ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ
всичко за планината
Регистрирайте сеТърсенеВъпроси/ОтговориПотребителиПотребителски групиВход
Предложения за еднодневни преходи

Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Рила Предишната тема
Следващата тема
Предложения за еднодневни преходи
Автор Съобщение
nellly_111

Местожителство: Пловдив/София

Мнение Предложения за еднодневни преходи Отговорете с цитат
Здравейте,

Искам да помоля за съвет и предложения за еднодневни преходи в Рила. Тъй като сме с бебе на 10 месеца не можем да предприемем по-екстремни изкачвания (въпреки че много ми се иска Smile ), така че събирам идеи за нещо по-приемливо и ако е съчетано и с красиви и спиращи дъха гледки, каквито изобилстват в Рила, ще съм много благодарна!!!
Хубав и усмихнат ден на всички!

Чет Авг 29, 2013 10:21 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
isi

Местожителство: гр.София

Мнение Отговорете с цитат
1.Говедарци-х.Мечит-вр.Голям Мечит

Макар че ние стигнахме само до Малък, понеже компанията реши да спи по обед на хижата....и нямахме време, а и изгоряха фаровете на отиване и трябваше по светло да се прибираме, това както и да е, но спокойно се качва..... Smile

В Говедарци питате за х.Мечит и спирате до едни бунгала. Тръгвате от там по пътя, който е и за коли. Денивелация около 400м, но е толкова лек прехода, че не се усеща. Ходите по черния път за колите, не по пистата. За макс 2 часа сте на хижата. Пътят е само в гора и е мнг приятно.
От хижата до върха пак към 2 часа. ( Това по нашето ходене с почивки и снимки, а и беше мнг жега и бая се мотахме по сянката). Денивелация още 400м. Вървите по чакълес серпентинен път, също не се усеща. Като се качите почти на билото ще видите върховете Лопушки, Голям Мечит и още един в ляво, дет не го запомних. Малък Мечит е в дясно от пътеката, но се вижда като връх. Има един камък на който пише "Таня". Е от него ходете в дясно Smile
Според хижаря от Малък до Голям са 20 мин. Според мен отиване и връщане е час, все пак трябва да се поснима, да се насладиш на някоя друга гледка Smile

Аз мисля, че това е хипер подходящ маршрут за дете, което ще носите, защото въпреки сериозната денивелация, изобщо не се усеща Smile
Само се заредете с вода, тъй като по пътя никъде няма, освен в хижата
Чет Авг 29, 2013 5:46 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
nellly_111

Местожителство: Пловдив/София

Мнение Отговорете с цитат
Много благодаря за бързия отговор и съдействието. Предложението е супер!!! Не съм била на това място и ми се струва интересно. Smile
И това за водата е много важно уточнение. Още веднъж много благодаря! Smile
П.С. Другия път с резервни кручки за фаровете в багажника Wink

Чет Авг 29, 2013 10:16 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Покажи мнения от преди:    
Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Рила Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Страница 1 от 1

Идете на: 
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети

ВРЕМЕТО:

вр.Ботев

вр.Мургаш

вр.Мусала

гр.Сандански

Черни връх

Вземи рекламен банер   

Никаква част от материалите и снимките на този форум
не може да бъде копирана и използвана
без изричното съгласие на автора, който ги е публикувал.