За съжаление не си първия с такова разлепване. Мойте ги лепиха 3-ти и все се разлепваха.
Дано да имаш по-голям късмет.
Вто Яну 06, 2015 8:04 pm
joropc
Намираш дийлър на WURTH. Питаш го за лепило тип хелметекс. Естествено, лепилото не се нарича така де. Продава се в кутии с разфасовка 0.6 кг. и струва около 15 лева. Това всъщност си е хелметекс, но от най-качествения. Гледаш к'во е написано по етикета за "отворено време", нанасяне и го изпълняваш. Лепиш и си ти! После като се видим някъде по планините ме черпиш една бира....може и ракия.
*)важно е не само зачистването и нанасянето. Приготви подложки и нещо като дърводелска стяга. Притиска се яко за време, което е дадено за пълна здравина.
Грантирам 100% успеваемост.
Рових сега в каталога им да ти дам линк, но не го намерих, щото каталогът е огромен. Питай дийлър. Със сигурност го имат. Ако удариш на камък, ми пишеш да ти пратя една кутия, но тогава бирата става повече. Мдаа!
Последната промяна е направена от joropc на Вто Яну 06, 2015 8:28 pm; мнението е било променяно общо 1 път
Вто Яну 06, 2015 8:13 pm
Вардаров
Не разчитай на гаранция от Bestard,най-много да ти отговорят,че повече от това няма да се разлепят и няма проблем да се носят и така....както ми отговориха на мен за разлепените бордове на обувки след 7-8 излета!Като гледам твойте поне си ги поносил преди да имаш проблем....моя проблем започна на втория месец още!Scarpa i La Sportiva са горе долу на същата цена,но поне да знаеш ,че носиш обувка-хвърляй в коша и сменяй марката
Вто Яну 06, 2015 8:16 pm
g.lubenov
Хммм, преди година две бестард бяха най препоръчваната обувка в тоя форум, сега излизат наяве интересни работи.При случката с мой приятел на който чепика му се разлепи буквално на първия ден направо замениха обувките без проблем, в конкретния случай едно истинско лепило би свършило перфектна работа и е за 20 минути работа без нервите и чакането покрай гаранцията.
Вто Яну 06, 2015 8:27 pm
joropc
g.lubenov написа:
в конкретния случай едно истинско лепило би свършило перфектна работа и е за 20 минути.
По-скоро между 12 и 24 часа до обуването.
Вто Яну 06, 2015 8:30 pm
Stefak
joropc написа:
Намираш дийлър на WURTH. Питаш го за лепило тип хелметекс. Естествено, лепилото не се нарича така де. Продава се в кутии с разфасовка 0.6 кг. и струва около 15 лева. Това всъщност си е хелметекс, но от най-качествения. Гледаш к'во е написано по етикета за "отворено време", нанасяне и го изпълняваш. Лепиш и си ти! После като се видим някъде по планините ме черпиш една бира....може и ракия.
*)важно е не само зачистването и нанасянето. Приготви подложки и нещо като дърводелска стяга. Притиска се яко за време, което е дадено за пълна здравина.
Грантирам 100% успеваемост.
Рових сега в каталога им да ти дам линк, но не го намерих, щото каталогът е огромен. Питай дийлър. Със сигурност го имат. Ако удариш на камък, ми пишеш да ти пратя една кутия, но тогава бирата става повече. Мдаа!
По описания горе-долу начин за стягане,лепене и т.н. вече трета година поддържам моите Vasque, но вместо лепило подобно на хелметекс използвам черен полиуретанов уплътнител или не знам какво точно се води на WURTH.С това нещо работят много дограмаджиите.Само да допълня че моите подметки са сцепени и върху тях е лепена от обущар нова подметка.Зимно вече и аз съм с Бестард.
Вто Яну 06, 2015 8:57 pm
Gamina
На ферди обувките са 3-4 годишни
Бестард имаха малък проблем с BG3 подметката (неговата не е такава), който като че ли е разрешен вече - тях ги сменяха/поправяха бързо-бързо. Моите трисезонки също са от "късата клечка", ма си ги нося, чакам да се разлепят порядъчно и тогава ще им ги презентирам. Засега е някакви милиметри още.
.. използвам черен полиуретанов уплътнител или не знам какво точно се води на WURTH.С това нещо работят много дограмаджиите..
Ти използваш K+D, което е велико лепило, но в случая за това разлепване не е най-подходящо. Иначе от това, което препоръчвам ползвам по 200 кутии седмично, та му знам възможностите. Е, не го ползвам за обувки де.. Моите са си здрави.
Вто Яну 06, 2015 9:29 pm
t.hristov
Ферди, тръгваш към църквата и след двата моста в ляво по първата улица е най-читавия обущар в Габрово
Пламен Шкаров е обущаря, неговия тел. 0876 62 87 88.
Срещу 6лв ми лепи подмедките и на двете обувки.
Вто Яну 06, 2015 11:00 pm
dido
Gamina написа:
Или те, или търговеца поема транспорта между София и Испания. Не съм сигурна кое от двете звена, ще питам.
Говоря за гаранционни ремонти, де.
Конкретния случай определено е дефект в изработката (лошо лепило или лошо залепване въобще). Този дефект се проявява на 4-тата година от закупуването, т.е. очевидно всякакви гаранционни периоди би трябвало да са изтекли. Та въпросът по-скоро е дали подобни дефекти се покриват от Бестард един вид лайф-тайм или не - щото в края на краищата те не са си свършили работата като хората. Покриване - говоря за залепване + транспорт. Колкото и да е тъпо, в ремонта на това нещо по-голямото перо е транспорта София-Майорка-София.
_________________ Бутам след осмата бира
Вто Яну 06, 2015 11:09 pm
g.lubenov
joropc написа:
Stefak написа:
.. използвам черен полиуретанов уплътнител или не знам какво точно се води на WURTH.С това нещо работят много дограмаджиите..
Ти използваш K+D, което е велико лепило, но в случая за това разлепване не е най-подходящо. Иначе от това, което препоръчвам ползвам по 200 кутии седмично, та му знам възможностите. Е, не го ползвам за обувки де.. Моите са си здрави.
Ако се сетиш да му запишеш името ще е супер че на места продавачите не са особено компетентни, а и може да се поръчва он-лайн та би било полезно да знаем какво точно е лепилото.
Часовете са според зоната GMT + 3 Часа Иди на страница 1, 2, 3, 4, 5, 6Следваща
Страница 1 от 6
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети