Здравейте!
Много планинари използват приложението OruxMaps.
Може ли някой да ми каже, защо на моето приложение като му задам опцията да чертае трак, линията, която се получава е от отделни прави отсечки?
Някъде в настройките ли е проблема?
Ще бъда благодарен, ако някой ми отговори.
Аз не записвам с OruxMaps, но, принципно, точно така трябва да изглежда следата - последователно записани точки, които се визуализират като начупена линия.
Сега погледнах, какви са настройките в OruxMaps и гледам, че записва точка на всеки 20 метра. Това се вижда в настройките, Sensors, GSP settings, първите две стойности (minimum time и minimum distance), които са съответно 0 (не взема под внимание тази стойност) секунди и 20 метра. Аз записвам с друго приложение, но обикновено използвам разстояние между точките от 5 сек. (при пешеходене) и 3 сек. (при колоездене), което визуализира една доста по-плавна и точна (при добра видимост със сателитите) линия. Може да експериментираш какви да са най-удачните стойности при теб.
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети