Автор |
Съобщение |
g.lubenov
|
|
За носните кърпички и други дамски хигиенни материали :) |
|
Повода за темата е лека обиколка из Бъндеришки езера днес и огромния брой санитарни материали ползвани от по красивата част от човечеството и захвърлени насред или на сантиметри от пътеките Положението е сериозно, на места така се белее че помислих че тЮЛЕН са почнали с изкуствения сняг. Маам се по пътеката за Муратово и нещо ми блещука на сред пътя, навеждам се че сам любопитен и скивам нещо лъскавичко цялото с йероглифи викам си летяща чиния, катастрофа, парче метал, взимам го аз за пълна експертиза и се оказва че на извънземния артефакт на няколко езика са написани инструкции за ползване на дамски превръзки
Знам че форумните дами поне се скриват в клека ама всички имаме познати от нежния пол дето сега откриват планините, та не е лошо да им се обясни че някои работи може да се свършат и в страни от пътеката а не насред нея.
|
|
|
Пон Авг 26, 2013 5:43 pm |
|
|
Ристо Туристо
Регистриран на: 02 Окт 2008 Мнения: 4318 Местожителство: на 950 м.н.в. |
|
|
|
Някои работи се слагат в пликче и след това се прибират в раницата.
Отнася се за всички в планината, без разлика в пол, религия и т.н.
_________________ Енциклопедия за ЕКИПИРОВКАТА за туризъм.
Палатки *** Туристически обувки |
|
|
Пон Авг 26, 2013 5:48 pm |
|
|
stefansmail
|
|
|
|
|
Отнася се за всички в планината, без разлика в пол, религия и т.н. |
Тъй , тъй ...
|
|
|
Пон Авг 26, 2013 7:04 pm |
|
|
irina
|
|
|
|
|
|
Тъй си е, напълно съм съгласна! Обаче... ... не сте ли забелязали, че горските животинки ги правят тези работи точно на пътеката. Вълчи, мечи...все насред пътеката, добре че не ползват разни забърсващи продукти. Ами друго си е на утъпкано местенце, а не разни тревки и коприви да ти жулят баджаците. И друго съм забелязала, има като че ли едно струпване на материала, някой като види хартишляк, решава че щом един може значи и той може и така местото се превръща в тоалетна / до пътеката в повечето случаи /.
|
|
|
Пон Авг 26, 2013 8:51 pm |
|
|
radi
|
|
|
Пикането се прави на слънце. По-лесно се разгражда, отмива и обезмирисява. Хартийките е желателно да са от хартия и ясно, че никой няма да си ги прибере в джоба, но могат да се закопаят с малко повече внимание и след месец са станали на хумус.
|
|
|
Вто Авг 27, 2013 9:55 pm |
|
|
Todor
|
|
|
|
|
|
Някой религии хартия не ползват Но точно там е най мръсно с опаковки от вафли, халва, бутилки от безалкохолно, туби от масло и т.н. ужасни отпадаци
|
|
|
Вто Авг 27, 2013 10:55 pm |
|
|
Todor
|
|
|
|
|
|
Пикането се прави на слънце. По-лесно се разгражда, отмива и обезмирисява. Хартийките е желателно да са от хартия и ясно, че никой няма да си ги прибере в джоба, но могат да се закопаят с малко повече внимание и след месец са станали на хумус. |
Ако успееш да препикаш около цялата палатка е почти сигурно, че няма да имаш нежелани нощни посещения от животни
|
|
|
Вто Авг 27, 2013 10:59 pm |
|
|
Ристо Туристо
Регистриран на: 02 Окт 2008 Мнения: 4318 Местожителство: на 950 м.н.в. |
|
|
|
|
|
...
Ако успееш да препикаш около цялата палатка е почти сигурно, че няма да имаш нежелани нощни посещения от животни |
Човек, около нас вони и без да опикаваме около палатката...
И пак застъпвам убеждението си, че нищо не трябва да оставяме след нас - никъде. Освен естествените продукти на храносмилателната ни система. Ама ако питаш немците - и тях трябва да си ги прибираме в раниците...
А жените са най-големите мърли в планината. 2008-ма есента като чистихме съфорумци по Пирин се убедих...
_________________ Енциклопедия за ЕКИПИРОВКАТА за туризъм.
Палатки *** Туристически обувки |
|
|
Вто Авг 27, 2013 11:11 pm |
|
|
баир_будала
|
|
|
|
|
|
Пикането се прави на слънце. По-лесно се разгражда, отмива и обезмирисява. Хартийките е желателно да са от хартия и ясно, че никой няма да си ги прибере в джоба, но могат да се закопаят с малко повече внимание и след месец са станали на хумус. |
Ми точно така си е.
-------------------------
Пък после иди им обяснявай,че диводородния оксид не е най-вредното вещество на земята.
_________________ ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ |
|
|
Чет Авг 29, 2013 3:39 pm |
|
|
desita
Регистриран на: 18 Авг 2013 Мнения: 14 Местожителство: Г.Оряховица |
|
|
|
Въпреки, че съм представител на нежния пол, ще изразя възмущението си специално по темата..
Винаги когато обикалям из родните планини ми е правило впечатление това поведение - честно казано, незнам, лично аз си събирам материалите,..сърце не ми дава да ги оставя ей така, на простора..може би е въпрос на култура..но едва ли само жените правят така. Истината е, че възпитанието се гради в първите години и въпрос на последното е как човек ще се държи където и да е, не само в планината.
Който обича планината, не хвърля отпадъци!
|
|
|
Чет Сеп 05, 2013 1:07 am |
|
|
ledena_kukla
|
|
|
|
То не са носни, мокри кърпи, санитарни материали.....но не всеки се усеща, а си хвърля, където е най-удобно. Блаженство изпитах, когато една кокона влезе наскоро в столовата на една хижа и запита на висок глас: "Но къде са кошчетата тук?". Всички на масата с един глас: "В раницата!"
Може да си е мислила, че се събират разделно, кой знае.
_________________ Get lost in nature and you will find yourself... |
|
|
Чет Сеп 05, 2013 12:11 pm |
|
|
rosen_talov
|
|
|
|
Днес се разходихме семейно до лозенския манастир "Св. Спас". Направи ми впечатление, че пътят и пресичащите го пътеки са осеяни с боклуци. На самата пътека имаше обособено WC с разхвърляни в радиус от 50-60 sm десетина кърпички . Около чешмата, намираща се малко преди манастира имаше купчина от отпадъци...
|
|
|
Нед Сеп 22, 2013 9:40 pm |
|
|
radi
|
|
|
Местното население си е такова.
|