Много красив преход сте направили Емиле! Снимките са чудесни.
Сря Авг 21, 2013 8:23 am
Todor
Миналата година по това време минахме от там със съпругата ми. Бяхме с палатка и съответно големи раници.... Въобще не ни дойде на ум да вадим апарат и да снимаме - толкова ангажирани бяхме Пътеката, показана в бгмаунтайнс, е точна до метри. С голямо въображение се виждат и вече съборени пирамидки, но поддържам мнението, че преминаването не е за всякакво време - има от какво да се поуплаши човек
Благодаря за прекрасните снимки! Ние си нямаме наши
Мдаа супер е кръгчето...и аз имап преживявания мин.год.там-заблеях се и тръгнах дитектно по жандармите..добре че клека беше услужлив та подаде ена ръка(клон)да се изсипя целокупен под тях
Браво на вас!Чакаме разказа...
Todor написа:
Пътеката, показана в бгмаунтайнс, е точна до метри.
Пътеката хич не личи даже!Като слязох от жандармите я търсих(с доста зум на гпс-а)и според уреда я пресякох поне 3 пъти без да разбера...
Сря Авг 21, 2013 8:51 am
Todor
fena73 написа:
Todor написа:
Пътеката, показана в бгмаунтайнс, е точна до метри.
Пътеката хич не личи даже!Като слязох от жандармите я търсих(с доста зум на гпс-а)и според уреда я пресякох поне 3 пъти без да разбера...
Добре де - лошо съм се изразил. Имах предвид, че нашето подсичане съвпадна с абсолютна точност с гпс-а. Разбира се това го видях после, а тогава само мислех как да подсечем безопасно . В смисъл, като утъпкана пътека - няма я. Има 1-2 купчинки около първия за подсичане сипей и няколко от окопа нагоре, ама то там вече страшното е минало. Имаше наранени клекови клони /настъпени/, по които може да се съди, че и друг е минавал от там. Търсих да мерна фас или салфетка... нещо да подскаже, че не сме съвсем в дивото - уви - там няма. 1-2 стари следи от туристически обувки вдъхваха цялата надежда.
Имам предвид, че ако впериш очи в машинката и се движиш крачка в крачка ще те преведе безопасно. Само това. Обикновено аз не бих разчитал на движение само по уред ако не съм в извънредна ситуация - мъгла и пр.
Сря Авг 21, 2013 9:12 am
Emil
Това звучи, като инструментално кацане на голям Боинг, в смисъл само по уреди без пряка видимост.
В планината обаче трябва поне някаква видимост, а на този терен с наклони от 60+ градуса на места, и отвеси не бих се доверил на машинката освен само като насока/посока на маршрута. Едно стъпване встрани и...
А на моята машинка нещо и стана и не вижда картата, та не я ползвам от половин година и повече и не знам какво да я правя.
Уффф много работа, дано довечера да имам време да напиша нещо.
Последната промяна е направена от Emil на Сря Авг 21, 2013 10:35 am; мнението е било променяно общо 1 път
Сря Авг 21, 2013 10:33 am
Йосарян
Регистриран на: 17 Юни 2012 Мнения: 685 Местожителство: Димитровград
Мдаа има още кво да се върти там..аз тръгнах ама стигнах до Драганица(целта беше Трите муши ма много път си е)та така..другия път и Скакавците,и Погледец...
Сря Авг 21, 2013 1:02 pm
Йосарян
Регистриран на: 17 Юни 2012 Мнения: 685 Местожителство: Димитровград
И аз ги мисля тези върхове, много хубаво предизвикателство са, а доколкото знам и Емил има мерак за тях. Затова се и пошегувах.
И аз ги мисля тези върхове, много хубаво предизвикателство са, а доколкото знам и Емил има мерак за тях. Затова се и пошегувах.
Ех , тия Скакавци брей ! От кога ги гледам от вси страни , от кога им се каня ..... и все нещо става , и все остават недостигнати . А ми се ходи там , та ми се реве .
Не съм само аз значи кандидат за там , има и други мераклии ...
Сря Авг 21, 2013 6:23 pm
Emil
Миналата година имах лекомислието, че ще стигна до там(Скакавците) и ще се върна в един ден през Пчелина (отиване и връщане през него). В резултат се запознах само с Пчелина.
Тази година мислихме след минаването на Жандармите да притичаме до Скакавците, но първо тръгнахме малко късно, второ понеже не бяхме минавали от там, ни отне малко време с лутането отляво ли отдясно ли да минем, и в крайна сметка малко се уморихме и времето вече беше към 14.30 ако не се лъжа и ходенето до Скакавците от Възела и връщането в х.Рибни езера щеше да е доста мазохистична постъпка.
Така като гледам, явно през уйкенда ще намеря време да понапиша малко по темата за Жандармите.
Хайде лек ден на всички.
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети