С риск да раздразня силнозелените, проблем ли е от гледна точка на закона да подкастрям клека около пътеките. Обикновено нося нож, но се въздържам и само споменавам родителката на нискостебления бор.
Сря Ное 13, 2013 9:51 pm
dido
От екологична гледна точка подкастрянето спомага за селекцията на един специфичен сой благородни клекови масиви.
По-специално по този начин се стимулира растежа в правилна посока, правилната гъстота, както и подходящата височина, и еластичност на клековите стебла.
Аз лично в периода юни-юли практикувам контактно опрашване на клека, а през есента и началото на зимния сезон се занимавам с подкастрянето. А вие?
_________________ Бутам след осмата бира
Сря Ное 13, 2013 10:52 pm
EXIIIT
И аз кастря по пътеките, да ми се сърдят зелените колкото си искат.Това е пътека все пак, трябва да се поддържа.
Няма значение клек или друго и в коя планина е, маркираните пътеки трябва да се поддържат. Сега чие задължение е това...е друг въпрос.
За останалите пътеки в национални паркове не би трябвало да се сече навред. Кофти е без пътека(любимото ми упражнение), но нали сме гости там все пак. Въздържайте се от целенасочено просичане, не е като да счупиш 4-5 клона.
_________________ Две неща движат този свят - инатът и шубето.
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети