Гредаро, Влахини/ски езера, з. Кончето, Кутело
Ето го маршрута, прехвърлен в Гъгъл ърт.
За мен лично това ходене беше ново с това, че за първи път се престраших да отида с ниски обувки на планина. (И разбира се, на Гредаро веднага побързах да си изкълча глезена, друг е въросът, дали нямаше да го направя и с високи обувки). Работата бе там, че кожените трисезонки с цял борд, направо ми разказваше играта в големите жеги; след не много ходене краката ми се разраняваха. Преди няколко седмици гледах Никси как си припка с едни маратонки за планинско бягане на Соломон, зачетох се из интернет и видях само добри отзиви (включително тук). Та реших да пробвам и аз. В крайна сметка съм доволен от резултата - като изключим изкълчения глезен. В последните метри на прехода си вървях спокойно с цяло стъпало, а не както се казва в оня лаф, който научих наскоро - "стъпвам върху очите си".
Та за ходенето: ето снимка от и линк към документацията:
Тези крави които споменаваш ги зърнах в неделя от в. Албутин. Бяха се скупчили на едно място в м. Итипица под в. Разложки Суходол. Бая ми ти стадо си беше. Явно редовно използват пътеката Итипица-Орлите-Влахински циркус, по която сте вървели доста време.
Много добър преход сте направили!
Speedy написа:
... пътеката Итипица-Орлите-Влахински циркус ...
Кажи нещо повече за тази пътека, ако знаеш. Аз я видях на BgMountains картата, където е дадена донякъде. На Кончето се разминахме Момчил Цветанов с група, който вика, че била стара пътека, която се качвала на серпентини на билото няколко ребра по-натам - използвали я да прехвърлят овце навремето.
Иначе кравите наистина бяха много, пръснати по целия склон, вероятно е повече от едно стадо и не само под Разложки суходол. След нас по пътеката видяхме и ново стадо да се качва.
Във влахинския цуркус затова пък нямаше ни една(за наше щастие, че да не комуникираме нощес с тях ).
Вто Авг 06, 2013 3:06 pm
dido
Пътеката я ползват и сега местните овчари. Тя си е овчарска пътека всъщност, не е туристическа в никакъв случай, че води от никъде за никъде.
Навремето овце сега крави, които са си сторили разни странични на нея вторични пътечки в разни посоки, които, както е споменал Дидо, наистина водят за никъде. За туриста, освен че може да види по-отблизо част от скалните образувания в защитена местност "Орлите", наистина няма особена полза тази тревясала, камениста, клечасала и заличена (на места) от лавини пътека.
Здравейте,
Много одобрително за интересния маршрут, който сте избрали. Аз преди 2 години правих опит за същото нещо, но не се получи. Бях с една група приятели на Синаница и исках да се присъединя към друга група на път за х.Яворов от х.Вихрен. Мислех си, че мога да ги настигна по този начин. Та още преди Влахини езера реших да пробвам да мина под главното било, директно по диагонала за з.Кончето. От Влахини езера се движих по хоризонтал около 1-1,30 ч. с намерение скоро да взема да качвам диагонално, но така и не открих ясно очертаваща се пътека, а и теренът не беше никак лек, та се поддадох и се върнах през вр.Вихрен. Не исках никакви рискове, бях сам, никой не знаеше за моите намерения, а и часът беше някъде доста следобяд, та се поуплаших и се върнах. Някой път се упреквам, че не проявих характер и твърдост, но от друга страна разъмът трябва да надделее.
Вто Авг 06, 2013 10:39 pm
vladofff
Re: Гредаро, Влахини/ски езера, з. Кончето, Кутело
igurbev написа:
.........За мен лично това ходене беше ново с това, че за първи път се престраших да отида с ниски обувки на планина. (И разбира се, на Гредаро веднага побързах да си изкълча глезена, друг е въросът, дали нямаше да го направя и с високи обувки). Работата бе там, че кожените трисезонки с цял борд, направо ми разказваше играта в големите жеги; ......
и аз като теб по едно време имах проблем едновременно с жегите и глезените, затова, макар и с двегодишно чакане, накрая намерих това:
http://www.xcosports.com/index.php?section=store&prg=33&p=939
Мисля, че като го огледаш, ще го оцениш по достойнство като идеалната обувка за тоя точно тип ходенета.
Сря Авг 07, 2013 2:37 pm
igurbev
Re: Гредаро, Влахини/ски езера, з. Кончето, Кутело
vladofff написа:
и аз като теб по едно време имах проблем едновременно с жегите и глезените, затова, макар и с двегодишно чакане, накрая намерих това:
http://www.xcosports.com/index.php?section=store&prg=33&p=939
Мисля, че като го огледаш, ще го оцениш по достойнство като идеалната обувка за тоя точно тип ходенета.
Благодаря, добър съвет!
Сря Авг 07, 2013 3:10 pm
Valio
Регистриран на: 28 Окт 2008 Мнения: 304 Местожителство: София, Враца
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети