Автор |
Съобщение |
bai spas
|
Предложение за маршрут в Пирин |
|
Здравейте,моля дайте предложения за двудневен маршрут в Пирин през този уикенд - 05-06.10.2013г.
|
|
|
Вто Окт 01, 2013 7:51 am |
|
|
tortomanin
|
|
|
Колко часа ходене дневно? Трябва ли да се върнете за колата или ще ви вземат?
|
|
|
Вто Окт 01, 2013 3:38 pm |
|
|
Весела Ягодова
|
|
|
|
Да, и аз щях да питам нещо подобно, а също и за изходната точка - Банско/Добринище, Сандански, Кресна
|
|
|
Вто Окт 01, 2013 6:14 pm |
|
|
bai spas
|
|
|
Изходен пункт хижа Вихрен,рано сутрин с кола и връщане обратно пак там живи и здрави в неделя.Благодаря предварително,много ми е на сърце есенния Пирин!
|
|
|
Вто Окт 01, 2013 6:56 pm |
|
|
Kent
|
|
|
|
ми хижа вихрен, връх. вихрен, синаница и обратно отнякъде отстрани
|
|
|
Вто Окт 01, 2013 7:06 pm |
|
|
tortomanin
|
|
|
От Пазарджик пътят ти е около два часа. Пътят е понаправен, само мостовете още са зле на места. Аз винаги минавам през Белово.
Щом трябва да затвориш маршрута, вариантите не са чак толкова много - до Синаница и назад, Тевно през Типиците и после обратно покрай Демяница и през Тодорина порта, като има вариант да се излезе на пътя, а най-нахъсеният да изтича за колата... Може да спите на хижа "Вихрен" и единия ден Вихрен или Синаница, на другия ден Тодорка... Едва ли ще ви се повтаря в два дни мраморното било. Нищо не каза за това колко ви се върви.
|
|
|
Вто Окт 01, 2013 7:13 pm |
|
|
bai spas
|
|
|
Много А евентуално ако сменим х.Вихрен с х.Безбог и от там до Кременски езера и спане на Тевно, но не никога не сме ходили към района на Кременските ,само цъкане с език по снимки!
|
|
|
Вто Окт 01, 2013 8:52 pm |
|
|
Gamina
|
|
|
|
О, Кременски - Тевно ще е супер! Дългичко, но супер!
Имате ли GPS? Питам заради участъка от Безбог до пресичането на Ретиже по пътеката за Кременските. След това е маркирана чудесно с червени точки и стрелки до циркусния праг.
От Безбог хванете пътеката, която тръгва в клека вляво от езерото, тя извежда право на овчарника. От него тръгвате надолу и в един момент пътеката ще се разклони - хващате леко вляво, в клека. Там се следва стара синя маркировка, когато стигнете реката - на отсрещния бряг ще видите първата червена марка.
Когато се качите на долното от горните три Кременски езера - следвате пирамидки до най-горното /то там няма как да се объркате/. От най-горното си намирате удачен път до под Джано. От там пък по ръбчето до Демиркапия, слизате по зелената маркоровка към Аргирово езеро до събирането и с червената пътека. На този разклон хващате червената нагоре към Дясна Кралевдворска порта (между Малка Каменица и Кралев двор), от портата е ясно.
Разбира се, може и да не толкова надолу, може и да пресечете напряко, ако си намерите подходящ маршрут из камънака.
нещо такова, с уговорката, че тук са измислените имена на върхове и местности (Демиркапия е Железни врата, Джано е Орловец и т.н.). Освен това Безбог - Кременски не съм го направила правилно, но гооооре-долу дава представа:
п.с. една прогнозка:
http://www.mountain-forecast.com/peaks/Polezhan/forecasts/2851
_________________ www.summitsweb.com |
|
|
Сря Окт 02, 2013 11:00 am |
|
|
Mariana1000
|
|
|
|
|
Няма да е много леко за 1 ден от Безбог през Кременските за Тевно.... Там където се пресича реката се спускаш някъде на 1800 метра и после до Джано си над 2600м...... После пак се спукаш до Аргировото /освен ако не се ползват преките пътеки към лява краледворска/ и качваш до Дясна Краледворска порта. То за някой може да не е проблем, но е хубаво човек да знае какво го очаква. |
Не може ли да се направи по следния начин - от Безбог покрай Поповото езеро до Демиркапия по лесната пътека, където няма клек . Малко преди Демиркапия има пирамидки до Джано, където човек може да реши в зависимост от времето и настроението дали да слиза до долу, или само да погледа езерата от високо и после да продължи към Тевно. Или няма да е по-лесно така - със слизане до езерата от Джано?
_________________ Искате ли да изживеете едно приключение!?!... |
|
|
Чет Окт 03, 2013 10:30 am |
|
|
Gamina
|
|
|
|
Предвид времето и предполагаемо заледените камъни - цялото упражнение се усложнява. Особено пък отсечката между езерата и Джано (в която и да е посока)
Ама bai spas пита за Тевно през Кременски и аз му отговарям, дали да го правят - сами ще си преценят.
_________________ www.summitsweb.com |
|
|
Чет Окт 03, 2013 11:07 am |
|
|
Mariana1000
|
|
|
Да де, за bai spas ясно Аз пък питам ей така, за всеки случай, ако реша пак да отида някой ден.
_________________ Искате ли да изживеете едно приключение!?!... |
|
|
Чет Окт 03, 2013 4:38 pm |
|
|
Gamina
|
|
|
|
А, може.. що да не може. За по-лесно не знам, това слизане там е... отврат