. Вапа, откъдето мисля, вие сте се качили...
Поздрави!
Пон Ное 25, 2013 10:17 pm
igurbev
lubitel написа:
Знам, че каменните пирамидки започват вляво от водопада над м.Караалница, на около 50 м. и от там нагоре търся пътеката през клека.
Това и аз го знам вече! Струпахме още камъни на мястото, където от пътя се отделя пътеката, но там малко се шмугва в храстите и ако не го знаеш лесно можеш да го пропуснеш.
Todor написа:
Това кога? Няма дати
12.10.2013
Пон Ное 25, 2013 11:01 pm
ДИАНА
Браво на рожденниците и гостите! Без изненадите с клека, за колко време го завъртяхте кръгчето?
Успяхте ли да хванете пътеката край реката след миньорския обект?
Тя излиза до един мост на каскадния път при Раимова чешма и спестява доста обикаляне по пътя,
който прави голям завой чак под Ангелов връх.
Всъщност намерихте ли някаква пътека през гората до Семково?
Иначе на купонджийника Мусова рампа, Беличката река изстудява бирите безотказно!
П.П. При нас тази сутрин с дъжда заваля и първият сняг!
_________________ Жена се милва до зори, планина се до пладне минава.
Човек със знанията си прави от планината или приятел, или враг.
Вто Ное 26, 2013 11:09 am
igurbev
ДИАНА написа:
Успяхте ли да хванете пътеката край реката след миньорския обект?
Тя излиза до един мост на каскадния път при Раимова чешма и спестява доста обикаляне по пътя,
който прави голям завой чак под Ангелов връх.
Всъщност намерихте ли някаква пътека през гората до Семково?
Да и в двата случая. (То при такъв виден шорткътаджия като мен оставаше и да вървим по пътя ). Между другото за първата пътека има поставени табели, после ясно се вижда из гората. Началото на втората не е толкова явно, просто се отделихме от пътя при една голяма серпентина в обратна посока.
ДИАНА написа:
Без изненадите с клека, за колко време го завъртяхте кръгчето?
Статистиката според трака е 8 часа 37 минути. Цялата обиколка 19,44 км.
В блога съм добавил и линк към Wikiloc, там статистиките се виждат в уеб вариант, както е възможно разглеждането на трака върху различни карти.
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети