ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ
всичко за планината
Регистрирайте сеТърсенеВъпроси/ОтговориПотребителиПотребителски групиВход
питане за маршрут Яворов - Вихрен - Тевно - Безбог

Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Пирин Предишната тема
Следващата тема
питане за маршрут Яворов - Вихрен - Тевно - Безбог
Автор Съобщение
Bluesky

Мнение питане за маршрут Яворов - Вихрен - Тевно - Безбог Отговорете с цитат
Здравейте, след много четене по темите ми се оформи следния маршрут.
1 ден Разлог - заслон Кончето (нощувка там) предполагам около 8 ч.
2 ден Кончето - х. Вихрен през върха 5-6 ч?
3 ден х. Вихрен - Тевно езеро 8 ч?
4 ден - Тевно езеро - Добринище

Моля да споделите как ви се струва този маршрут като денивелации и приблизително калкулирани часове в избраната посока за един малко повече от средностатистически турист (ходя само лятото, но пък адски издържам на разстояния). Обикновено на времената, посочени по табелите слагам + около 25%
Също така според по-често ходещите и опитни през седмицата ще ли се намери 1 място в заслон Кончето или да предвидя време за спускане до Казана. Което малко ме притеснява, при положение че от Разлог 3-4 часа до хижата го дават и после още толкова нагоре.
На Тевно да си правя ли резервация за през седмицата или мога да разчитам, че ще има места?
Има ли твърде трудни участъци по маршрута (разбирайте гадорийки, подобни на подсичащата на Кончето, на която вече няма да стъпя). Разбрах, но не в детайли от темите, че преди з. Кончето откъм Баюви дупки имало някакъв участък, а също и под Бъндеришки чукар.
И не на последно място - маркировката добра ли е, има ли места, където мога се заблудя?

Благодаря предварително за всякаква конкретна информация, но гледам да тръгвам подготвена, понеже обикновено се движа сама.
Пет Юли 19, 2013 10:29 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Bluesky

Мнение Отговорете с цитат
Благодаря за отговора.
Няколко уточнения - различните хора имат различни мерки за трудност и средна статистика и това е много добре видно от този форум. Аз например не съм виждала човек, който да изпълнява времената по табелите. Ама това е според хората, които аз съм срещала. Да не говорим, че слагам 25% щото много спирам да снимам, ама много. То и затова з. Кончето е задължителна точка за нощуване - заради залезите и изгревите и малкото двукраки.
Инак аз инфото вече съм си го потърсила и записала, вкл. от твоята тема; неща на които не можах да си отговоря, постнах тук като въпроси.
Благодаря отново.
Пет Юли 19, 2013 12:33 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
igurbev

Местожителство: София

Мнение Отговорете с цитат
Bluesky написа:
То и затова з. Кончето е задължителна точка за нощуване - заради залезите и изгревите и малкото двукраки.

Това специално във всяка една точка ама ич не е сигурно. Миналата седмица такъв митинг заварихме край хижа Вихрен, че беше трудно да намериш място за паркиране далеч надолу по пътя.

Пет Юли 19, 2013 1:41 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
Покажи мнения от преди:    
Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Пирин Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Страница 1 от 1

Идете на: 
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети

ВРЕМЕТО:

вр.Ботев

вр.Мургаш

вр.Мусала

гр.Сандански

Черни връх

Вземи рекламен банер   

Никаква част от материалите и снимките на този форум
не може да бъде копирана и използвана
без изричното съгласие на автора, който ги е публикувал.