|
ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ
всичко за планината
|
|
Автор |
Съобщение |
Mitko
|
|
Южна Албания, Nemercka и наоколо |
|
Ами.. преди седмица пообиколихме Южна Албания и имахме късмета да се качим на една много интересна, дива и красива планина на гръцката граница - Nemercka. Пътьом прекосихме други десетина планини и се убедихме, че в тази част на Балканите друго освен високи земи няма. Нямам сили да пиша подробен пътепис, засега , просто пускам една колекция от снимки - импресии за това прекрасно място на Балканите. Изключително гостоприемен регион, като изключим бавните пътища, всичко е идеално за любителите на приключения, а изненади и природни чудеса се крият зад всеки ъгъл/проход..
Ще споделя повече инфо по-нататък, ако някой любопитства, да пише!
https://www.facebook.com/media/set/?set=a.563403679452.1073741829.210100538&type=1&l=471a6a9e85
( би трябвало да е публично достъпна галерията)
Последната промяна е направена от Mitko на Вто Окт 15, 2013 2:40 pm; мнението е било променяно общо 2 пъти |
|
|
Пон Окт 14, 2013 3:53 pm |
 |
 |
Rincewind
|
|
|
|
Не е достъпна, или най-малкото не и без регистрация във фейсбук, а такава няма да имам, дорде съм жив.
|
|
|
Пон Окт 14, 2013 5:16 pm |
|
 |
igurbev
|
|
|
Тази Nemercka отдавна я спрягаме по един и друг повод. Снимките ми взеха акъла обаче, определено ще се измести напред в списъка. Можеш ли да пуснеш някаква синтезирана информация, пътя по който сте пътували, местата където сте спали и други детайли, които могат да бъдат от полза. Пък ако има и ГПС трак, особено ще съм благодарен 
|
|
|
Пон Окт 14, 2013 5:52 pm |
|
 |
Mitko
|
|
|
|
 |
 |
Тази Nemercka отдавна я спрягаме по един и друг повод. Снимките ми взеха акъла обаче, определено ще се измести напред в списъка. Можеш ли да пуснеш някаква синтезирана информация, пътя по който сте пътували, местата където сте спали и други детайли, които могат да бъдат от полза. Пък ако има и ГПС трак, особено ще съм благодарен  |
ще пусна обещавам , имаме доста информация събрана вече, а и трак разбира се. Планината е дива, горе ходят само овчари, и разни ударни групи от полско-чешки туристи. Много е гостроприемна, но си има особености, които е хубаво човек да прегледа подробно на картите - руската топографска карта е доста добра и за тази планина. Ние правихме билен преход - от север на юг, навъртяхме 45-50 км и +/- 2000 м денивелация. Единствения проблем е липсата на вода горе, планината е карстова и горе има само едни гьолове за добитък, от които не е добра иде я да се пие. Та пада голямо мъкнене на вода, не знам лятото как се преживява повече от 2 дена горе в жегите.... като намеря време , ще пиша повече. Хвърли един поглед и на този сайт, има 2 маршрута за Немърчка, a и за много други Албански планини:
http://endritstrail.com/category/hiking-climbing/albania/south/
Rincewind.. не знам, би трябвало всеки да може да ги гледа снимките, дори и без фейсбук регистрация.. ще проверя пак..
|
|
|
Пон Окт 14, 2013 10:55 pm |
 |
 |
fena73
Регистриран на: 16 Окт 2011 Мнения: 1930 Местожителство: Ст.Загора |
|
|
|
 |
 |
 |
 |
Тази Nemercka отдавна я спрягаме по един и друг повод. Снимките ми взеха акъла обаче, определено ще се измести напред в списъка. Можеш ли да пуснеш някаква синтезирана информация, пътя по който сте пътували, местата където сте спали и други детайли, които могат да бъдат от полза. Пък ако има и ГПС трак, особено ще съм благодарен  |
ще пусна обещавам , имаме доста информация събрана вече, а и трак разбира се. Планината е дива, горе ходят само овчари, и разни ударни групи от полско-чешки туристи. Много е гостроприемна, но си има особености, които е хубаво човек да прегледа подробно на картите - руската топографска карта е доста добра и за тази планина. Ние правихме билен преход - от север на юг, навъртяхме 45-50 км и +/- 2000 м денивелация. Единствения проблем е липсата на вода горе, планината е карстова и горе има само едни гьолове за добитък, от които не е добра иде я да се пие. Та пада голямо мъкнене на вода, не знам лятото как се преживява повече от 2 дена горе в жегите.... като намеря време , ще пиша повече. Хвърли един поглед и на този сайт, има 2 маршрута за Немърчка, a и за много други Албански планини:
http://endritstrail.com/category/hiking-climbing/albania/south/
Rincewind.. не знам, би трябвало всеки да може да ги гледа снимките, дори и без фейсбук регистрация.. ще проверя пак.. |
и аз пробвах-не става без регистрация май с коУегата сме единствените без тази "екстра" 
|
|
|
Вто Окт 15, 2013 8:18 am |
|
 |
promis
|
|
|
Митак, не става ли с таблетки да се пречиства тази вода за добитъка? Или ако се преварява според теб ок ли би било?
|
|
|
Вто Окт 15, 2013 10:32 am |
|
 |
igurbev
|
|
|
 |
 |
Или ако се преварява според теб ок ли би било? |
То ако се превари, тя направо супичка ще си стане 
|
|
|
Вто Окт 15, 2013 10:40 am |
|
 |
promis
|
|
|
Няма лошо, ако си закъсал може и супичка да хапнеш 
|
|
|
Вто Окт 15, 2013 11:27 am |
|
 |
Mitko
|
|
|
|
 |
 |
Митак, не става ли с таблетки да се пречиства тази вода за добитъка? Или ако се преварява според теб ок ли би било? |
ами виж, ако я филтрираш през няколко филтъъра, после я превариш и дезинфекцираш с таблетки, може и да е ок. Мен още в първи курс биология ме наплашиха със 100-те вида паразити, които можем да си лепнем от добитъка, та гледам да избягвам да пия вода от такива водоизточници . Най-добрия вариант е някой нано филтър, каето ей този : http://www.backcountry.com/msr-miniworks-ex-ceramic-water-filter?ti=UExQIENhdDpXYXRlciBGaWx0ZXJzOjE6MTpiY3NDYXQ3MTEwMDAyMTg , ама засега нямам намерения да си купувам такова чудо..
Оправих линка, вече би трябвало да е достъпен за целия интернет, поне така твърди Зукънбърг..
|
|
|
Вто Окт 15, 2013 2:31 pm |
 |
 |
Rincewind
|
|
|
|
 |
 |
Оправих линка, вече би трябвало да е достъпен за целия интернет, поне така твърди Зукънбърг.. |
Така е, факт 
|
|
|
Вто Окт 15, 2013 5:23 pm |
|
 |
promis
|
|
|
Имам едно питане за Албания. Престъпността там наистина ли е висока или това са само някакви легенди? Винаги съм я смятал за криминална държава...
|
|
|
Чет Окт 31, 2013 5:32 pm |
|
 |
igurbev
|
|
|
 |
 |
Имам едно питане за Албания... |
Загледай ей тази тема, там се дискутираха подобни въпроси.
|
|
|
Чет Окт 31, 2013 5:36 pm |
|
 |
promis
|
|
|
А твоето мнение какво е? Интересно ми е и Митко какво мисли. Случки някакви?
Едни мои приятели минаха с кола през страната и викат само се молехме да не спукаме гума или да им се наложи някакво друго спиране. Просто така ги гледали като минават през селата, че се стреснали.
|
|
|
Чет Окт 31, 2013 5:44 pm |
|
 |
igurbev
|
|
|
Аз лично не съм влизал в Албания, ако не броим прехвълянето на границата през планината, веднъж откъм Косово, два пъти откъм Черна гора. Иначе отношението, на което сме се натъквали в пограничните райони винаги е било изключително дружелюбно.
|
|
|
Чет Окт 31, 2013 6:01 pm |
|
 |
promis
|
|
|
Аха ясно. Те това значи, където сте били, са някакви погранични върхове?
|
|
|
Пет Ное 01, 2013 3:03 am |
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|

Никаква част от материалите и снимките на този форум
не може да бъде копирана и използвана
без изричното съгласие на автора, който ги е публикувал.
|