|
ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ
всичко за планината
|
|
Автор |
Съобщение |
irina
|
|
Мусала през Алеко...и до Грънчар |
|
Все се чудех, защо хорицата не ходят през Маркуджиците ,вр. Алеко и Безименен до Мусала, а минават през хижицата долу...ееее, разбрах! Тръгнахме от Боровец, то си беше по обедно време. На Велчевото мостче решихме да зацепим на горе към Ястребец, ама то тая пътечка така е обрасла с клек, че няма минаване. Продължихме си по пътя , на едно место строят кабинков лифт към Маркуджиците и има път към Ястребец. Минахме по него, ама той един заобиколен...направо си се върнахме почти в начална позиция. От там поехме по Маркуджика. Това е началната точка
В далечината се вижда Мусала, а от долу едно ръбче което не ми беше много ясно как точно се минава, то май това е вр. Алеко, оказа се, че леко се подсича. От горе има хубави гледки
Както казват хората не ходете с маратонки по такъв каменяк, ама аз все наопаки, много е тегаво това било, ако може въобще да се нарече било, умираш от жажда на този пек, стръмно е и е само ръбати камъни, не може да се ходи много бързо.
На Мусала бяхме към 18 часа. Бяхме си наумили обаче да стигнем до х. Грънчар.
Слънцето залязва, а ние сме под Овчарец...
Стигнахме естествено на челници, то малко след 20 часа си е направо тъмница, а едни юнаци се къпят в езерцето...
Ето го Грънчарското езерце на следващата сутрин
От Грънчар до Боровец, през Заврачица, Чакър войвода...много жега...много жега...
И една снимка малко след Ропалишкия водопад на билцето преди спускането към Заврачица, някакви Вапи...много Вапи из Рила- мокри, пясъчни,сухи, да ти е кеф Вапи да катериш

|
|
|
Чет Авг 28, 2008 11:45 pm |
|
 |
Speedy
Регистриран на: 29 Ное 2006 Мнения: 2551 Местожителство: Неврокопъ |
|
|
Пет Авг 29, 2008 11:04 am |
 |
 |
irina
|
|
|
|
Аааа, ми като има такова значение, защо разни върхове из Рила се казват Песоклива вапа, Суха вапа...и са все височки върхове 
|
|
|
Пет Авг 29, 2008 11:24 am |
|
 |
Speedy
Регистриран на: 29 Ное 2006 Мнения: 2551 Местожителство: Неврокопъ |
|
|
|
 |
 |
Аааа, ми като има такова значение, защо разни върхове из Рила се казват Песоклива вапа, Суха вапа...и са все височки върхове  |
Точно това се чудя, но трябва да се огледа на място. В Пирин има Вапата местност, но там положението е ясно.
_________________ Пирин - географски и етимологичен речник
Пирин - пътеводител |
|
|
Пет Авг 29, 2008 11:50 am |
 |
 |
Kat
|
|
|
|
леле, от Боровец до Ястребец по пътеката... предполагам, че жегата е била голяма. Залезът, обаче, трябва да ви е зарадвал Чудесен. 
|
|
|
Пет Авг 29, 2008 4:05 pm |
 |
 |
vladko
Регистриран на: 24 Авг 2008 Мнения: 17 Местожителство: Горно Къпиново |
|
|
|
Вие сте минали през най-стръмната част и то по маратонки Поздравления! Аз следващата събота ще ходя до Мусала, винаги минавам първо през хижицата, защото ми е по-лесно и бързо. А лифта, който строят дали скоро ще е готов?
|
|
|
Нед Авг 31, 2008 9:26 pm |
|
 |
irina
|
|
|
|
Ами тоз лифт е за скиорите, до сезона сигурно ще го завършат. Абе хубав беше залеза, не ме зарадва особено, защото след малко следваше нахлунзване на челници 
|
|
|
Нед Авг 31, 2008 10:03 pm |
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|

Никаква част от материалите и снимките на този форум
не може да бъде копирана и използвана
без изричното съгласие на автора, който ги е публикувал.
|