ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ
всичко за планината
Регистрирайте сеТърсенеВъпроси/ОтговориПотребителиПотребителски групиВход
Рожден ден на х. Иван Вазов на 27 и 28 април

Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Рила Предишната тема
Следващата тема
Рожден ден на х. Иван Вазов на 27 и 28 април
Автор Съобщение
Аспарух

Мнение Рожден ден на х. Иван Вазов на 27 и 28 април Отговорете с цитат
Ако случайно времето е подходящо, каня всички, които искат, да направим посещение на х. Иван Вазов на 27 и 28 април по случай още по-нататъшното ми остаряване. Качване - по Зелени рид, слизане - където се реши. При всички положения ще има много и мокър сняг, затова снегоходки сигурно ще са полезни.
При прогноза за гръмотевично или силно дъждовно време - ходенето се отменя.
Окончателно ще пиша в четвъртък, 25 април.

Пет Апр 19, 2013 8:59 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
Ilko

Местожителство: България

Мнение Отговорете с цитат
Здравей, имаш предвид от ЦПШ ли качване? Че аз не съм бил в този район?
Пет Апр 19, 2013 12:18 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Аспарух

От Гьолечица покрай х. Вада, че над ЦПШ още е сезонът на мокрите лавини.

Пет Апр 19, 2013 10:46 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
Аспарух

Отпътувам в събота с автобусчето в 7 ч. от автогара Юг през Самоков до Гьолечица. Оттам поемаме нагоре.

Чет Апр 25, 2013 8:25 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
Emil

Местожителство: Sofia

Вчера говорих с Венци хижаря, горе около Вазов е все още 2 метра сняг.
Твърд е, но отгоре се размеква вече. Трябват си снегоходки.
Аз се изкушавам да дойда, но зависи дали ще си освободя неделята.
Чет Апр 25, 2013 9:41 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла ICQ Номер
Аспарух

Ами, времето и снегът се оказаха идеални!
В събота сутринта тръгнах от Гьолечица в девет без петнайсет. По асфалта към х. Вада нямаше и грам сняг. На х. Вада покривът е разтурен – тъкмо почват строежа на нов.
Размених две думи с хижарите и поех по Зелени рид. В гората беше много топло и напълно безснежно. Щом дойде клекът, обаче, изведнъж се появи поне метър от бялото вещество – топло, но добре сбито. Скоро излязох на открито и поспрях в къщичката на Кире Чугуно. Разликата с преди е, че вече няма и врата...
Нагоре по рида дори имаше покрити колове. Обаче, около самия връх Зелени камък е напълно издухано и тревата се е показала.
Озовах се на Раздела в един часа. От една страна ми се спи доста, от друга – това е време, неприлично рано за пристигане в хижа. Примижавайки към силното слънце, завих на изток, минах през Вазов връх, полюбувах се на козирките над Урдините езера и направих разходка до Додов връх; там духаше доста. Я села, поела, опять пошла (Верка Сердючка), но наобратно. А времето продължава да е много рано. Затова през Мокришкото връхче завих на юг и направих посещение и на вр. Калин. Горе на ръба му излязох изключително внимателно, следейки само камъните, защото най-горе снегът беше адски омекнал и нестабилен, на неспоени мокри зрънца.
И сега – най-после към хижата. Все още беше рано, но вече не толкова неприлично. Събрахме се пет човека, похапнахме мъничко тортичка, поприказвахме и дойде време за лягане.
В неделя си поспах добре. Станах последен, дори не погледнах колко е часът – сега ми е паднало. А навън – две-три леки облачета, подухва нестуден ветрец. Сложих снегоходите и поех. Първо минах през Мокришкото връхче (пак), после се качих на вр. Върла, а оттам завих на изток и излязох на Додов връх. Отсреща на Мальовица се показаха трима души. И аз поех натам. След Додов връх снегоходите влязоха в раницата – на билото е издухано и има само отделни преспи.
Към 12 ч. се появих и аз на вр. Мальовица. Казахме си „здрасти“ с тримата (били единствени на хижа Мальовица). Те скоро се качиха на ските, а аз си намерих малко по-безветрено местенце и се обтегнах поне половин час.
Към ЦПШ нещо хич не ми се слизаше. Все пак, в този момент на манастира пържат мекици! Затова – наобратно и от Мраморец право на юг по Дългия рид. По него имаше отделни преспи във високата му част. По един от улеите на Додов връх се срина красива малка лавина, идеално личаха козирките по Баучер. Всячески се мъчех да се бавя – лежах на всяка полянка, зяпах пейзажите, но въпреки това още в три пристигнах пред мекиците. На опашката най ме беше страх да не настъпя някого със зимните обувки – жената зад мен беше с джапанки...

В гората по Зелени рид

Къщичката на Кире Чугуно

Мальовица

Вазов връх

Прозорецът на стаята за йога

Водомерната чаша под вр. Върла

Козирки над Урдините езера

На Додов връх

Долината на Урдина река

На Мальовица

Следи над Елениното езеро

Баучер, сниман от Дългия рид

Козирки по Баучер

Пон Апр 29, 2013 10:37 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
Emil

Местожителство: Sofia

Добре си изкарал и хубави снимки.
Чак и на мен ми се доядоха мекици от онези на манастира. Very Happy
Пон Апр 29, 2013 4:52 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла ICQ Номер
starterwrc

Местожителство: Ст. загора

Браво за добрия поход и хубавите снимки!
Съб Юни 15, 2013 9:37 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
capliko

Страхотни кадри, прекарали сте велико

Качествено и безкомпромисно унищожаване на вредители в дома като хлебарки, мравки, бълхи, дървояди и други от Pestcare. Освен това, ние ви помагаме да се предпазите сами от нашествието на насекомите, като ви предлагаме това чудесно помагало за справяне и унищожаване на хлебарки и други вредители. Вижте и пълния набор от услуги, които предлагаме на адрес http://www.pestcare.bg/unishtozhavane-na-hlebarki
Съб Юни 15, 2013 9:46 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Покажи мнения от преди:    
Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Рила Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Страница 1 от 1

Идете на: 
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети

ВРЕМЕТО:

вр.Ботев

вр.Мургаш

вр.Мусала

гр.Сандански

Черни връх

Вземи рекламен банер   

Никаква част от материалите и снимките на този форум
не може да бъде копирана и използвана
без изричното съгласие на автора, който ги е публикувал.