ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ
всичко за планината
Регистрирайте сеТърсенеВъпроси/ОтговориПотребителиПотребителски групиВход
от Беклемето до х.Козя Стена

Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Стара планина Предишната тема
Следващата тема
от Беклемето до х.Козя Стена
Автор Съобщение
t.hristov

Мнение от Беклемето до х.Козя Стена Отговорете с цитат
Здравейте, с наши приятели направихме една 2 дневна разходка от Беклемето до х.Козя Стена.
Маршрута е добре известен и затова ще споделя само моите впечатления.
В събота по обяд стартирахме пред хотел Сима и нагоре по ски пистата.
Горе на билото на прохода имаше поне 15 автомобила и си помислихме, че това са автотуристи качили се да видят паметника.
Времето беше хубаво и много хора просто бяха решили да се разходят към х.Козя стена.

На хижата ни посрещнаха две млади и дружелюбни момчета -Иван и Радо. Навсякъде в голямата хижа бе чисто и подредено.
Даже дървата за зимата бяха нарязани и прибрани на сухо.
Вечерта без никаква уговорка се събрахме около 120 човека и хижата се пукаше по шевовете. Дай Боже това да е по-често явление по нашите хижи.
Младите хижари посрещаха туристите с усмивка. Извадиха походни легла и имаше място за всеки в хижата.
Имаше групи от София, Стара Загора, Пловдив и Ямбол. Вечерта беше много весело. Една част от туристите бяха в столовата, а друга част беше отвън на терасата край запалената камина. Отвън на терасата под зведното небе беше опънат хамак, на който децата цяла вечер се люлееха на воля. Беше си като детски кът.
Сутринта въпреки навалицата в хижата имаше за всички желаещи мекици за закуска. Бяха много вкусни.
Неприятно от това събиране бе само, че останаха боклуци, множество неизмити чинии и чаши в столовата. Културата на нашите туристи в последните години нещо не е както преди. Някой бяха с усещането, че не са дошли на хижа, а са в къща за гости в Еленския балкан. Какво да се прави, разни хора -разни нрави. Това е мое мнение и не искам да засегна никой...

Бъдете здрави и до нови срещи в Планината!
Вто Ное 12, 2013 10:19 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
stefansmail

Местожителство: Бургас

Мнение Отговорете с цитат
Я, и аз бях там Smile качихме се от Христо Даново, през Сувчарското пръскало, а на сутринта тръгнахме към Ехо. Наистина беше страшна навалица на хижата, а този хамак такъв тормоз видя... очаквах всеки момент да не издържи и да се скъсаVery Happy
Вто Ное 12, 2013 11:32 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Rain

Местожителство: Стара Загора-София

stefansmail написа:
Я, и аз бях там Smile качихме се от Христо Даново, през Сувчарското пръскало, а на сутринта тръгнахме към Ехо. Наистина беше страшна навалица на хижата, а този хамак такъв тормоз видя... очаквах всеки момент да не издържи и да се скъсаVery Happy

И ние бяхме там в неделя!Тръгнахме от Ехо,към обяд хапнахме от мекиците на Радо и се върнахме на Ехо.Разминали сме се по пътяSmile

Сря Ное 13, 2013 1:22 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
corrector

И аз минах оттам-Беклемето-х.Козя стена(момчето тъкмо опъваше хамака)-х.Ехо.Супер време
Сря Ное 13, 2013 3:23 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
martin555

Местожителство: Русе

Мнение Re: от Беклемето до х.Козя Стена Отговорете с цитат
krasy написа:

Младите хижари посрещаха туристите с усмивка. Извадиха походни легла и имаше място за всеки в хижата.
Имаше групи от София, Стара Загора, Пловдив и Ямбол. Вечерта беше много весело. Една част от туристите бяха в столовата, а друга част беше отвън на терасата край запалената камина. Отвън на терасата под зведното небе беше опънат хамак, на който децата цяла вечер се люлееха на воля. Беше си като детски кът.
Сутринта въпреки навалицата в хижата имаше за всички желаещи мекици за закуска. Бяха много вкусни.
Неприятно от това събиране бе само, че останаха боклуци, множество неизмити чинии и чаши в столовата. Културата на нашите туристи в последните години нещо не е както преди. Някой бяха с усещането, че не са дошли на хижа, а са в къща за гости в Еленския балкан. Какво да се прави, разни хора -разни нрави. Това е мое мнение и не искам да засегна никой...

Тези момчета са съставката за успешната формула! Хвала! Три пъти ходих лятото в района и трите пъти се засичах с градския - Иван, от приказките и действията му разбирам, че дори и зимата, когато смятат да стоят, ще има хора, въпреки достъпа. Екипирани и подготвени планинари няма да пропуснат да посетят хижа Козя стена. Желая им успех и винаги много клиенти! Явно не са нужни само пари, както биха казали някои - сърце и душа са в основата! А за вас се радвам, че сте се събрали толкова голяма група, паднала е забава! Very Happy

Сря Ное 13, 2013 8:14 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
mislesht

Местожителство: Пловдив

Това означава ли, че онази лелка/баба не се подвизава вече там?

Сря Ное 13, 2013 11:36 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла ICQ Номер
martin555

Местожителство: Русе

mislesht написа:

Слава Богу, да!!! Wink

Сря Ное 13, 2013 11:43 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
t.hristov

Тези 2 момчета Иван и Радо, са от април 2013г. на х.Козя стена.
Стараят се всячески и дават всичко от себи си, изразходват много сили и лични лишения.
Това бе и една от малкото хижи, в която ми бе издадена квитанция за спането. Невероятно ала е факт.
Само леко бях изненадан от факта, че отпуснатите им дървата за зимата са 30 кубика. За всички хижи нормата за дърва е
еднаква, независимо от големината на хижата и броя туристи, които я посещават през зимата.

Похвала и за маркировъчните работи изпълнени от екипи на Спортно туристическо и природозащитно дружество "Академик"-Русе, които с подкрепата на БТС са поставили нови предупредителни табели и са обновили маркировката в района на х.Козя стена!

В заключение бих казал, че всички Русенци са много стабилни и отговорни Exclamation
Сря Ное 13, 2013 6:23 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
tskostov

Местожителство: Пловдив

mislesht написа:

Един - единствен път съм ходил на х.Козя стена и останах разочарован именно от таз лелка - Олга... Дори не успях да се насладя на района, защото и 2-та дни, които бях там, пред очите ми всичко беше $$$$$... Чашка топла вода - еди колко си стотинки, еди какво си - еди колко си... Върха на сладоледа беше, плащането на банята, в която нито ток имаше, нито достатъчно топла вода, понеже беше от една газова бутилка, по-малка от бутилката в колата ми... Сега мога отново да се кача до тази хижа, че да мога да и се насладя като хората, щом казвате, че нещата са различни... Smile

Сря Ное 13, 2013 8:36 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
Алекс.Йо

Местожителство: София

И аз ще се включа в дискусията. Бяхме там с Rain и други приятели в неделя. С хижарите си поговорихме малко и останах с много позитивни впечатления от тях. Като си тръгвахме дори ни изпратиха до началото на пътеката към х.Ехо с пожелания да се видим отново.Пак ще се ходи там. Smile
Сря Ное 13, 2013 9:00 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
EXIIIT

Местожителство: Плевен

Моето мнение също е добро за момчетата. Дано да са все така с желание за борба с планината и туристите Very Happy
Чет Ное 14, 2013 9:51 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Покажи мнения от преди:    
Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Стара планина Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Страница 1 от 1

Идете на: 
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети

ВРЕМЕТО:

вр.Ботев

вр.Мургаш

вр.Мусала

гр.Сандански

Черни връх

Вземи рекламен банер   

Никаква част от материалите и снимките на този форум
не може да бъде копирана и използвана
без изричното съгласие на автора, който ги е публикувал.