ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ
всичко за планината
Регистрирайте сеТърсенеВъпроси/ОтговориПотребителиПотребителски групиВход
Амбарица-Ботев

Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Стара планина Предишната тема
Следващата тема
Амбарица-Ботев
Автор Съобщение
BAKHER

Мнение Амбарица-Ботев Отговорете с цитат
Привет на всички!
С приятели решихме да отидем до вр.Ботев през почивните дни и така първия ден тръгнахме малко късно и освен качване до х.Амбарица за друго нямаше време. Качихме се от Смесито по ръба до хижата. Там хижарката е много приветлива и си изкарахме добре вечерта край огъня на ракийка и печене на шишчета, за което се бяхме подготвили. На другия ден тръгнахме за вр.Ботев към 8ч. Времето беше хубаво, с ветрец и жегата не се усещаше. Движехме се не много бързо и се радвахме на природата. Около Купена срещнахме и виждахме много хора от всички посоки. После минахме през вр.Жълтец и вр.Млечния чал и на з.Ботев бяхме около 15ч. Имахме като идея да ходим на х.Тъжа, но на заслона обядвахме и се отпуснахме и решихме да останем там. Нямаше много хора, което ме учуди. По-късно се качихме на върха, обиколихме го целия по широкото му чело и се радвахме на хубави гледки. На заслона вечерта пак на ракийка и раздумка. В неделя трябваше да слизаме и да се прибираме, за друго пак нямахме време. Хванахме лятната пътека за х.Плевен, после по ръба на кабела и покрай Купата до хижата. Там обядвахме и след това надолу и чак до Видима и 2ч. трамбоване по асфалта.

http://bakher.snimka.bg/mountain/ambarica-botev.774646
Вто Сеп 10, 2013 8:23 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
kibik

Мнение Отговорете с цитат
никаква симетричност при низането на шишовете ... не се редуват правилно лук, чушка ... пфу
как сте ги яли - не знам Tooth

и другият път да стигнете до Тъжа

Croc
Вто Сеп 10, 2013 8:35 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Rain

Местожителство: Стара Загора-София

Исках от Карлово през х.Левски да ида до заслона изминалите дни,ама по тел.отговориха ,че нямат места.'А в трапезарията?-попитах -сама съм!-Не ,всичко е заето...
Жалко! Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad

Вто Сеп 10, 2013 8:55 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
meco puh

Местожителство: обл.Разград

rain написа:
Исках от Карлово през х.Левски да ида до заслона изминалите дни,ама по тел.отговориха ,че нямат места.'А в трапезарията?-попитах -сама съм!-Не ,всичко е заето...

Непонятна работа. Страшно много наплив по нашите планини. Аз знаех, че по хижите "няма" - няма. На масите, на пейлите, под масите, на пода винаги имаше места.
Куриоз, х.Плевен беше за 250 туристи. Спал съм на пода върху дюшеци. Да са живи и здрави някогашните хижари. Бяха бедни, но с широки души. Какво значи няма място на планина? Че тя е широка, има място за всеки, само душата да е широка.

Балкана символ на цял полуостров
Сря Сеп 11, 2013 12:01 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Rain

Местожителство: Стара Загора-София

...искам ми се да вярвам ,че не биха ме върнали ,ако се бях изтърсила ,ала аз предварително попитах,та са имали нещо в предвид явно,за да ми откажат.
Е,всичките ми подстъпи през лятото към този култов заслон Ботев,се оказаха неуспешни... SmileSmile Сега,есента, вече ме е страх!Догодина!Още повече ,когато единия от хижарите там,случайно срещнах в Балкана и го намирам за супер пич!
Twisted Evil

Сря Сеп 11, 2013 8:47 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
stefan_iliev38

Местожителство: Кюстендил; София, кв. „Овча купел"

meco puh написа:
...
Непонятна работа. Страшно много наплив по нашите планини. Аз знаех, че по хижите "няма" - няма. На масите, на пейлите, под масите, на пода винаги имаше места. ...

Meco puh, в днешно време като те сложат да спиш на пода или под масата - как ще ти искат пари за такава нощувка? По каква тарифа? И защо да се занимават и да ти осигуряват място, щом няма как да си платиш? А и да си платиш, после можеш да пуснеш слухове за хижарите, че хем условията били лоши, хем са ти взели скъпо за нощувката. Според мен е по-лесно да ти кажат направо, че няма места и да си спестят по-нататъшните главоболия. Лично мое мнение.

Друг е въпросът, ако все пак идеш на място в дадена хижа и се помолиш културно и любезно за подслон - сигурен съм, че добрите хижари няма да те оставят навън, а ще измислят нещо. Аз затова имам принцип да не се обаждам предварително и да резервирам места в редките случаи, когато ми се налага да спя на хижа. Разбира се, спалният ми чувал е винаги в раницата ми. Smile
Сря Сеп 11, 2013 8:55 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
boris_borisov

Не е по темата, ама заговорихте за хижи, за пари... и реших и аз да кажа от какво съм доволен.
Впечатленията ми са от тазгодишното Ком-Емине.
На Пробойница във всяко действие на хижарите се четеше думата "пари".
В чакалото на Белева поляна нямаше кой да ни иска нищоSmile
На х.Кашана - много добри впечатления и евтино.
Х.Ехо - и там парите са приоритет. Не мога да разбера това ли е най-трудната хижа за поддържане в целия Балкан, та толкова парадират за всяко нещо?
Х.Васил Левски - нормално, хубаво, дадоха ми да ям курбан напълно безплатно, бил им останал от ... събора?
Х.Мазалат - на молбата ни да спим отвън под барбекюто заради влошеното ни финансово здраве, Пламен ни пусна да спим напълно безплатно в страничната пристройка, в която не виждам с какво условията са по-лоши от нормална хижа. Голям човек е, не само заради това!
На Бутора няма хижар и всичко е безплатноSmile
В параклиса на Агликина поляна Свети Димитър ни пусна да спим без пари, на топло (че навън мъгла и дъжд), ние му оставихме дребни от благодарностSmile
Жив и здрав да е оня, който е направил новата беседка над Каменско и Господ дълъг живот да му даде!Smile
"Тая хижа не е моя, тя е правена от народа и за народа" - това каза хижарят Ахмед (дано не бъркам името) на х.Народен юмрук в с.Топчийско. Дойде специално заради нас до хижата, която беше празна, пусна ни бойлера, даде ни стая и ни инструктира да сложим чаршафите за пране и къде да оставим ключа на другата сутрин, че той си отивал. Всичко това за без пари. А ние искахме само да вземем по един душ, който да си платим и да спим на масата в беседката отвън (вече имахме пари колкото за влаков билет за връщане вкъщи)... Не ползвахме чаршафите, спахме на пода в стаята. И му оставихме все пак 5 лв, че то е срамно... А под покрива на беседката се оказа, че има гнездо на стършели! Sad
Та така. Има хижи и хижи. И хора...
Сря Сеп 11, 2013 9:38 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
meco puh

Местожителство: обл.Разград

stefan_iliev38 написа:
...Друг е въпросът, ако все пак идеш на място в дадена хижа и се помолиш културно и любезно за подслон - сигурен съм, че добрите хижари няма да те оставят навън, а ще измислят нещо.

Стефко, може и да си прав. И ние отидохме "на място" в хижа Тръстеная, "помолихме се културно и любезно", но останахме навънка. "Измислиха", че места няма.
Та спахме до чешмата под връх Високата могила(чукла).

Балкана символ на цял полуостров
Сря Сеп 11, 2013 12:20 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
tzezko

Местожителство: софия

Мнение Re: Амбарица-Ботев Отговорете с цитат
BAKHER написа:
Привет на всички!

http://bakher.snimka.bg/mountain/ambarica-botev.774646

Привет BAKHER,

Наслаждавахме се на уханието и вида на вашите шишчета, а на единия член от нашето семейство направо му течаха лигите. Той ни води на 31-ва снимка, където сме попаднали в обектива ти. На 39-а също си фотографирал роднина- сестрата на жена ми Smile . Ти трябва да си Началника на Баховица, ако не се лъжа или някой от съпровождащите го.
Сря Сеп 11, 2013 2:24 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
BAKHER

kibik написа:
никаква симетричност при низането на шишовете ... не се редуват правилно лук, чушка ... пфу

Croc

Kibik, наистина си бяха големи мъки като ги ядохме тези шишчета, че не бяха симетрично подредени - смея се Smile
Можехме да отидем до Тъжа, но щяхме да замръкнем и доста да се поуморим, така че решихме единодушно да останем на з.Ботев.

rain написа:

Наистина на 06.09. /петък/ заслона е бил фрашкан, но на другата вечер, когато бяхме ние, бяхме около десетина човека и си беше много добре. Аз от това се опасявах, че ще е препълнен и искахме да ходим на х.Тъжа.

boris_borisov написа:
Не е по темата, ама заговорихте за хижи, за пари... и реших и аз да кажа от какво съм доволен.
Впечатленията ми са от тазгодишното Ком-Емине.
На Пробойница във всяко действие на хижарите се четеше думата "пари".
В чакалото на Белева поляна нямаше кой да ни иска нищоSmile
На х.Кашана - много добри впечатления и евтино.
Х.Ехо - и там парите са приоритет. Не мога да разбера това ли е най-трудната хижа за поддържане в целия Балкан, та толкова парадират за всяко нещо?........

Наистина има хижи и хижи, хижари и хора. Много приятно се чувства човек от жеста и гостоприемството на даден хижар и обратното, когато още във въздуха витаят парите се чувстваш неуютно и разбираш, че това не е твоята хижа. Просто такива ги избягвам. Тук напълно подкрепям boris_borisov
[/list][/quote]
Сря Сеп 11, 2013 4:04 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
BAKHER

Мнение Re: Амбарица-Ботев Отговорете с цитат
tzezko написа:
....Наслаждавахме се на уханието и вида на вашите шишчета, а на единия член от нашето семейство направо му течаха лигите.....

Съжалявам за лигите на вашия член на семейството и че не се съобразих да го почерпя Smile
Сря Сеп 11, 2013 4:13 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
mikesli

Местожителство: Сливен

kibik написа:

Croc

Мани шишовете, ами виж как кофти са навързали чушките тук:

Не бива така. С тези криви чушки няма как да се стигне до Тъжа.
Сря Сеп 11, 2013 9:14 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Покажи мнения от преди:    
Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Стара планина Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Страница 1 от 1

Идете на: 
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети

ВРЕМЕТО:

вр.Ботев

вр.Мургаш

вр.Мусала

гр.Сандански

Черни връх

Вземи рекламен банер   

Никаква част от материалите и снимките на този форум
не може да бъде копирана и използвана
без изричното съгласие на автора, който ги е публикувал.