Паркирахме в 8.15 на Боровец, с намерение да се повозим на лифт . Огромна грешка, народ като на митинг, 50 минути чакане и редене на опашка. Най-добре би било, да се явиш пред лифта още в 6 часа, и да си пазиш ред, като баби в пощенска станция. Лифта беше в ПРИМОЦИЯ само 7 левчета, двупосочно, не разбрах защо. В 9.40 успяхме да слезем на Ястребец от това чудо и замаахме по билото на Маркуджика.
Ето приблизително времето за което се придвижвахме:
от Ястребец до Алеко - 2 часа, от Алеко до Безименен - 40 минути, от Безименен до Мусала - около 50 минути. На Мусала хапнахме, лежахме и почивахме почти час, закъде да бързаме, навалицата беше много голяма, то си и личи от снимките, направо панаир .
След Мусала към Трионите кеф, нема никой, само гаргите хвърчат отгоре, викай пей каквото щеш прави.
Време за придвижване:
от Мусала до Малка Мусала - 1 час и 10 мин, от Малка Мусала до Иречек - 1 час.
Минахме през двете коти на върха и като погледнахме, то нема време за връщане за да хванем влака .
В плана влизаше да направим и Студения чал и да слезем покрай Сфинкса, но липсата на време ни принуди да се юрнем по западното ребро покрай Палеца. За около 20 минути слязохме на лятната пътека, оттам с бодра крачка и в 18 часа бяхме на Ястребец.
Направили сте най-хубавия маршрут до Мусала , по западното и по източното било - хем обзорни гледки , хем и навалица няма.
А лифта е на промоция , защото вчера и днес (всяка първа събота и неделя на август) на х.Мусала се отбелязва празника на Рила.
Нед Авг 04, 2013 8:02 am
iozkan
Това не го знаех за празника на Рила, браво.
dobrifin, как е книгата на Румен Грънчаров?Пишеш че вече си я купил, аз очаквам утре да ми я доставят.
Нашата група тази събота ще го минем този маршрут,но ще се паркираме за нощувка на "Чакъра"
Нещо много му се нахвърлихме на Мусаленският венец , и аз съм го замислил за четвъртък пък да видим . А на Чакъра добре ще си изкарате , Ели и Иван нямат грешка - хижари за пример . Щом ще тръгнете от там , ще може да видите и Шатъра , и Саръгьолските езера , и Дено , и Сфинкса ...
Вто Авг 13, 2013 6:54 pm
Алекс.Йо
dobrifin написа:
Алексйо написа:
Нашата група тази събота ще го минем този маршрут,но ще се паркираме за нощувка на "Чакъра"
Нещо много му се нахвърлихме на Мусаленският венец , и аз съм го замислил за четвъртък пък да видим . А на Чакъра добре ще си изкарате , Ели и Иван нямат грешка - хижари за пример . Щом ще тръгнете от там , ще може да видите и Шатъра , и Саръгьолските езера , и Дено , и Сфинкса ...
Да,ще качим и Дено и оттам покрай Шатъра сме на Чакъра. А за Ели и Иван само суперлативи можем да кажем! И друг път сме били там.
Вто Авг 13, 2013 7:15 pm
bobitata
Много хубав маршрут! А маркиран ли е?
_________________ Хубавите неща ме научиха да обичам живота. Лошите- как да го живея.
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети